Ας μιλήσουμε για τον Γιάννη Φετφατζίδη…

Ας μιλήσουμε για τον Γιάννη Φετφατζίδη…

Ο «Φέτφα» με την κοφτή ντρίπλα και τα φαλτσαριστά πλασέ για χρόνια τώρα «έτρωγε από τα έτοιμα». Αντί να πάει σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και να βελτιωθεί προτίμησε τα πετροδόλαρα.

Να μιλήσουμε λοιπόν για τον Γιάννη Φετφατζίδη που πληροφορίες τον φέρνουν να σκέφτεται τον επαναπατρισμό του. Τον Γιάννη που φούσκωσε αρκετά το πορτοφόλι του στην Σαουδική Αραβία. Εκεί που «μαύρισε» την καριέρα του αλλά «φώτισε» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Λέγεται ότι το συμβόλαιό του στην Σαουδική Αραβία πρόβλεπε για τη χρονιά που έκλεισε αμοιβή κοντά στο ενάμισι εκατομμύριο.

Τώρα είναι ελεύθερος. Αν έχει την φιλοδοξία να έρθει στην Ελλάδα και να πάρει τα ίδια λεφτά μάλλον αυταπατάται. Αν ενδιαφέρεται η ΑΕΚ να τον πάρει τέτοια νούμερα απλά δεν υπάρχουν. Όταν όμως έχεις λύσει το πρόβλημά σου είναι πιθανό να το σκέφτεσαι διαφορετικά. Το τι θα κάνει ο Φετφατζίδης με το πορτοφόλι του είναι θέμα δικό του. Το τι έκανε με την καριέρα του είναι θέμα που μπορεί να απασχολήσει κι εμείς ως φίλους του ποδοσφαίρου και των ταλέντων που βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί, πώς να το κάνουμε, ο γεννημένος στα τέλη του 1991 διεθνής εξτρέμ ήταν στην εποχή του, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας. Παίκτης με ταχύτητα όταν είχε την μπάλα στα πόδια, εξαιρετική αλά Μέσι ντρίπλα και προσποίηση , ωραία ανοίγματα στον κενό χώρο. Τότε, λίγο πριν το 2010 ο Φετφατζίδης φάνταζε ως ένα σπουδαίο ταλέντο με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ως εξέλιξη νοείται πάνω από όλα η βελτίωση του νεαρού ποδοσφαιριστή. Μια βελτίωση που δυστυχώς δεν ήρθε.

Ο «Φέτφα» έκανε κάποια καλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, πολύ λιγότερα μες την Εθνική, γκρίνιαξε λίγο που δεν ήταν βασικός στους ερυθρόλευκους και έφυγε για να συναντήσει τα πετροδόλλαρα. Αν η βασική σκέψη του ήταν να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα εκεί και τότε, καλώς αποδέχτηκε την πρόταση να εξαφανιστεί από τον ευρωπαϊκό χάρτη. Αν η επιλογή του ήταν να εξελίξει την καριέρα του έκανε θανάσιμο λάθος.

Τώρα στα είκοσι οχτώ του παραμένει ένας καλός εξτρέμ και τίποτα περισσότερο. Ικανός μόνο για να γυρίσει εκεί που ήταν πριν από οχτώ χρόνια. Φέτος έκανε μια παραγωγική χρονιά στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Πέτυχε έντεκα γκολ και είχε πέντε ασίστ σε τριάντα δυο συμμετοχές. Με αυτή την ενδιαφέρουσα στατιστική μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο να κινήσει το ενδιαφέρον μιας καλής ευρωπαϊκής ομάδας. Κι αυτό είναι το πρόβλημα που άφησε άλυτο ο Γιάννης Φετφατζίδης. Φυσικά δεν τον πήραν τα χρόνια. Μπορεί για αρκετές σεζόν να βγάζει λεφτά από το ποδόσφαιρο αλλά είναι πολύ δύσκολο πια να ξεχωρίσει και στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Ο «Φέτφα» με την κοφτή ντρίπλα και τα φαλτσαριστά πλασέ για χρόνια τώρα «έτρωγε από τα έτοιμα».

Αντί να πάει σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και να βελτιωθεί προτίμησε να τα πετροδόλαρα. Όχι πως δεν το ξέρει και ο ίδιος. Όταν όμως ακούσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του προτείνει τα λεφτά του Λάζαρου με ανάλογη επιχειρηματολογία θα το αντιληφθεί ακόμα καλύτερα. Κι είναι μόλις είκοσι οχτώ χρονών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ