Αξίζατε τα πρωταθλήματα σε Β’ & Γ’, το φετινό όμως είναι χάρτινο

Αξίζατε τα πρωταθλήματα σε Β’ & Γ’, το φετινό όμως είναι χάρτινο

Σαν να λέει ο Σώτης Βολάνης «εγώ αναγνωρίζω πως ο Μικ Τζάκερ είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, κάτι που εκείνος δεν έχει αναγνωρίσει σε μένα».

Μετά την πρόταση tiger να ανασταλεί η ποινή του Ιβάν Σαββίδη, ήρθε η στιγμή του ψητά-προπονητή να παραδώσει μαθήματα ανωτερότητας, δείχνοντας στην πράξη πως μπορεί να είναι χάρτινη, κατά βάθος όμως η ομάδα τους διέπεται από άκρατη μεγαλοκαρδία.

Μόνο που για να εντοπίσεις το κατά βάθος, πρέπει να ψάξεις πολύ στο βάθος, στην πραγματικότητα μιλάμε για ρεσιτάλ υποκρισίας, πασπαλισμένο με μπόλικες δόσεις ενοχής, που προσπαθούν να ξεπλύνουν, μέσα από δήθεν ανάδειξη μεγαλείου ψυχής.

Ο tiger άλλωστε ήταν ο ιθύνων νους της κλοπής του πρωταθλήματος αφενός κι εκείνος που αποκάλεσε Μάο-Μάο αυτόν του οποίου η ποινή ζητούσε να ανασταλεί, αφετέρου. Σαν την κυβέρνηση που μειώνει μισθούς, αυξάνει φόρους κι αφού σε αφήνει με το σώβρακο και στα όρια της εξαθλίωσης, σου λέει «πάρε ένα κουπόνι, για δωρεάν φακές από το σούπερ μάρκετ, διότι είμαστε φιλεύσπλαχνοι και νοιαζόμαστε για σένα»…

Μετά τον τελικό λοιπόν, ο Μάνος ο ταβερνιάρης που στον ελεύθερο χρόνο του παριστάνει τον προπονητή, δήλωσε «θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαιος νικητής. Μπορούμε και το αναγνωρίζουμε, κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για μας, ότι ήμασταν άξιοι πρωταθλητές».

Σα να ακούς το Σώτη Βολάνη να λέει «εγώ αναγνωρίζω πως ο Μικ Τζάκερ είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, κάτι που εκείνος δεν έχει αναγνωρίσει σε μένα».

Ωραία λογική, δίνω κάτι με την προϋπόθεση να εισπράξω το ίδιο κι επειδή είμαι αυτός που κατ΄αρχήν δίνω, προκαθορίζω αυτό που απαιτώ να μου ανταποδώσει ο άλλος. Οπότε, βάζουμε τα πάντα στο ίδιο καζάνι, κάνοντας εύκολα τον Σούλη Παπαδόπουλο ένα με τον Μουρίνιο και την Ελευθερία Νταβατζή του αρτ, Ελένη Μενεγάκη.

Αφού λοιπόν οι χάρτινοι δεν το παρατάνε, δε μου αφήνουν περιθώριο να μην ακολουθήσω τα δικά τους βήματα και ρωτάω το εξής απλό:

«Μπορούσε άραγε ο Μάνος με τις πανσέτες, να αμφισβητήσει πως ο ΠΑΟΚ πήρε άξια το κύπελλο; Τι θα έλεγε άραγε, πως ο αντίπαλος που έχασε πέναλτι και σωρεία κλασικών ευκαιριών, ήταν τυχερός; Oτι δεν του πήγε το παιγνίδι, τη στιγμή που κοιτούσε την αντίπαλη περιοχή με το κιάλι; Ότι τον αδίκησε η διαιτησία; Ότι η ομάδα του είχε μειονέκτημα καθώς ο τελικός έγινε στην έδρα του αντιπάλου; Το τελευταίο θα ήταν ίσως η πιο ρεαλιστική κοτσάνα που θα μπορούσε να σκαρφιστεί, μόνο ΠΑΟΚ ακουγόταν στο ΟΑΚΑ, στο απέναντι πέταλο νόμιζες πως βρίσκονται θαμώνες του Μεγάρου Μουσικής, που μπέρδεψαν τις στάσεις του μετρό.. »

Πιο απλά, ο Μάνος ο ταβερνιάρης δε μπορούσε να μην αναγνωρίσει αυτό που είδαν μέχρι και τα πτηνά που πετούσαν πάνω από το γήπεδο, δεν είχε πάτημα να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό.

Εμείς έχουμε, ποιος διαφωνεί πως ο ΠΑΟΚ μάζεψε περισσότερους βαθμούς στο χόρτο από κάθε άλλη ομάδα;

Ποιος αμφισβητεί πως έχασε δυο ματς στα χαρτιά ;

Ποιος αμφισβητεί πως η χάρτινη, έκανε θέατρο στην Τούμπα κι έπαιζε μόνο με ισόπαλο σκορ, το καθαρό γκολ του ΠΑΟΚ το ακύρωσε επειδή έτσι ήθελε και μετά δεν επιθυμούσε να συνεχίσει, επειδή ο Κομίνης το μέτρησε.

Όποιος το τολμήσει, δεν αμφισβητεί δικές μου απόψεις, αλλά τους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή της χάρτινης Κονέ, που το είπε ξεκάθαρα πως «ο διαιτητής μας είπε να βγούμε στο γήπεδο κι εμείς θέλαμε να μάθουμε αν μέτρησε τελικά το γκολ, για να επιστρέψουμε».

Κάτι που εκτός των άλλων επιβεβαιώνει πως ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιγνίδι εξ΄αιτίας του Σαββίδη, ούτε σφύριξε για άγνωστο λόγο στα αποδυτήρια, όπως απεφάνθη η δικαιοσύνη..

Υπάρχουν επίσης οι δηλώσεις του Μάνου-πιάσε μια σπαλομπριζόλα, που το ξεφούρνισε σε συνέντευξη, πως ο πρόεδρος τους είπε να μην συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε, βλέποντας την εικόνα των δήθεν τρομοκρατημένων ποδοσφαιριστών της χάρτινης στα αποδυτήρια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα τηλεγραφικά και προέρχονται είτε από εικόνες είτε από λεγόμενα των αντιπάλων και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, η ομάδα του Μάνου-γεια στα χέρια σου ρε άρχοντα, δεν άξιζε το πρωτάθλημα.

Μάζεψε λιγότερους βαθμούς στο χόρτο και σε αυτούς πρόσθεσε εκείνους που κέρδισε στα χαρτιά, την ίδια στιγμή που αντίστοιχοι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, του αφαιρέθηκαν.

Και μάλιστα για ασήμαντες έως κατασκευασμένες αφορμές, ούτε τιμωρημένο παίκτη χρησιμοποίησε, ούτε έπαιξε με δώδεκα ποδοσφαιριστές, ούτε διεκόπη κάποιος αγώνας επειδή οι οπαδοί του μετέτρεψαν το γήπεδο σε ζούγκλα.

Για ένα ρολό χαρτί και μια φωτογραφία, έγιναν όλα…

Στο μεταξύ μας παιγνίδι μάλιστα, αυτά που συνέβησαν άρχισαν λόγω της ακύρωσης ενός κανονικού γκολ, που ακυρώθηκε εκ των υστέρων με το έτσι θέλω. Οπότε αν υπήρξαν δείγματα ατμόσφαιρας ζούγκλας εκείνη τη βραδιά, είχαν ως αφετηρία τη συμπεριφορά των μετέπειτα τρομοκρατημένων.

Αν λοιπόν ο Μάνος- πιάσε και μια τζατζίκι, αισθάνεται τόσο άβολα κι επιζητά τη δική μας επιβεβαίωση, να μας κάνει το τραπέζι κάποια στιγμή και να είναι σίγουρος πως θα αναγνωρίσουμε το ταλέντο του, δίνοντας του ακόμα και το Champions League ψησίματος.

Επιθυμώντας πάντως έστω και παρά τη διαφωνία μας, να ανταποδώσουμε κάτι από την αβρότητα του κλέβοντας λίγη από τη μεγαλοψυχία του, ας αναγνωρίσουμε με τη σειρά μας, πως:
* Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ ήταν δίκαιη.
* Ήταν άξια πρωταθλήτρια και στη Β’ εθνική.
* Η κατάκτηση της Basketball Champions League δεν ήταν απλά δίκαιη, ήταν ηρωική, τη συγχαίρουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και την ευχαριστούμε που προσέθεσε άλλη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο των μπασκετικών επιτυχιών της χώρας.
* Η επικράτηση τους στον αγώνα του πρώτου γύρου, ήταν επίσης δίκαιη.

Το πρωτάθλημα που σήκωσε φέτος όμως, είναι χάρτινο, θέλουν δε θέλουν….

ΥΓ. Το σκεπτικό του Μάνου -η ρίγανη μπαίνει μετά το ψήσιμο ρεεεε- ταυτίζεται με το αντίστοιχο του Ψαριανού. Το «σας αναγνωρίζουμε, κάντε το ίδιο», προσομοιάζει απόλυτα με το «αφού μας λέτε χάρτινους, εμείς σας λέμε πως τα δικά σας πρωταθλήματα ήταν χαρισμένα», του Ψαριανού, κάτι που σημαίνει πως μετά το βραβευμένο ψητά, βρήκαμε και ποιος θα σερβίρει μπύρες και κρασιά στην ταβέρνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ