Το κίνητρο και το ΟΑΚΑ

Το κίνητρο και το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και τώρα πρέπει να το υπερασπιστεί στο ΟΑΚΑ, το «κάστρο» του…

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε αήττητος την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς σε 26 αγωνιστικές είχε μόνο νίκες και δείχνει πως είναι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πράσινοι το βράδυ της Παρασκευής σημείωσαν 115 πόντους απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το μεσημέρι της Κυριακής, 111 στο Λαύριο.

Και στα δυο παιχνίδια ο Πασκουάλ δεν «ζόρισε» τους παίκτες του. Μοίρασε το χρόνο, ξεκούρασε τους Γκιστ, Καλάθη, Σίνγκλετον, που είχαν τραβήξει κουπί στα πλέι όφ της Ευρωλίγκας και παράλληλα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε εκείνους που ήταν εκτός πλάνων.

Το ευχάριστο είναι ότι ο Ρίβερς δείχνει να συνέρχεται και να αντιδρά. Κόντρα στο Λαύριο είχε 9 πόντους με αρκετά καλά στατιστικά, αν και θα πρέπει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς του και την ένταση στο παιχνίδι του.

Τα πλέι οφ δεν είναι παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα με ομάδες που έχουν ουσιαστικά πετύχει τους στόχους τους. Είναι «πόλεμος». Κάθε φάση, κάθε λάθος, κάθε μπάλα μετράνε διπλά και εκεί δεν χωράνε ούτε εκπτώσεις, ούτε αναμονή για κανέναν.

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι Πράσινοι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο εκτελούν τα συστήματά τους, τη φρεσκάδα και την ταχύτητα που έχουν με ή χωρίς τη μπάλα.

Ο Πασκουάλ θα πρέπει βέβαια να διατηρήσει ή και να βελτιώσει αυτή την εικόνα, μια και ο βαθμός δυσκολίας θα αρχίσει να ανεβαίνει όσο η ομάδα του θα προχωρά στα πλέι οφ.

Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα γίνει άλλη αλλαγή στον Παναθηναϊκό και πως οι έξι ξένοι με τους οποίους θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα είναι οι: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Λοτζέσκι, Τζέιμς, Λεκαβίτσιους και Γκιστ.

Οι Πράσινοι έχουν δικαίωμα να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση μέχρι αύριο το μεσημέρι…

Η κανονική περίοδος πάντως ήταν ένα διάστημα το οποίο ο Πασκουάλ το διαχειρίστηκε με σύνεση, έχοντας όλους τους παίκτες του ενεργοποιημένους και ουσιαστικά κατατάσσοντάς τους σε δυο κατηγορίες, από τις οποίες έβαζε και έβγαζε άτομα ανάλογα με την εικόνα τους.

Στην πρώτη βέβαια ήταν εκείνοι που έπαιζαν και στην Ευρωλίγκα και στη δεύτερη εκείνοι που ήταν κυρίως για τα ματς του Σαββατοκύριακου.

Ετσι κατάφερνε να κάνει διαχείριση δυνάμεων στους παίκτες της πρώτης και να δίνει κίνητρο σε εκείνους της δεύτερης.

Οι ήττες του Ολυμπιακού έκαναν ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία της Α1, αφού η πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας πήγαν στα χέρια του Παναθηναϊκού πολύ νωρίς.

Με αυτή την παράμετρο ο Πασκουάλ είχε και την ευκαιρία να κάνει τον σχεδιασμό του, μεταφέροντας ουσιαστικά το κύριο βάρος στην Ευρωλίγκα.

Κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και τώρα πρέπει να το υπερασπιστεί στο ΟΑΚΑ, το «κάστρο» του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ