Η «win-win» επιλογή Νταμπίζα

Η «win-win» επιλογή Νταμπίζα

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να περιμένει τον οικονομικό έλεγχο της «Pan Asia». Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Και η επιλογή του Νταμπίζα είναι… λεφτά στο ταμείο.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά της «Pan Asia». Οχτώ μέρες συμπληρώθηκαν από το MoU που υπέγραψαν Αλαφούζος και Παϊρότζ, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει ούτε καν η εταιρεία που θα τρέξει τον έλεγχο.

Είναι λογική, λοιπόν και η ανησυχία του κόσμου και αυτή του Αλαφούζου, όπως και το γεγονός πως ο… εν ενεργεία μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχεδιάζει την επόμενη μέρα του συλλόγου. Δεν μπορεί να αφήσει το «καράβι» ακυβέρνητο για καιρό. Δεν μπορεί, Μάιο μήνα, να μην έχει τεχνικό διευθυντή η ομάδα ή να ξεκινήσει το ψάξιμο για προπονητή «εάν κι εφόσον» στις 30 Ιουνίου.

Ο Παναθηναϊκός… καίγεται για πολλά. Και μέσα σε αυτά είναι οι άνθρωποι που θα τον στελεχώσουν στην επόμενη μέρα του, όποιος κι αν βρίσκεται στην κεφαλή του συλλόγου. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι μία επιλογή προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μια «win-win situation», όπως λένε. Ξέρεις που ποντάρεις τα λεφτά σου, ξέρεις πως μπορεί με τα λίγα, ξέρεις πως θα κάνει τη δουλειά του με σοβαρότητα και γνώμονα να κάνει το καλύτερο για την ομάδα που υπηρετεί. Μακριά από φανφάρες και υποσχέσεις. Με το κεφάλι χαμηλά και με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Νίκος Νταμπίζας κατάφερε στην προηγούμενη θητεία του να κερδίσει τους πάντες. Ακόμα κι εκείνους που «σκάλωναν» στο ερυθρόλευκο παρελθόν του.

Ο Αλαφούζος έκανε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Βάζει στα αποδυτήριά του έναν άνθρωπο μεγαλωμένα μέσα σε αποδυτήρια. Με γνώση και εμπειρία. Με επαφές πλέον πολύ περισσότερες από την πρώτη του θητεία. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και αυτοπεποίθηση πως μπορεί να πετύχει ξανά στον ρόλο του. Διαφορετικά δεν θα αναλάμβανε τη θέση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, που η καχυποψία έχει χτυπήσει… κόκκινο.

Η επιλογή Δώνη για τον πάγκο της ομάδας είναι επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν τελικά καταλήξει σε συμφωνία η συζήτηση που γίνεται, ο Παναθηναϊκός θα τοποθετήσει στη θέση του προπονητή έναν άνθρωπο που είναι «άρρωστος» με τη δουλειά του. Που ξυπνάει και κοιμάται με… ποδόσφαιρο. Και αυτή τη στιγμή έναν τέτοιο άνθρωπο θέλει.

Έναν Έλληνα που ξέρει την ομάδα και που θα έρθει και θα δουλέψει πολύ. Δεν χρειάζεται ούτε κάποιο μεγάλο όνομα, ούτε λάμψη και… κοστούμι. Έναν εργατικό και αποδεδειγμένα εξαιρετικό προπονητή, όπως είναι ο Γιώργος Δώνης. Που επίσης θα πρόκειται για «win-win» επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ