Double μόνο σε… παγωτό

Double μόνο σε… παγωτό

Η «κάψα» αλλά και το κόμπλεξ του ΠΑΟΚ, η αστεία περίπτωση Λουτσέσκου και το… όνειρο του Χιμένεθ.

Θα ξεκινήσω από το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τον χθεσινό τελικό, χωρίς καμία διάθεση για στρογγυλοποίηση καταστάσεων. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε πανάξια το κύπελλο, καθώς ουσιαστικά έπαιζε… μόνος του. Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Δείχνοντας άδεια ψυχολογικά, χωρίς «κάψα» για το τρόπαιο και πιθανότατα και με έλλειψη δυνάμεων.

Η εικόνα της Ένωσης ήταν απογοητευτική, καθώς πλην το απίθανου Μπάρκα αλλά και του φιλότιμου Αραούχο, δεν είναι να επιδείξει κάτι άλλο στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που από την αρχή του αγώνα έδειξε πως θέλει πολύ τον δεύτερο τη τάξει τίτλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο πέρα από ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε κι άλλα πράγματα χθες. Όπως για παράδειγμα το κόμπλεξ που την χαρακτηρίζει κόντρα στη φετινή Ένωση, έπειτα από την δικαιότατη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Κιτρινόμαυρους. Τοσο δύσκολο είναι ρε παιδιά να παραδεχθείτε πως δεν γινόταν σε κανένα κράτος, ούτε καν στο βορειότερο της Αφρικής, να κατοχυρωθεί ένα ματς υπέρ εκείνου που το διέκοψε έπειτα από την είσοδο του οπλοφορούντος προέδρου του στο γήπεδο; Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείτε πως καλώς ή κακώς, τα όσα προέκυψαν μετά τα γεγονότα της Τούμπας στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος;

Καλή η προπαγάνδα, καλή η τακτική να ρίχνουμε τα λάθη στο… σύστημα για την αποτυχία μας, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Κόψτε την πλάκα γιατί έχετε κάνει το Ημεροβήγλι και τα Τζουμέρκα να… ζηλεύουν λίγη από τη γραφικότητά σας. Βεβαίως για όλες αυτές τις γελοιότητες που είδαμε και χθες, με αποκορύφωμα τα… μπλουζάκια με το double (όχι το παγωτό) μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και πρόσωπα εντός ΠΑΟΚ. Με πρώτο και καλύτερο αυτόν τον αστείο τύπο από τη Ρουμανία, που στην πρεμούρα μην χάσει τον μισθό, είναι ικανός να δηλώσει και ιδρυτικό μέλος της θύρας 4.

Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα παραπάνω γεγονότα γιατί πλέον μόνο στην πλάκα μπορώ να τα πάρω. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια το κύπελλο, ας το χαρεί και ας… βολευτεί με αυτό. Για το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Προς το παρόν παραμένει μια ομάδα που έχει ένα παραπάνω από τη Λάρισα. Υπομονή παιδιά. Βήμα-βήμα θα έρθει και αυτό. Κάποια στιγμή. Στο μέλλον.

Επιστρέφω λίγο στα της ΑΕΚ γιατί τα όσα έγιναν χθες από μεριάς Ένωσης δεν μπορούν να περάσουν στο ντούκου. Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ ξάφνιασαν πολλούς και όπως αποδείχθηκε, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένες. Το… όνειρο του να ξεκινήσει ο ανέτοιμος Μάνταλος, με τον Μπακασέτα μάλιστα «απέναντι», δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική όπως κι αν το δει κανείς.

Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια όταν σε αυτό το ματς μένει εκτός ενδεκάδας ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ απορία προκαλεί ακόμα και ο αποκλεισμός του Λόπες από την 18άδα. Ειδικά βλέποντας την εικόνα που είχε χθες ο Χουλτ. Μεγάλα λάθη και τεράστια η ευθύνη του Ισπανού τεχνικού για την τραγική χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζεται στον Χιμένεθ η συμβολή για την επιστροφή στην κορυφή μετά από 24 χρόνια, έτσι και δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα τα χθεσινά, σοβαρά λάθη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ