ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Δεν τη νίκησε, την  αποστόμωσε

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Δεν τη νίκησε, την αποστόμωσε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μπήκε για να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για το άθλημα, νικητής ήταν εκείνος που μπήκε για να παίξει και να αποδείξει πως ήταν καλύτερος.

Μπορεί να μην αρέσει στους φίλους της ΑΕΚ αλλά όσοι από αυτούς παρακολούθησαν με ψυχραιμία το παιχνίδι κατάλαβαν ότι το κύπελλο πήγε στην καλύτερη ομάδα. Φαντάζομαι ότι αυτό θα το παραδεχτούν και ορισμένοι συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ενωσης αλλά γράφουν σαν συνδεσμίτες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε το τρόπαιο άξια. Το τελικό σκορ τον αδικεί. Θα μπορούσε τα δυο να ήταν τέσσερα. Δεν ήταν, γιατί ο Μπάρκας που ατύχησε στο φάουλ του Βιεϊρίνια κατέβασε τα ρολά και σταματούσε μόνος του τους επιθετικούς του Λουτσέσκου.

Μόνος του γιατί ελάχιστες φορές το έκαναν αυτό ο Τσινγκρίνσκι με τον ανεκδιήγητο Βράνιες. Οσο περνούσε η ώρα και ο ΠΑΟΚ δεν πετύχαινε γκολ, όλοι στο γραφείο κάναμε την σκέψη πως ακόμα ένα ντέρμπι που ο Χιμένεθ θα βρει βελόνα στα άχυρα. Αυτή την φορά όμως η στάμνα πήγε χωρίς να γυρίσει.

Στα άλλα ντέρμπι η ΑΕΚ με την συντηρητική τακτική κρατούσε τους επιθετικούς του αντιπάλου μακριά από τα καρέ της. Στο τελικό, ο Κάμπος με τον Μπίσεσβαρ έμπαιναν συνέχεια στην περιοχή του Μπάρκα. Ο Χιμένεθ μπορεί να περιόρισε τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια αλλά ο Κάμπος με τον Μπίσερβαρ γλεντούσαν τον Χούλτ και τον Μπακάκη. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της.

Ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος που παρίσταναν τους εξτρέμ ήταν εκτός παιχνιδιού και ο Χιμένεθ τους άφηνε στο ματς ενώ ο Λάζαρος ξενέρωνε στον πάγκο. Θα έλεγε κανείς πως ο τελικός ήταν μια τιμωρία για την συμπεριφορά που επιφύλαξε (άραγε με δική του πρωτοβουλία ) στον καλύτερο παίκτη της ομάδας του.

Έμενε να πασχίζει, μόνος κι έρημος, ο Αραούχο, ο μόνος που φοβέρισε κάπως την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέκου έκανε τα απολύτως απαραίτητα και η ομάδα του βρέθηκε να κυριαρχεί και στις τρεις γραμμές του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μπήκε για να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο.

Ευτυχώς για το άθλημα, νικητής ήταν εκείνος που μπήκε για να παίξει και να αποδείξει πως ήταν καλύτερος. Οτι για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η κατάκτηση του κυπέλλου συνιστά απόδειξη πως η ομάδα τους ήταν καλύτερη και στο πρωτάθλημα δεν με πείθει.

Όλοι ξέρουμε πρωταθλήτριες που φτάνουν στον τελικό του κυπέλλου και χάνουν τον τίτλο. Ότι ο ΠΑΟΚ κατατρόπωσε την ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς όταν ο αλάνθαστος ισπανός διαιτητής απέβαλλε τον Μαουρίσιο. Την έχασε όμως γιατί ο επιπόλαιος και απαράδεκτος Βράνιες πρόλαβε να αποβληθεί αμέσως με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να πάρει αυτό που θεωρούσε ότι του ανήκει. Η ΑΕΚ για να το κλέψει. Το ποδόσφαιρο απόδωσε δικαιοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ