Το δίλημμα του Τσάβι

Το δίλημμα του Τσάβι

Ο καιρός περνά όμως, τα πλέι οφ πλησιάζουν και ο Πασκουάλ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τους παίκτες με τους οποίους θα πορευτεί...

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής διεξήχθη με μια υποσημείωση: Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα ήταν έτοιμη πνευματικά να ανταποκριθεί στη δυσκολία μιας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Τα επινίκια για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και η χαλάρωση των παικτών αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τον Ντράγκα Σάκοτα και τους συνεργάτες του ώστε να κρατήσουν συγκεντρωμένους τους «κιτρινόμαυρους».

Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι «πράσινοι» από την πλευρά τους δεν βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές, να βγάλουν μπάσκετ πάνω στο παρκέ, να δουν που βρίσκονται και τι χρειάζεται να βελτιώσουν, ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στα πλέι οφ.

Εξάλλου αμέσως μετά τον αποκλεισμό από το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας η στρατηγική του τεχνικού τιμ και η ένταση των προπονήσεων άλλαξαν με αναγωγή στα πλέι οφ και ειδικά στη φάση των τελικών, εκεί όπου θα «αποφασιστεί» ο πρωταθλητής.

Ετσι λοιπόν είδαμε τον Παναθηναϊκό να είναι φορμαρισμένος, προφανώς επειδή είχε προγραμματίσει την προετοιμασία του, ώστε να είναι στο πικ της φόρμας του εάν η ομάδα προκρινόταν στο Φάιναλ φορ.

Φρεσκάδα, ενέργεια, αυτοπεποίθηση, ταχύτητα σκέψης και απόφασης, αλλά και προβλήματα.

Καλάθης, Γκιστ και Σίνγκλετον φαίνεται πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι σημαντικό μια και έχουμε τονίσει πως οι τρεις συγκεκριμένοι είναι «κομβικοί» για την εικόνα της ομάδας.

Ο Τζέιμς επέστρεψε στο ελληνικό ρόστερ, αλλά δεν πιέστηκε, ούτε χρειάστηκε να δείξει τι μπορεί να κάνει σε «συνθήκες πολέμου», να είναι δηλαδή το ματς στον πόντο.

Επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ντίνος Μήτογλου ήταν συνεπέστατος. Συγκεντρωμένος, μαχητικός για κάθε μπάλα και για κάθε φάση. Δεν είναι ακόμα έτοιμος να πάρει μεγάλες ευθύνες, αλλά βαδίζει στον σωστό δρόμο, αν και θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ στις ατέλειές του και ειδικά στην ταχύτητα των ποδιών του. Είναι ένα από τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας.

Εκεί όπου δεν φαίνεται να προχωρά τίποτε είναι στην προσπάθεια για την αναγέννηση του Κέι Σι Ρίβερς. Το πρόβλημα στην ωμοπλάτη, του έχει αφήσει κατάλοιπα στη φόρμα και την αγωνιστική του εικόνα. Ο Πασκουάλ, όπως έκανε και στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, του δείχνει ότι τον εμπιστεύεται, του δίνει χρόνο συμμετοχής και προσπαθεί να τον ξαναβάλει μέσα στην ομάδα.

Δεν προχωρά όμως τίποτε. Ο Αμερικανός παίζει με… κομμένα χέρια! Ατολμος, χωρίς αυτοπεποίθηση, μπερδεμένος, δεν σουτάρει καν, έχει αστοχήσει πριν καν προσπαθήσει, δείχνει να φοβάται πως θα δει τη μπάλα στη στεφάνη κι όχι στο διχτάκι.

Ο καιρός περνά όμως, τα πλέι οφ πλησιάζουν και ο Πασκουάλ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Εχει ακόμα μια αλλαγή να κάνει και η επιλογή του να τον κρατήσει στην δωδεκάδα στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον δικαίωσε.

Είναι όμως ο σκόρερ του, εκείνος που μπορεί να «ξεκολλήσει» την ομάδα, όταν βέβαια είναι καλά, εκείνος που του «λύνει τα χέρια» στα δύσκολα, εκείνος που με τον Ολυμπιακό έχει παράδοση και καλό μομέντουμ. Η απόφαση θα είναι πολύ δύσκολη…

ΥΓ. Η κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να τιμήσει τον αδικοχαμένο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ήταν συγκλονιστική. Ακόμα μεγαλύτερη αξία όμως έχουν και αυτά που έκαναν οι «πράσινοι» χωρίς να πάρουν δημοσιότητα μετά από αίτημα της οικογένειάς του και των συναδέλφων του. Έτσι πρέπει. Χωρίς φανφάρες και λόγια…

ΥΓ. Οι τελικοί προφανώς και θα άρχιζαν πριν καν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Η κουβέντα θα περιστραφεί γύρω από τους «4 κομμένους» διαιτητές της Ευρωλίγκας με τους δυο «αιωνίους» να ξιφουλκούν σε προσκήνιο και παρασκήνιο για το πόσα ματς θα διευθύνουν. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ