Του χρόνου και με… ξένες ομάδες;

Του χρόνου και με… ξένες ομάδες;

Ξεπερνά τη φαντασία το σενάριο να είχε μείνει στη συμμαχία και ο Παναθηναϊκός…

Δεν ξέρουμε πόσο συναρπαστικό είναι να βλέπεις για δεύτερη φορά το ίδιο ζευγάρι στον τελικό του κυπέλλου. Το καταγράφουμε αυτό επειδή όλον τον προηγούμενο καιρό υπήρχε μεγάλη «κινητοποίηση» από αρκετό κόσμο που προσπαθούσε να πείσει το κοινό ότι δεν είχε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα από τη στιγμή που το κατακτούσε συνεχώς ο Ολυμπιακός.

Συνεπώς, η «ποικιλία» στο παιχνίδι αποκτά νόημα όταν απλά δεν υπάρχουν οι ερυθρόλευκοι και επικρατούν κάποιοι άλλοι. Ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς έχει μείνει έξω και από τη συμμαχία, αλλά και από το παιχνίδι γενικότερα, αφού έχει πάψει να είναι ανταγωνιστικός και προσπαθεί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να σταθεί στο ύψος που απαιτεί η διαδρομή του.

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην είχε… μειωθεί η συμμαχία; Το σενάριο να έπαιζαν τρεις ομάδες για τη «μοιρασιά» μοιάζει αξεπέραστο, όμως του χρόνου δεν αποκλείεται να γίνει ο τελικός και με… ξένες ομάδες, από τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα για τους εκτός συνόρων διαιτητές.

Δεν θα μπορούσε να είχε και διαφορετική κατάληξη η επιχείρηση της εξυγίανσης ή της κάθαρσης που ξεκίνησε με τη συμμαχία των τριών και τώρα ο καθένας πορεύεται στο δικό του δρόμο. Υπό κανονικές συνθήκες δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ένα ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορεί να προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις όχι μόνον στους οπαδούς των δύο φιναλίστ, αλλά και στο υπόλοιπο κοινό των ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή όμως που σε αυτήν την χώρα έχουν χαθεί ακόμη και τα αυτονόητα (κι αυτό όπως όλοι μας βιώνουμε δεν συμβαίνει μόνο στην μπάλα), τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, αφού μην ξεχνάμε ότι ο περσινός τελικός στον Βόλο δυσφήμισε τη χώρα μας σε όλον τον πλανήτη με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, ενώ κρίθηκε και από ένα σοβαρό λάθος του επόπτη Καλφόγλου.

Άδοξο ήταν το τέλος και του μεταξύ των δύο δικεφάλων αγώνα του πρωταθλήματος στην Τούμπα, που κατέληξε στα δικαστήρια και πάλι με εικόνες που ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο όχι για… καλό σκοπό, συνεπώς ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρίτη φορά δεν θα είναι σαν τις άλλες.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί –πλέον- κανένα τεστ για την εξυγίανση ή την ΕΠΟ του Γραμμένου και την επιτήρηση του Περέιρα. Αυτοί έχουν όλοι τους αποτύχει πριν από την σέντρα της αναμέτρησης και όσο πιο γρήγορα απαλλαχθεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία τους, τόσο το καλύτερο. Η ίδια η μπάλα δεν θα τους αφήσει να πάνε μακριά κι αυτό γιατί αγνόησαν ακόμη και τους βασικούς κανόνες της, άρα δεν τους μένει τίποτα άλλο εκτός από την έξοδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ