ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Crash test συνόλων, ατόμων και ερωτηματικών

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Crash test συνόλων, ατόμων και ερωτηματικών

Δεδομένα και εκτιμήσεις για τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Πως να προσεγγίσεις έναν τελικό κυπέλλου όταν δεν έχεις καθημερινά πληροφορίες μέσα από από το ρεπορτάζ για τους δύο αντιπάλους; Επιχειρούμε έναν συνδυασμό δεδομένων και εκτιμήσεων…

Η ΑΕΚ

Συνολικά: Στα δικά μου μάτια υπερτερεί σε συνοχή. Μου βγάζει μια καλύτερη λειτουργία σαν σύνολο. Έδειξε διάρκεια στην απόδοση και αντοχή στην πίεση, ιδιαίτερα από τη στιγμή της νίκης της στο Καραϊσκάκης, την κομβικής κατά την εκτίμησή μου στιγμής για εκείνη. Στο σφύριγμα της λήξης εκείνου του ματς, όλοι στα αποδυτήρια της (με εξαίρεση ένα ματς στο Περιστέρι) πρέπει να πείστηκαν ότι μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή φέτος. Υπέρ της ότι θα παίξει στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Έχει καλύτερη ψυχολογία. Έχει ήδη στην τροπαιοθήκη της το κύπελλο της πρωταθλήτριας, έχει δηλαδή ήδη προκαθορίσει ότι η φετινή της σεζόν θα λογίζεται ως η καλύτερη των τελευταίων 24 ετών, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποψινού τελικού. Την ίδια στιγμή, η προοπτική του νταμπλ, διατηρεί υψηλό το κίνητρο στο ρόστερ και τον προπονητή της.

Ατομικά: Σε ατομικό επίπεδο, έχει στο γήπεδο τον παίκτη της χρονιάς: Το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον ποδοσφαιριστή στον οποίο φέτος έπιασαν και πράγματα που ενδεχομένως και ο ίδιος δε θα πίστευε ότι θα βγουν τόσο πετυχημένα πριν τα δοκιμάσει στους αγωνιστικούς χώρους. Και ο συγκεκριμένος έχει το μομέντουμ για μια “χρονιά καριέρας”.

Το ερωτηματικό: Αν μετά από μια τόσο πιεστική σεζόν για ένα ρόστερ που η ανάγκη πίεσε τόσο πολύ, λόγω των τραυματισμών που το έπληξαν, σε αγώνα “νοκ άουτ” στην εκπνοή της περιόδου, θα διατηρήσει όσο χρόνο χρειαστεί στο γήπεδο, το ρυθμό του σταθερό.

Ο ΠΑΟΚ

Συνολικά: Οι μονάδες του, αν απομονώσεις θέση προς θέση τους δυο μονομάχους και συγκρίνεις, υπερτερούν (ποιοτικά) έναντι των αντιπάλων τους.

Συνεπώς το σύνολο -εκτός από το ότι κοστίζει περισσότερο- στην καλή του μέρα μπορεί να αποδώσει καλύτερα ή τουλάχιστον πιο θεαματικά από την ανταγωνίστρια του για το τρόπαιο. Σίγουρα με μεγαλύτερη ταχύτητα

Όμως πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση που του δημιούργησε η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με έναν τρόπο, απόψε θα κριθούν πολλά περισσότερα από ένα τρόπαιο, στην κατάκτηση του κυπέλλου προφανώς θα ήθελε να στηρίξει την επιχειρηματολογία περί καλύτερης ομάδας στη φετινή σεζόν και στο πρωτάθλημα.

Ατομικά: Αν έπρεπε να προσέξω τις κινήσεις ενός, αυτός θα ήταν ο Βραζιλιάνος Μάτος. Δεξιός μπακ που δίνει αριθμητικό πλεονέκτημα στις γραμμές με τις προωθήσεις του και με έφεσή στο σκοράρισμα, θα κάνει σίγουρα τον αντίπαλο προπονητή να δώσει οδηγίες και σε ατομικό επίπεδο για εκείνον. Είναι την ίδια ώρα επιρρεπής στις κάρτες κι ο Ισπανός ρέφερι έχει τη φήμη του καρτάκια.

Το ερωτηματικό: Δεν μπορώ να ξέρω πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των ασπρόμαυρων ότι έχει προηγηθεί. Και κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Τα αποδυτήρια, όπως και να έχει, είναι πάντα κάτι άλλο από τα γραφεία των ομάδων και εν τέλει η απάντηση θα έρθει στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ