Καλύτερη η ΑΕΚ, αμυντικά και επιθετικά

Καλύτερη η ΑΕΚ, αμυντικά και επιθετικά

Ο Κώστας Καίσαρης εξηγηθεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί, ότι η ΑΕΚ έχει μικρό πλεονέκτημα στον τελικό.

ΟΙ ΕΝΤΕΚΑ στους δέκα, που ανοίγουνε τη κουβέντα για τον Τελικό σου λένε το ίδιο, πράγμα: «Το Κύπελλο θα το πάρει ο ΠΑΟΚ». Χωρίς να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Με την ίδια ακριβώς, επιχειρηματολογία: «Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, πήρε ευρωπαϊκό στο μπάσκετ. Να πάρει και κάτι ο ΠΑΟΚ να τελειώσει η σεζόν όμορφα κι ωραία».

Ουδεμία έκπληξις. Όταν το 32.4% των Ελλήνων, είναι βέβαιοι, ότι μας ψεκάζουν, δεν θα πιστεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ποδόσφαιρο; Επί της ουσίας, τρίχες κατσαρές. Κανείς δεν μοιράζει τίποτα, κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Αντιθέτως. Αν μπορούσε να του φάει τα συκώτια, θα του τα έτρωγε.

ΣΕ ότι έχει να κάνει με προγνωστικά, θα ξεκινήσω απ’ αυτό που έχει γράψει ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του, προς Μενιδιάτες: «Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο». Αν έπρεπε όμως να ποντάρω ντε και καλά δέκα δραχμές, θα τις έβαζα απάνω στην ΑΕΚ. Χωρίς να λαμβάνω υπόψη την παράμετρο, ότι παίζει τον τελικό εντός έδρας. Η ΑΕΚ κατ’ αρχήν με Τσιγκρίνσκι-Βράνιες στο κέντρο της άμυνας και Σιμόες μπροστά τους, δεν τρώει γκολ. Δεν χάνει. Έχει αποδειχθεί αυτό, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μπροστά, έχει τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν με ατομική ενέργεια, να κάνουν τη διαφορά. Να σκοράρουν ή να βγάλουν ασίστ: Λιβάγια, Αραούχο, Λάζαρο.

Ο ΠΑΟΚ ούτε στην άμυνα έχει την ασφάλεια της ΑΕΚ, ούτε στην επίθεση, τον ποδοσφαιριστή που θα αρχίσει και θα τελειώσει μία φάση μόνος του. Κάτι κάνει ο Μπίσεσβαρ (όταν παίζει), κάτι κάνει ο Πέλκας, χωρίς να φτάνουν στα επίπεδα της τριάδας της ΑΕΚ. Υπάρχει ο Πρίγιοβιτς των 19 τερμάτων στο πρωτάθλημα, «δικά του» γκολ όμως, δεν βρίσκεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί στον δεύτερο γύρο, αλλά η εικόνα που δημιούργησε ήταν σε έναν βαθμό πλασματική. Με τους περιπάτους δηλαδή που έκανε σε Κέρκυρα, Γιάννενα και Λαμία. Όπου ζορίστηκε, προβλημάτισε. Για να κερδίσει στο Αγρίνιο, έδωσε το πέναλτι ο Θάνος, στην Τρίπολη έχασε και με την ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 μέχρι το 89′. Δίκαιο μηδέν-μηδέν.

ΕΝΑ δύσκολο ματς ο ΠΑΟΚ δεν πήρε. Για να τα λέμε όλα, η ΑΕΚ σε πολλά παιχνίδια έπαιξε με αβάντα. Με κόκκινες που χάρισαν οι διαιτητές στους ποδοσφαιριστές της και με γκολ-οφσάιντ. Στη ζυγαριά όμως, είναι σαφώς πιο αξιόπιστη. Από κει και πέρα, ένα ματς είναι. Σφιχτό, κανείς δεν πρόκειται να ανοιχτεί, κανείς δεν πρόκειται να ρισκάρει. Και οι δύο προπονητές φοβούνται τον ίσκιο τους και οι δύο φυλάνε τον κώλο τους και πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τελικό. Η λογική λέει ότι το ματς θα πάει στο μισό-μηδέν και γι’ αυτό ακριβώς η ΑΕΚ ένα μικρό πλεονέκτημα το έχει. Και το μηδέν μπορεί να κρατήσει πίσω και το μισό γκολ να βάλει μπροστά.

Στη μουσική επιλογή Nashville Jam – Good Night Irene

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ