Η «εκδίκηση» μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ…

Η «εκδίκηση» μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ…

Ο ΠΑΟΚ θέλει να «εκδικηθεί» την «χάρτινη πρωταθλήτρια» όμως αυτό ακριβώς το στοιχείο μπορεί να τον πληγώσει απέναντι σε μια ΑΕΚ που λογικά θα είναι πολύ πιο ήρεμη και συγκεντρωμένη.

Πρώτα από όλα το σημαντικό είναι να γίνει ο τελικός ήρεμα και ωραία. Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στην φετινή απίθανη και… πρωτοποριακή χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο το μόνο που μας λείπει είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Ας ελπίσουμε πως αυτό ήταν η… έμπνευση Περέιρα και Γραμμένου για ξένο διαιτητή, 43 χρόνια μετά την τελευταία φορά που είχε συμβεί.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ λοιπόν σε λίγες ώρες θα διεκδικήσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του ΟΑΚΑ αυτή τη φορά. Το να χρίσει κάποιος φαβορί θα είναι άστοχο καθώς οι διαφορές που έχουν (αν έχουν) οι δύο ομάδες είναι πολύ μικρές. Μόνο οπαδικά αν το βλέπει κανείς μπορεί να θεωρεί πως η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Υπάρχει όμως ένα μικρό πριν την σέντρα (που μπορεί στην πορεία να αποδειχθεί μεγάλο) πλεονέκτημα για την ΑΕΚ. Και δεν αναφέρομαι στην έδρα καθώς το ΟΑΚΑ δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Αν παίζανε στην Τούμπα τότε, ναι, ο ΠΑΟΚ θα είναι το πλεονέκτημα. Ή αν παίζανε στο πραγματικό γήπεδο της ΑΕΚ, αν έπαιζαν δηλαδή σε 2-3 χρόνια από τώρα στην «Αγιά Σοφιά».

Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ προέρχεται από τον… ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ που θα μπει στο γήπεδο, σύμφωνα με αυτά άλλωστε που λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποι του, με στόχο όχι μόνο το Κύπελλο αλλά την «εκδίκηση». «Εκδίκηση» από την ΑΕΚ που είναι η «χάρτινη πρωταθλήτρια» όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Που τους «έκλεψε» το πρωτάθλημα και τα σχετικά.

Αυτό ακριβώς αν δεν μπορέσει να το διαχειριστεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ θα φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος, αν βεβαίως και αυτή από την πλευρά της το διαχειριστεί σωστά. Είναι αλήθεια πως με αυτά που είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ στην Media Day φαίνεται πως έχουν «τσιμπήσει» στα περί αποδείξεως για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα μέσω του τελικού του Κυπέλλου.

Βεβαίως είναι κωμικό να συγκρίνουμε το Κύπελλο με το Πρωτάθλημα, ποτέ ένας τελικός Κυπέλλου αλλά και οι διπλοί αγώνες δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για το ποια ομάδα είναι καλύτερη. Το Πρωτάθλημα πάντα αποτελεί την απόδειξη.

Όπως και να το βλέπει κάποιος όμως η ουσία είναι πως αν στον ΠΑΟΚ δεν διαχειριστούν σωστά την «εκδίκηση» και αν στην ΑΕΚ το χειριστούν έξυπνα, τότε ο δικέφαλος του νότου θα έχει το πάνω χέρι.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ έχει ως ατού την δυναμική που βγάζει στο ανασταλτικό κομμάτι, απόδειξη τα λίγα γκολ που δέχθηκε φέτος, ξέρει πολύ καλά να παίξει ένα κλειστό ματς και να διαχειριστεί όπως αυτή θέλει τον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο φαντεζί με καλύτερους παίκτες ως μονάδες αλλά και συνάμα πιο αφελής αγωνιστικά μερικές φορές. Λογικά θα δούμε έναν κλειστό αγωνιστικά τελικό, όπως είδαμε και στα δύο ματς πρωταθλήματος που έπαιξαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Βεβαίως όλα αυτά μπορεί να μείνουν στα χαρτιά με ένα γρήγορο γκολ. Το σημαντικότερο πάντως για όσους δεν έχουν οπαδικές προτιμήσεις στον τελικό είναι να δούμε πρωτίστως τον τελικό χωρίς όλα όσα είδαμε πέρσι στον Βόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ