ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Η δικαιολογία για Μπορμπαλάν που… ξεγυμνώνει!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Η δικαιολογία για Μπορμπαλάν που… ξεγυμνώνει!

Δεν συμφωνούσαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους Έλληνες διαιτητές για αυτό και ΚΕΔ και ΕΠΟ πήγαν σε ξένους αναφέρουν τα ρεπορτάζ. Εντυπωσιακό! Δηλαδή η… εξυγίανση ρωτούσε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τους διαιτητές που ήθελαν να τους σφυρίζουν όλη την χρονιά, σωστά; Μια ακόμη δικαίωση του Ολυμπιακού…

Χρόνια μετά, 43 για την ακρίβεια, για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου αποφάσισε να βάλει ξένο διαιτητή, τον κατά τα άλλα ιδιαίτερα έμπειρο Μπορμπαλάν, για να σφυρίξει σε ελληνικό ματς και εν προκειμένω στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Εκτός από την αστειότητα της απόφασης και το πισωγύρισμα του ποδοσφαίρου, τον μηδενισμό των Ελλήνων διαιτητών και την τεράστια δικαίωση του Ολυμπιακού που τα έλεγε εδώ και καιρό αλλά τότε… ξευτίλιζε το ποδόσφαιρο σύμφωνα με την ΕΠΟ, αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η βουβαμάρα στο Γουδί.

Πήραν μια τέτοια απίστευτη απόφαση γελοιοποιώντας ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης που πια έχει καταντήσει ανέκδοτο, και δεν έχουν ακόμη δώσει ούτε μια εξήγηση. Να δικαιολογηθούν για κάτι ρε παιδάκι μου, την ώρα άλλωστε που στην τελική η μια από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό (ΑΕΚ) αντέδρασε με σκληρό τρόπο εκφράζοντας την αντίθεση της.

Το μόνο που βλέπεις από την ώρα που ανακοινώθηκε επίσημα ο Μπορμπαλάν είναι διαρροές από την ΕΠΟ σε ρεπορτάζ φιλικών προσκείμενων προς αυτήν ΜΜΕ. Τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων (καλά για το τεταμένο κλίμα τι να πεις, σάμπως ποτέ ήταν ήρεμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο;) πως δεν συμφωνούσαν οι δύο ομάδες για τους διαιτητές και για αυτό αποφάσισε ο Περέιρα και ο Γραμμένος να πάνε σε ξένο διαιτητή.

Το λες και εντυπωσιακό. Να το κάνω πιο λιανά. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δηλαδή ρωτήθηκαν από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. «Θέλετε να σας βάλουμε να σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος;» και απάντησαν «τσου» (ο ένας ή ο άλλος ή και οι δύο μαζί δεν έχει σημασία). «Θέλετε να σας βάλουμε να σφυρίξει ο Παπαπέτρου;». «Τσου» ξανά! «Θέλετε να βάλουμε τον τάδε και τον δείνα για πλαϊνούς;» «Τσου» και πάλι.

Και έτσι ο… δύσμοιρος Γραμμένος και Περέιρα, αφού οι ομάδες δεν συμφωνούσαν στους Έλληνες πήγαν στην λύση του Μπορμπαλάν.

Δηλαδή για να καταλάβουμε στην… εξυγίανση του ποδοσφαίρου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πριν από κάθε ματς που έδιναν ενημερώνονταν και έδιναν το «οκ» για τους διαιτητές που θα σφύριζαν;

Αυτή ήταν η… εξυγίανση και στο κομμάτι της διαιτησίας; Δηλαδή οι δύο ομάδες επέλεγαν ουσιαστικά τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα ματς που έπαιζαν όλη την χρονιά; Αν ναι, μπράβο στην εξυγίανση!

Γιατί για παράδειγμα δεν θυμάμαι να συμφωνούσαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στον διαιτητή και τους βοηθούς στον τελικό του Κυπέλλου το 2014. Τότε όμως ο Κοντονής πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έβαλε αυτούς που ήθελε ο ίδιος και η ΑΕΚ. Τότε δεν μπήκε καμία ΕΠΟ και καμία ΚΕΔ στην διαδικασία να ικανοποιήσει και τις δύο ομάδες ή αφού λοιπόν δεν συμφωνούσαν να φέρει ξένο διαιτητή.

Η δουλειά άλλωστε της κάθε ΚΕΔ και κάθε διοίκηση της ΕΠΟ δεν είναι να ρωτάει τις ομάδες ποιους διαιτητές θέλουν να σφυρίζουν στα ματς τους. Ορίζει αυτή αυτούς που θέλει και τελειώνει το θέμα.

Τώρα όρισε ξένο γιατί δεν… συμφώνησαν οι δύο ομάδες! Εδώ κολλάει ένα «Ουάου»! Κατήργησαν την ελληνική διαιτησία που αποθέωναν οι ίδιοι λίγους μήνες πριν (η ΑΕΚ ακόμη και τώρα) και ξεμπέρδεψαν.

Νομίζουν βεβαίως πως ξεμπέρδεψαν γιατί πλέον με αυτή την κίνηση να δω πως θα επιλέξουν τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα να φέρουν τον… κορυφαίο Σιδηρόπουλο (ας πούμε) στο Καραϊσκάκη για να σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για παράδειγμα.

Πάπαλα οι Έλληνες διαιτητές πλέον και αυτό τουλάχιστον, άσχετα αν δεν ήθελε η… εξυγίανση να το πετύχει, είναι ένα καλό για το επόμενο πρωτάθλημα. Με ξένους από εδώ και πέρα για να δούμε πόσοι… Κούλα Χασάν και Βάτσιοι θα εμφανιστούν στο νέο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης.

Υ.Γ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για τον τελικό και δικαιολόγησε την απόφαση Περέιρα-Γραμμένου για τον Μπορμπαλάν. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Από την άλλη βεβαίως είδε περιορισμένα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Άντε βγάλτε άκρη. Αφού είδε περιορισμένα προβλήματα φέτος (είναι να απορεί κανείς που είδε μόνο περιορισμένα προβλήματα…) τότε γιατί δεν έχουμε Έλληνες και έχουμε Ισπανούς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ