Θα αντέξουμε τόσες γιορτές;

Θα αντέξουμε τόσες γιορτές;

Θα γίνει άραγε και το… Σούπερ Καπ και γιατί κόπηκαν οι ξένοι διαιτητές πριν από… 43 χρόνια;

Να πιστεύουν άραγε ότι διαθέτουν τόση δύναμη, ώστε να μην τους απασχολεί αν θα τηρούν έστω και τα προσχήματα ή να είναι πράγματι τόσο ανεπαρκείς;

Ότι κι αν συμβαίνει το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Γραμμένος και οι συνεργάτες του έχουν καταντήσει μεγάλη απειλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό μας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Προφανώς και δεν ήταν ευχάριστη η εξέλιξη να βρεθούν αντιμέτωποι και στο κύπελλο οι σύμμαχοι-αφεντικά, καθώς αν υπήρχε ο Ολυμπιακός στον τελικό, τότε η επιλογή του Σιδηρόπουλου θα ήταν… μονόδρομος. Ή και του Παπαπέτρου, ανάλογα με τον… φιναλίστ.

Τώρα όμως που προέκυψαν ξανά ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, αντιθέτως εξελίσσονται σε γρίφο. Σε αυτήν την εκδοχή ούτε η αστυνομία, αλλά ούτε και ο υπουργός τολμούν να κλείσουν το ΟΑΚΑ όπως είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια (λόγω Ολυμπιακού, βεβαίως, βεβαίως) καθώς το «πρώτο αφεντικό» το ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατέβει η ομάδα του αν δεν συνοδεύεται από τους οπαδούς της.

Τι κι αν μας έχει γίνει γνωστό ότι παρά τον περιορισμένο αριθμό των εισιτηρίων έχουν κλείσει τη θέση τους για το Ολυμπιακό Στάδιο και χούλιγκαν από την Σερβία και την Ουκρανία; Τους … άρεσε προφανώς η περσινή «εμπειρία» του Βόλου, οπότε λένε να το… καθιερώσουν.

Κι όσο για τον διαιτητή; Εδώ πραγματικά το ρεζιλίκι δεν έχει τελειωμό. Ο Γραμμένος και ο Περέιρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκτεθούν σε όλο το πανελλήνιο και να ορίσουν ξένο ρέφερι παρά το γεγονός ότι λίγους μήνες νωρίτερα το είχαν αρνηθεί στον Ολυμπιακό και τον είχαν μάλιστα κατηγορήσει ότι με τέτοιου τύπου αιτήματα εκθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τόσο ο «συμπολίτης» όσο και ο Πορτογάλος βρέθηκαν σε αδιέξοδο κι αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν συμφωνούσαν τα «αφεντικά» για τον διαιτητή κοινής αποδοχής τότε πώς να πάρουν πρωτοβουλία οι… υπάλληλοι; Κι όμως την πήραν και διάλεξαν τον Ισπανό Μπορμπαλάν για να παίξει στον τελικό επειδή η ΑΕΚ ήθελε Παπαπέτρου και ο ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλο.

Όσο κι αν ψάξει κανείς την… προκήρυξη της διοργάνωσης δεν θα βρει πουθενά το σχετικό άρθρο στο οποίο θα αναφέρεται ότι για τον διαιτητή του τελικού αποφασίζουν από κοινού οι φιναλίστ (ποιος τον ρώτησε άλλωστε τον Ολυμπιακό για τον Σιδηρόπουλο;) αλλά όταν έχεις δεσμεύσεις, τότε δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά.

Μπορεί να κάνουν άραγε… ανθρώπινα λάθη οι Ισπανοί διαιτητές; Εσείς τι λέτε; Για αυτό και η ΑΕΚ επιτίθεται στον Περέιρα τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την επιλογή και ο ΠΑΟΚ στον Τριτσώνη είτε για να μη χάσει… έδαφος, είτε γιατί θεωρεί ότι προσπαθούσε να εξυπηρετήσει το αντίπαλο στρατόπεδο.

Ξέρετε γιατί κόπηκαν οι ξένοι διαιτητές που έπαιζαν σε ελληνικούς αγώνες πριν από… 43 χρόνια; Επειδή από ένα σημείο και μετά όλοι κατάλαβαν ότι τα «ανθρώπινα λάθη» τους ευνοούσαν κατά σύμπτωση αυτούς που τους έβαζαν τα έξοδα για τη μετακίνηση. Ποιος πληρώνει το βαρκάρη, πήγαινε δηλαδή η δουλειά αλλά κατά τα άλλα μπορούμε να ετοιμαστούμε για τη «γιορτή» που μας ετοιμάζει η κάθαρση με τον τελικό του κυπέλλου. Αλήθεια, η Σούπερ Λίγκα θα διοργανώσει τον αγώνα για το… Σούπερ Καπ όπως μας έλεγε ή μήπως θα θεωρηθεί υπερβολή να πέσουν τόσες γιορτές μαζεμένες;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ