Στη μηχανή του χρόνου!

Στη μηχανή του χρόνου!

Η ΕΠΟ του Γραμμένου γυρίζει μισό αιώνα πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πότε θα μπορέσει να διοργανώσει έναν «κανονικό» τελικό κυπέλλου η ποδοσφαιρική Ελλάδα; Το ερώτημα παραμένει επί του παρόντος αναπάντητο και δύσκολα θα μας προκύψει κάτι… οριστικό, όπως δείχνουν τα πράγματα και στην αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας.

Κι αυτό συμβαίνει είτε παίζει ο Ολυμπιακός, όπως έγινε πριν από τρία χρόνια, είτε όχι, καθώς την προηγούμενη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, όπως θα συμβεί και τώρα.

Τι έχει καταγραφεί σε αυτήν την τριετία; Αρχικά, θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει ο τελικός στο άδειο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και να καθυστερήσει μάλιστα η διεξαγωγή του για ένα μήνα μέχρι να οριστεί ο… βοηθός του Σιδηρόπουλου. Απίστευτα κι όμως αληθινά!

Και στην προηγούμενη εκδοχή έγινε με κόσμο και μάλιστα με… υπεράριθμους στο «ξεχασμένο», αν μη τι άλλο, Πανθεσσαλικό και το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους μας.

Μέχρι και μαχαιρώματα μας προέκυψαν ανάμεσα στους οπαδούς των φιναλίστ, ενώ ο βοηθός Καλφόγλου αλλοίωσε με το σοβαρό λάθος του το αποτέλεσμα του αγώνα.

Και τούτη τη φορά κι έχοντας προηγηθεί το ματς που έκρινε το πρωτάθλημα ανάμεσα στους δύο δικεφάλους, αποφασίζεται να ανοίξουν μεν οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου για το κοινό και με μοιρασιά από 17.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της κάθε ομάδας, όμως με τον ορισμό του διαιτητή το πρόβλημα φαίνεται να είναι αξεπέραστο.

Ο Σιδηρόπουλος έχει χάσει κατά τα φαινόμενο την… εκτίμηση της ΑΕΚ κι επειδή όπως είναι σαφές έχει κερδίσει αυτήν του ΠΑΟΚ για αυτό και δεν τον θέλουν οι κιτρινόμαυροι, αλλά προτιμούν τον Παπαπέτρου, τον οποίο φυσικά και δεν δέχονται οι μαυρόασπροι.

Και για να μην μιμηθούμε τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού στην… εξήγηση θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι υπόλοιποι διεθνείς διαιτητές έχουν «καεί» προ πολλού, με τελευταίους τους Κομίνη και Αρετόπουλο, συνεπώς η «εξυγίανση» ομολογεί την αποτυχία της και επιστρατεύει τη λύση των ξένων ρέφερι.

Αρχίζει να συμφωνεί δηλαδή με την πρόταση του Ολυμπιακού αλλά απόντος του Ολυμπιακού και σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ του Γραμμένου γυρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σχεδόν μισό αιώνα πίσω, αφού την τελευταία φορά που μας προέκυψε η «ξένη βοήθεια» στη σφυρίχτρα ήταν το… 1975!

Για αυτό και είναι ξεκάθαρο πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δεν μπορεί να δώσει και τη… λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια και έχει φέρει έξω από την πόρτα μας το … ραβασάκι του grexit.

Είναι σαφές ότι η FIFA και η UEFA την επόμενη φορά δεν θα πρέπει να μας στείλουν μόνο διαιτητές ή αρχιδιαιτητές αλλά και ξένους… διοικητές, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Πόσο πιο κάτω να πας από τον γκρεμό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ