ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Να σφυρίξουν από ένα ημίχρονο ο Βάτσιος και ο Κούλα Χασάν!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Να σφυρίξουν από ένα ημίχρονο ο Βάτσιος και ο Κούλα Χασάν!

Οι βόρειοι έκοβαν τον Παπαπέτρου και οι νότιοι τον Σιδηρόπουλο. Αυτός ο υπόγειος πόλεμος εξελισσόταν για μέρες μέχρι που ο Περέιρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Ετσι φτάσαμε στην γελοιοποίηση της «κάθαρσης» και της «εξυγίανσης».

Όσο και να θες να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα δεν γίνεται. Το παίρνεις στην πλάκα όπως της πλάκας ήταν η συμμαχία των «εξυγιαντών» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται να λες όλη τη χρονιά ότι γίνονται λάθη από τους διαιτητές αλλά αυτά είναι ισομερώς κατανεμημένα και στο τελευταίο παιχνίδι τον τελικό του κυπέλλου να φωνάζεις διαιτητή από το εξωτερικό. Προσέξτε, δεν ψέγω τον Περέιρα για την απόφασή του.

Ο Πορτογάλος κατάλαβε πως όποιον κι αν ορίσει θα γίνει της κολάσεως και για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα στο πρώτο ανάποδο σφύριγμα αποφάσισε να βάλει ξένο διαιτητή. Παίρνω αυτή την εκδοχή και όχι την άλλη που λέει ότι πήγε τρέμοντας σύγκορμος ο κ. Γραμμένος και τον παρακάλεσε να φέρει διαιτητές από το εξωτερικό.

Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Περέιρα θα έκανα το ίδιο. Από έξω θα έφερνε γιατί δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη να γίνει στάχτη και μπούλμπερη το Ολυμπιακό Στάδιο έτσι και πρόκυπτε φάση όπως αυτή στην Τούμπα στο ντέρμπι των Δικεφάλων.

Εδώ υπάρχει σοβαρό διακύβευμα: Ετσι και τιναχτεί ο τελικός στον αέρα αποχαιρέτα το ποδόσφαιρο που χάνεις. Διεθνής απομόνωση και διασυρμός. Ξένοι διαιτητές λοιπόν μπας και ηρεμήσουν τα θηρία. Διότι θηρία υπήρξαν και προσπάθησαν να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Οι μεν της Θεσσαλονίκης τον Σιδηρόπουλο οι δε της Αθήνας τον Παπαπέτρου.

Ο πόλεμος δεν εκδηλώθηκε έτσι ακριβώς. Εμείς πληροφορούμαστε ότι οι βόρειοι έκοβαν τον Παπαπέτρου και οι νότιοι τον Σιδηρόπουλο. Αυτός ο υπόγειος πόλεμος εξελισσόταν για μέρες μέχρι που ο Περέιρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Ετσι φτάσαμε στην γελοιοποίηση της «κάθαρσης» και της «εξυγίανσης».

Όταν ο Ολυμπιακός ζητεί ευθέως και επίσημα ξένους διαιτητές στα ντέρμπι «δυναμιτίζει το κλίμα» με «κατάπτυστες» ανακοινώσεις. Όταν υπόγεια, οι συνεταίροι της «κάθαρσης» πολεμούν για να επιβάλλουν τον δικό τους διαιτητή είναι Τετάρτη απόγευμα. Αυτά για όσους παραμυθιάζονται με τα περί εξυγίανσης του υφυπουργού Αθλητισμού συμπεριλαμβανομένου. Όλα μια πομφόλυγα για τους αμύητους και τους ανυποψίαστους.

Τώρα που οι συνεταίροι έχουν να μοιράσουν ό,τι απέμεινε από την λεία γίνεται της αλεπούς ο θάνατος. Και οι δυο ζητούσαν να σφυρίξουν στον τελικό τα δικά τους «πιστόλια». Ο Σαββίδης δεν δέχεται να την πατήσει πάλι από τον Μελισσανίδη και ο «τίγρης» δεν θέλει να τον πιάσουν κορόιδο όπως έγινε πέρσι.

Έτσι, οδηγούμαστε στην πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν υπάρχει κάθαρση. Το μόνο ορατό αποτέλεσμά της ήταν αυτό που επεδίωκαν οι εμπνευστές της! Το ξεδόντιασμα του Ολυμπιακού. Τώρα στην μοιρασιά της λείας δεν υπάρχει συνεννόηση.

Καλώς να ορίσουν οι ξένοι διαιτητές. Μια χάρη μόνο. Οι εμπνευστές εκείνης της μνημειώδους ανακοίνωσης της ΕΠΟ και όσα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια την αναπαρήγαγαν «κατακεραυνώνοντας» τον Ολυμπιακό, μήπως θα μπορούσαν να την τυπώσουν και να την καταπιούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ