Ποιος είναι ο μπουρλοτιέρης, που φέρνει ξένο διαιτητή στον τελικό

Ποιος είναι ο μπουρλοτιέρης, που φέρνει ξένο διαιτητή στον τελικό

Ποιος ζητά και φέρνει ξένο διαιτητή για τον τελικό; Ποιος κρύβεται πίσω από το νέο κρούσμα «προσχεδιασμένης αθλιότητας». Τι διαφορά έχουν όσα συμβαίνουν τώρα, με όσα έφερε στο φως ο Ολυμπιακός στις αρχές του χρόνου; Έλα ντε...

Συζητιέται ολοένα και περισσότερο, σε σημείο πλέον μάλιστα που να θεωρείται και η επικρατέστερη λύση. Να δούμε τον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου, με ξένο διαιτητή!

Γιατί αυτό; Διότι προφανώς όσο και να τα μετράνε τα κουκιά οι δημοκρατικές δυνάμεις της Εξυγίανσης, δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Παράξενο. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που το ματς αυτό διεξάγεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, στις δύο αγαπημένες ομάδες της ΕΠΟ. Σε εκείνες που στήριξαν μέχρι… παρεξηγήσεως το εγχείρημα του περασμένου καλοκαιριού όταν με δόξα και τιμή εγκαθιδρύθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος. «Δικός μας είναι» που λέει και ο Ιβάν Σαββίδης. Αφού είναι δικός μας λοιπόν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη; Δεν ζούμε τη χρονιά της τάξης και της ηθικής, κλείνοντας τη πόρτα στο χθες; Υπάρχουν θέματα με τους διαιτητές, και αν ναι ποιος είναι εκείνος που τα ενστερνίζεται και τα αναπαράγει; Ποιος ακριβώς δημιουργεί κατάσταση «μη εμπιστοσύνης».

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της ΕΠΟ σε αυτό το χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Αυτή την «προσχεδιασμένη αθλιότητα» που προσβάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο. Έτσι δεν έλεγε εκείνη η ανακοίνωση του Βαγγέλη Γραμμένου, για τον Ολυμπιακό αρχές Φλεβάρη; Μια τέτοια ανακοίνωση δεν είχε εκδώσει η Ομοσπονδία σε βάρος των Ερυθρολεύκων όταν εκείνοι είχαν τολμήσει να ζητήσουν την αντικατάσταση των διαιτητών που είχαν οριστεί για το ντέρμπι στο Φάληρο όπου ο θεσπέσιος Παπαπέτρου το «ανατίναξε». Ο ίδιος Παπαπέτρου που όλα τα ρεπορτάζ των ημερών τον παρουσιάζουν ως τον «εκλεκτό» της ΑΕΚ και για τον τελικό.

Είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός με επιστολή του στην UEFA τον Γενάρη, να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές τα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Η ΕΠΟ λοιπόν όχι μόνο δεν του το συγχώρεσε, αλλά η ανακοίνωση της ως απάντηση έμεινε στην ιστορία. Η πιο χυδαία που είδαμε ποτέ: «Η σημερινή προκλητική ‎επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής των θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου και κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα φιλάθλου. Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, αναπόδεικτες κατηγορίες, ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές ενοχοποιούν επαγγελματίες, εργαζομένους και οικογενειάρχες και σπιλώνουν σε εθνικό δίκτυο υπολήψεις, με στόχο την κατατρομοκράτηση τους ενόψει ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν σε «ρωμαϊκή αρένα», αποβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Είναι προφανές δε ότι πλέον μετέρχονται κάθε μεθόδου προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν κάθε διαδικασία εξυγίανσης. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν διστάζουν μάλιστα να εξευτελίσουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας και σε διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να εμπλακεί σ’ αυτή την προσχεδιασμένη αθλιότητα! Εφεξής τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία θα παραπεμφθεί όποιος τορπιλίζει το ήπιο κλίμα των αγώνων, δημιουργεί κίνδυνο πρόκλησης κρουσμάτων βίας στα γήπεδα και προκαλεί με τη συμπεριφορά του το δημόσιο αίσθημα και το φίλαθλο πνεύμα».

Τώρα λοιπόν τι ακριβώς γίνεται; Ποιος τορπιλίζει; Ο ΠΑΟΚ που έδωσε και την… ψυχή του για την Εξυγίανση έχει πρόβλημα με τους διαιτητές που θα ορίσει η ΚΕΔ; Ή έχει πρόβλημα η ΑΕΚ που μέσα στην Τούμπα είδε και τον Κομίνη, αλλά και τον δεύτερο επόπτη εκείνου του ιστορικού ματς να κρατούν ψηλά το γόητρο (και τη σημαία) του ελληνικού πρωταθλήματος; Ποιος καταθέτει αυτό το «βρώμικο» αίτημα; Ποιος ντροπιάζει την Ελλάδα, ζητώντας ξένους διαιτητές. Ποιος έχει χάσει τον ύπνο του για αυτόν τον τελικό.

Μεγάλα παιδιά είμαστε άπαντες. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ. Εκείνοι απλώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν το… 50%-50% για το οποίο μάχονται με ορμή και θέληση. Το 50%-50% που φέτος κατέληξε το πρωτάθλημα να κριθεί στα δικαστήρια, όταν πριν ο «εγγυητής» πήρε το περίστροφο και κατέβηκε μια βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Το 50%-50% των… Μάου-Μάου που του απάντησε ο απέναντι. Κανένας από τους δύο λοιπόν δεν έχει πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση κρίθηκε το πρωτάθλημα στην Επιτροπή Εφέσεων, ας κριθεί και το Κύπελλο.

Άλλος θα έχει πρόβλημα ούτως ή άλλως. Ας αρχίσει λοιπόν να γράφει μια ανακοίνωση σε βάρος του εαυτού του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ