Μάγκας και Παναθηναϊκός

Μάγκας και Παναθηναϊκός

Στην πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει στην τεχνική του ηγεσία έναν πραγματικό κύριο, έναν αληθινό Παναθηναϊκό, έναν μάγκα και αρσενικό με όλη τη σημασία των λέξεων.

Το όνομα αυτού, Μαρίνος Ουζουνίδης. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ξάνθη, που έκλεισε τη φετινή αγωνιστική δραστηριότητα του τριφυλλιού, ο προπονητής της ομάδας ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον Σύλλογο. Στην πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει στην τεχνική του ηγεσία έναν πραγματικό κύριο, έναν αληθινό Παναθηναϊκό, έναν μάγκα και αρσενικό με όλη τη σημασία των λέξεων.

Σε μια σεζόν που ο άνθρωπος που είχε στα χέρια του διοικητικά την ομάδα επέλεξε να τη διαλύσει, που αποφάσισε να παίξει με την ιστορία της και το όνομα της, που έδειξε το πιο ανάλγητο του πρόσωπο σε όσους βρίσκονταν και εργάζονταν για τους πράσινους, υπήρχε στον οργανισμό ένας άνθρωπος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αρνήθηκε να εγκαταλείψει το πλοίο στη φορτούνα. Ποιος είναι αυτός; Μα ο μέχρι χθες κόουτς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Έχοντας υπάρξει ποδοσφαιριστής του Συλλόγου σε εποχές χρυσές ήρθε πριν από ενάμιση χρόνο να τον υπηρετήσει και σαν τεχνικός. Όταν συμφωνούσε με τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο δεν φανταζόταν αυτό που ακολούθησε. Ο τελευταίος μετά το πρώτο εξάμηνο και αφού άφησε το καλοκαίρι να εννοηθεί ότι θα στήριζε μια νέα προσπάθεια στο πρόσωπο του Έλληνα προπονητή αφήνοντας μέχρι και την ύστατη στιγμή να πραγματοποιούνται δαπανηρές μεταγραφικές κινήσεις, που υποθήκευαν οικονομικά τη χρονιά, αποφάσισε ξαφνικά ένα πρωί να αποχωρήσει τραβώντας το φις από την πρίζα. Τα προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Μαρίνος δεν είχαν προηγούμενο.

Όχι μόνο για ένα τόσο μεγάλο club όπως οι πράσινοι, αλλά ακόμα για πολύ μικρότερα μεγέθη. Γκρίνια μέσα στα αποδυτήρια, προς το τέλος φθάσαμε και σε αποχή από τις προπονήσεις, συνεργάτες απλήρωτοι, υπάλληλοι που δεν μπορούσαν να πάνε στην εργασία τους και μια δαμόκλειο σπάθη συνεχώς πάνω από την ομάδα για τιμωρία και υποβιβασμό λόγω χρεών. Το γεγονός ότι στο αντίο του επέλεξε να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου δείχνει πολλά για το τι ακριβώς παίχτηκε όλη τη σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Το πιο συγκινητικό στιγμιότυπο της χθεσινής τελευταίας παράστασης για φέτος ήταν η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο. Οι φίλαθλοι αναγνώρισαν με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο – και πως θα μπορούσε άλλωστε με αυτές τις συνθήκες, του πιστώνεται όμως ότι κράτησε την ομάδα όρθια, δεν διαλύθηκε αγωνιστικά και δεν υπέστη κάποια ανυπολόγιστη ζημιά κόντρα στους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ευχή του να επιστρέψει στο μέλλον στο Σύλλογο με καλύτερες συνθήκες δεν είναι μόνο δική του, αλλά και των φιλάθλων. Η αλήθεια είναι ότι έχει αφήσει κάτι στη μέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ