Κατρακυλά η μετοχή του

Κατρακυλά η μετοχή του

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρίσκεται σε παραγοντικό Limit Down. «Αόρατος» ο πάλαι ποτέ «ισχυρός» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τον απόηχο του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε πρόθεση να καταγράψουμε, μέχρι που ήρθε η… κακή (από κάθε άποψη) είδηση, για την πτώση 25,51% της μετοχής της Folli- Follie, που είχε κλειδώσει από το Limit Down του -30%. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γεώργιος Κουτσολιούτσος, έκανε λόγο για «άδικη επίθεση που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ’ επέκταση ο Όμιλος FF Group, από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον Όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».

Εμείς να ευχηθούμε -πρώτα απ’ όλα για τους εργαζόμενους στον Όμιλο- να ξεπεραστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή η δύσκολη φάση. Και δεν θα μας ενδιέφερε (δημοσιογραφικά, γιατί ανθρώπινα μας ενδιαφέρει ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο της εργασίας, με τον συνάνθρωπό μας) αν ο συγκεκριμένος Όμιλος δεν ήταν ο κυριότερος χορηγός της ΕΟΚ.

Όσο κι αν κατορθώσουν οι διοικούντες τον Όμιλο να απορροφήσουν τις ζημιές, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας, καθώς ένας από τους βασικούς (ο δεύτερος πιο σημαντικός μετά την κρατική επιχορήγηση) αντιμετωπίζει… ρωγμές.

Δεν είναι, όμως, η μοναδική «μετοχή» που έπεσε χαμηλά. Η μετοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει ιστορικό Limit Down, καθώς στο φάιναλ φορ ήταν «αόρατος». Πέρα από κάποιες φωτογραφίες με τον Γιώργο Βασιλειάδη, παράγοντες της ΑΕΚ και λοιπούς που βρέθηκαν στα επίσημα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έμοιαζε να είναι… καλεσμένος σε μια γιορτή, την οποία παλιότερα θα είχε οικειοποιηθεί δίχως να μπορεί κανείς να τον σταματήσει.

Σκεφτείτε φάιναλ φορ της ΦΙΜΠΑ κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο υπέρμαχος του πολέμου με την Ευρωλίγκα, ο πρώην πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, δεν κλήθηκε καν για μια απονομή. Θα πείτε «σημαίνει κάτι αυτό»; Η απάντηση είναι «πάρα πολλά».

Πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται εκεί που αρμόζει στην ηλικία του. Σε… συνταξιοδότηση. Ποιος άλλωστε θα ήθελε να ταυτιστεί με τις απόψεις περί Γκασόλ (τις οποίες κατά την πάγια τακτική άλλαξε, αφαίρεσε, διαφοροποίησε), περί ΝΒΑ κι ευρωπαϊκού μπάσκετ; Πριν από 5-10 χρόνια ο πρόεδρος της ΕΟΚ θα έδενε και θα έλυνε, όμως ου γαρ έρχεται μόνο…

Γερασμένος, αποκομμένος από το παραγωγικό μπασκετικό κομμάτι, απομονωμένος με μια κάστα πιστών, οι οποίοι αντλούν την ύπαρξή τους από την αδιαμφισβήτητη προσωπικότητά του, αρνείται να δει την πραγματικότητα. Αρνείται να αντιληφθεί ότι πλέον είναι μέρος του προβλήματος (αν και δεν παίρνω όρκο πως ήταν ποτέ μέρος της λύσης) και να διευκολύνει με το φευγιό του.

Όχι πως το ελληνικό μπάσκετ θα περιμένει την απόφαση του κ. Βασιλακόπουλου να αποχωρήσει. Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις, οργανώνονται αυτοί που οραματίζονται αλλιώς το άθλημα και ο καιρός γας εγγύς. Εγγύτερος απ’ όσο πιστεύουν οι αυλικοί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ