Η Βασίλισσα στο θρόνο της!

Η Βασίλισσα στο θρόνο της!

H ΑΕΚ κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια ιστορία της.

Ναι τα κατάφερε. Ναι ήταν συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Ναι το πήρε. Ναι δυσκολεύτηκε, ναι πήγε να αυτοκτονήσει στο τέλος, όμως τελικά κατέκτησε τον τρίτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Μετά το μακρινό 1968, που έγινε και ταινία με μεγάλη επιτυχία και το σχετικά πιο πρόσφατο 2000, η ΑΕΚ έγραψε στο ΟΑΚΑ  μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια ιστορία της.

Μια σεζόν που κλείνει (;) με μια επιτυχία που πολλοί δεν περίμεναν. Λέω κλείνει με ερωτηματικό γιατί ποιος μπορεί να βάλει στοίχημα ότι η φετινή ομάδα της Ένωσης δεν είναι ικανή να πετύχει και το κάτι παραπάνω, πέρα από αυτό που λέει η λογική, στα ελληνικά play- offs. Η φετινή χρονιά είναι πραγματικά ονειρική και η επιστροφή της Ένωσης έγινε πράξη από κάθε άποψη. Μετά την περιπέτεια της στα αλώνια της Β’ Εθνικής- και μετά της Α2 – η σημερινή μέρα για όσους έζησαν αυτά τα μαύρα χρόνια μόνο συγκίνηση μπορεί να φέρει. Ο Μάκης Αγγελόπουλος που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης βλέπει τους κόπους του, τις οικονομικές του θυσίες να ανταμείβονται. Δύο τίτλοι σε μια χρονιά δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση ακόμα και για τα μεγαλύτερα club της Ευρώπης. Δεν ξέρω αν μπορεί να πετύχει το πραγματικά απίστευτο να σηκώσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στα δύο μεγαθήρια του εγχώριου μπάσκετ, αλλά ακόμα και αν δεν κάνει νίκη εναντίον τους στα play-offs, της αξίζουν πολλά μπράβο για τους θριάμβους που πέτυχε.

Δεν θα μπω σε αγωνιστική ανάλυση του τελικού. Δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη αξία ή νόημα. Απόψε αυτό που έχει νόημα είναι να γιορτάσει ο κόσμος της ΑΕΚ. Ένας κόσμος που δοκιμάστηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Ένας φίλαθλος κόσμος που είδε τα τμήματα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ να διαλύονται και να  υποβιβάζονται. Ένας κόσμος που περίμενε πολλά χρόνια για αυτές τις στιγμές. Ένα Σαββατοκύριακο που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων των ΑΕΚτζήδων . Πρωτάθλημα στη μπάλα, ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ και τα καλύτερα έρχονται. Τελικός στο ποδόσφαιρο με προοπτική νταμπλ μετά από πολλές δεκαετίες, ευρωπαϊκός τελικός στο χαντμπόλ και διεκδίκηση του triple crown στο μπάσκετ. Η χρονιά έχει χρώμα κιτρινόμαυρο. Πάντα τέτοια μάγκες. Καθαρά και όμορφα!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ