The man of Fame!

The man of Fame!

Λίγοι από τους Έλληνες φιλάθλους  έχουν επισημάνει το γεγονός, αλλά και προσμετρήσει το μέγεθος για το  «κάτι διαφορετικό», που έχει μπει, για την ακρίβεια έχει επιστρέψει, κατά την εφετινή αγωνιστική σεζόν, στο παρκέ του μπάσκετ, στην ζωή του μπάσκετ. Κι αυτό είναι «ο Παναγιώτης Γιαννάκης»! Στο άθλημα, που κυριαρχείται μονοπωλιακά, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από […]

Λίγοι από τους Έλληνες φιλάθλους  έχουν επισημάνει το γεγονός, αλλά και προσμετρήσει το μέγεθος για το  «κάτι διαφορετικό», που έχει μπει, για την ακρίβεια έχει επιστρέψει, κατά την εφετινή αγωνιστική σεζόν, στο παρκέ του μπάσκετ, στην ζωή του μπάσκετ.

  • Κι αυτό είναι «ο Παναγιώτης Γιαννάκης»!
  • Στο άθλημα, που κυριαρχείται μονοπωλιακά, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από τις δύο υπερδυνάμεις, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, υπάρχει «κάτι καινούργιο», για να μαγνητίσει τη ματιά, για να αποσπάσει αρκετό από το φίλαθλο ενδιαφέρον * Είναι ο κόουτς του ΄Αρη ,ενώ παράλληλα έπρεπε να ήταν και στην Εθνική! Είναι ο  πληρέστερος γηγενής μπασκετάνθρωπος, που έχει βγει «μέσα από το καλάθι»! Ο χαρακτηρισμός «πληρέστερος» δικαιωματικά ανήκει στο Νικαιώτη, γιατί τα κατορθώματα του είναι σύνθεση με τα αγωνιστικά, ως παίκτης, και με τα προπονητικά, από την άκρη του «πάγκου». Δεν έμεινε, όπως άλλοι δοξασμένοι άσοι , στα αγωνιστικά , για να ιδιωτεύσει μετέπειτα. Διατηρήθηκε αχνιστός στις  φιλοδοξίες  του,  για  «αρχική 5άδα» σε κάθε τι  σχετικό με την πορτοκαλί μπάλα.

* Εμείς, οι παλαιότεροι, δεν διστάζουμε , για να θεωρήσουμε τον Γιαννάκη, ως την αρμονική συνέχεια και αυθεντική ολοκλήρωση του  Φαίδωνα Ματθαίου! Του αδιαφιλονίκητου «πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ , που «έφερε την Αμερική» στους «πάγκους» της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Αθήνας, στους οποίους διετέλεσε ο κόουτς, που εισήγαγε «την υπερατλαντική νοοτροπία»! Ο «Φαιδωνάρας» , όπως τον αποκαλούσαν οι θαυμαστές του, λόγω …της αγριοφωνάρας του, αλλά κι απεικονίζοντας το γιγαντιαίο σωματικό ανάστημα του , σφυρηλατημένο από την πρωταθληματική ενασχόληση του και με άλλα σπορ, ακόμη και με την κωπηλασία, αλλά εκτός  του ποδοσφαίρου… Αυτός  γαλούχησε  αθλητές υψηλού επιπέδου στο προκεχωρημένο, στο αλματωδώς εξελισσόμενο παιχνίδι, όπου «η άμυνα» καθιερώθηκε  ως  το «όπλο», που εξασφαλίζει το νικηφόρο αποτέλεσμα και τους τίτλους . Πάθος του και η στατιστική, για την οποία ερχόταν στα γραφεία της εφημερίδας και «μας κάθιζε στο θρανίο», ενώ  προσωπικά , σε μας, έβαζε  δασκαλίστικες κατσάδες, ότι στις περιγραφές των αγώνων είχαμε πάντοτε καλύτερους παίκτες εκείνους με τους πιο πολλούς πόντους (…αλλά, εδώ, που τα λέμε, να μη γράφαμε  για τον Γιώργο Αμερικάνο και τον Γιώργο Κολοκυθά;)!

* Ο διάδοχος του Ματθαίου  – όπως εμείς χαρακτηρίζουμε σήμερα, για πρώτη φορά σε κείμενο μας ,τον «δράκο» από τη Νίκαια- , κατά την δική του εξέλιξη στο «άμυνα» προσέθεσε  αυτό το στοιχείο, που του χάρισε την ειδοποιό αγωνιστική διαφορά από τον κορυφαίο συμπαίκτη του, τον Νικ Γκάλη. «Την πάσα»! Για την οποία πριν από λίγες ημέρες  τοποθετήθηκε- στην ουσία με το να εννοήσει έμμεσα – ότι «αυτή είναι η τέλεια ερωμένη(!)για κάθε μπασκετμπωλίστα»!

** Ο Παναγιώτης Γιαννάκης  είναι «περισσότερος», από τον  Φαίδωνα Ματθαίου, γιατί στην αγωνιστική καριέρα του κατέκτησε όσα όχι ο αξέχαστος. Και γιατί ως προπονητής  έχει αφήσει ήδη κληρονομιά και για τα δισέγγονα του, τόσο με τις  χρυσές ευρωπαϊκές πρωτιές όσο και με τον ιστορικά αξεπέραστο θρίαμβο επί της αήττητης ομάδας των ΗΠΑ, στο Παγκόσμιο της Αργεντινής

*  Αλλά  είναι και «περισσότερος» και το τολμούμε να το γράψουμε, με φαρδιά –πλατιά την  ταπεινή υπογραφή μας-  και από το Νικ Γκάλη!  Γιατί ο Νικαιώτης δεν σταμάτησε το μπάσκετ, δεν αποσύρθηκε από τον πρωταθληματικό- πρωταγωνιστικό χώρο , έμεινε στην επικαιρότητα, ορατός και απτός, συνέχισε με Εθνικές  και με συλλόγους, από  τους οποίους ο τωρινός του, ο ΄Αρης έχει στην κυριολεξία αυτοκρατορική υφή και στις φλέβες του κυλάει αίμα από «Μεγαλέξανδρους του Αλεξάνδρειου»! Αυτούς, που βάλθηκε τώρα , από τη  άκρη του «πάγκου» και υπό την αποθεωτική παρότρυνση των «κίτρινων»  πιστών με το επικό σύνθημα  « Παναγιώτη- Παναγιώτη- κάνε την ομάδα μας ξανά πρώτη», να κατορθώσει τούτο το θαύμα, ακριβώς δημιουργώντας το «κάτι  διαφορετικό» στο  εφετινό πρωτάθλημα και γενικότερα στην σημερινή εποχή του ελληνικού μπάσκετ.

  • Το θαύμα: Να κοιτάξει κατάματα τους Πανθηναϊκό , Ολυμπιακό και για την τιμή και δόξα των «Μεγαλέξανδρων του Αλεξάνδρειου» να τους  φωνάξει: «Ο ΄Αρης ζει και βασιλεύει και το μπάσκετ  ξανά θα κυριεύσει»!
  • Υ.Γ.: Ευτυχία, ότι στην σεζόν 2017-18 δεν θα έχουμε  μόνο Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θα έχουμε και Παναγιώτη Γιαννάκη– για τον οποίο θα επαναλάβουμε, προσθέτοντας αφενός  όλα τα πεπραγμένα του  κι αφετέρου  την πύρινη αποφασιστικότητα , το ανεξάντλητο  μεράκι του για «κι άλλα πολλά στην συνέχεια», ότι είναι: ΤHE MAN OF FAME συνολικά όλων των εποχών του  ελληνικού μπάσκετ!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ