Έτσι, να χάσει ο Καίσαρης

Έτσι, να χάσει ο Καίσαρης

Ο Κώστας Καίσαρης κάνει την αυτοκριτική του και απολογείται. Για τον ΠΑΟΚ που είχα γράψει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά τελικά μύρισε τον κρίνο.

ΤΕΛΙΚΑ, ο Ιβάν, δεν έκανε φλος. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια και με τη βούλα του Διαιτητικού και πάρ’ τον κάτω τον Καίσαρη. Που ήθελε να κάνει το μάντη Κάλχα εδώ στο to10.gr κι έγραφε, ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Που πήρε τελικά από τα τρία το μακρύτερο. Κι η ταπεινότητά μου, κάθισε απάνω στο παγωτό. Προς τέρψιν και ικανοποίηση του φιλοθεάμωνος κοινού. Έτσι πάει. Ο αναγνώστης κ@#λώνει, όταν ο δημοσιογράφος πέφτει έξω. Ο εξυπνάκιας που τα ξέρει όλα.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ, πριν μπούμε στο θέμα, να πω τούτο: Ύστερα από σαράντα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, δεν έχω καμία ανάγκη, να γράψω κάτι για να κάνω ντόρο. Να κάνω τον προφήτη. Να ρίχνω ζαριές κι αν κάτσει έκατσε. Δεν το έκανα ποτέ και δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω τώρα. Για χίλια πράγματα, έχω να γράψω κάθε μέρα. Από το να κάνω μαντεψιές.

ΠΑΜΕ τώρα στο δια ταύτα: Την Κυριακή 4 Μαρτίου, παίζει ο ΠΑΟΚ, στην Τρίπολη. Την προηγούμενη αγωνιστική έχει γίνει η στραβή με το ρολό της ταμειακής στον Γκαρσία. Και το -3, να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του ΠΑΟΚ. Και λέει λοιπόν ο Καίσαρης, ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Και το εξηγεί. Όχι επειδή έχει την καλύτερη ομάδα. Θα το πάρει επειδή, αυτό ακριβώς λέει, η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Θα το πάρει, επειδή επειδή η Ρώσικη Αρκούδα πληρώνει. Και τα λεφτά δεν χάνουν ποτέ.

ΑΦΡΕΝΑΡΙΣΤΟΣ πήγαινε μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Υγιεινούς περιπάτους έκανε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εκδρομές πήγαινε στην Ξάνθη, στην Κέρκυρα, στα Γιάννενα, στη Λαμία. Στο Αγρίνιο, που ζορίστηκε, καθάρισε ο Θάνος. Έπαιρνε τους τρεις βαθμούς κι έφευγε. Τι είχε μπροστά του ο ΠΑΟΚ, όταν Καίσαρης έγραφε, ότι θα πάρει το πρωτάθλημα;

Τρία παλούκια: Την απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και τα παιχνίδια με Αστέρα και ΑΕΚ. Την ιστορία με τον ρολό της ταμειακής, ο Ιβάν την καθαρίζει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Χάνει το ματς και γλυτώνει το -3. Δεν είχε βγει η απόφαση, όταν έγραφα εγώ, αλλά έτσι έγινε. Άρα, αν κέρδιζε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και με ισοπαλία την άλλη Κυριακή με την ΑΕΚ στην Τούμπα, έμενε πρώτος κι έπαιρνε το πρωτάθλημα. Αν έκανε τσαφ στην Τρίπολη, όπως κι έκανε, κερδίζοντας την ΑΕΚ καβατζάριζε πρώτος κι έπαιρνε αυτός το πρωτάθλημα. Τι πιο λογικό, να γίνει το ένα από τα δύο; Όταν μάλιστα, όπως είπαμε, ο Ιβάν έχει χαλάσει ένα καράβι λεφτά. Τελικά δεν έγινε, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Στα δύο αυτά παιχνίδια η Αρκούδα, έμεινε στο ζερό. Έτσι, να χάσει ο Καίσαρης.

ΣΤΑ χέρια του, το είχε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, όταν ο Καίσαρης έγραφε ότι θα το πάρει. Και κατάφερε να το χάσει. Για να περάσεις από την Τρίπολη, πληρώνεις διόδια. Για να περάσεις από τον Αστέρα Τρίπολης πρέπει να παίξεις μπάλα. Γι’ αυτό και δεν πέρασε κανένας. Το πρώτο (δύσκολο) ματς που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο γύρο το έχασε. Είχε τη δεύτερη ευκαιρία με την ΑΕΚ. Βάζει κανονικό γκολ που θα του έδινε το πρωτάθλημα και το ντουέτο Ποντίκη-Κομίνη το ακυρώνει. Έτσι, να χάσει ο Καίσαρης.

Στη συνέχεια, κάνει την μπούκα ο Ιβάν με το κουμπούρι και κουνάει το τάβλι. Στα δικαστήρια, πράγματι έχουνε μιλήσει οι μουγκοί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Σκουτέρης, να ξενυχτήσει για να βγάλει την απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Όταν έχεις μπει όμως στο γήπεδο με το κουμπούρι, δεν γίνεται. Αν βγάλει απόφαση και σου δώσει δίκιο ο δικαστής, την άλλη μέρα το πρωί πρέπει να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για το Περού. Για ν’ αράξει και να περάσει το υπόλοιπο του βίου του στον καθαρό αέρα. Στη φύση. Στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Όταν μπαίνεις με το κουμπούρι στο γήπεδο, ακόμα κι ο Αλέξης που είχε πει ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ, σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ, ήτανε να το πάρει αυτό το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Μιάαογδοντάρα του έχει φύγει του Ιβάν μέχρι τώρα. Χώρια τα γύρω-γύρω. Στη νέα ΑΕΚ, αυτά τα πέντε χρόνια έχουνε και περίσσευμα. Περίσσευμα τις δύο χρονιές σε Γ’ και Β’ Εθνική, περίσσευμα κι εφέτος με τα εννιά εκατομμύρια του Γιουρόπα. Και το πήρε η ΑΕΚ. Που ξεκινώντας η σεζόν, είχε μακράν το πιο φτηνό μπάτζετ, μετά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Και χωρίς Μάνταλο-Γιόχανσον.

Ποδοσφαιρικά βέβαια, αυτή ήτανε η καλύτερη. Είχε και η ΑΕΚ τις αβάντες της, από τη διαιτησία, αλλά αυτή ήτανε που τους κέρδισε όλους και δεν έχασε από κανέναν. Κι επειδή όλα μπαίνουν στο ζύγι, ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μύρισε τον κρίνο από την Έστερσουντ και η ΑΕΚ έφτασε στους «32» κι έφυγε από το Γιουρόπα αήττητη.

Παρά ταύτα, ο ΠΑΟΚ είχε το πρωτάθλημα στα χέρια του. Απεδείχθη όμως, πόσο δίκιο είχε ο Ομέρ Βρυώνης, όταν έλεγε, «η πείρα είναι ανώτερα της μαθήσεως». Ο Ιβάν, που είχε χαλάσει όλο το μπακίρι για τις εκλογές της ΕΠΟ κι έβαλε πρόεδρο τον δικό του τον Γραμμένο, είδε Ποντίκη και Κομίνη να του ακυρώνουν κανονικό γκολ-πρωτάθλημα στο 89′ στην Τούμπα. Έτσι, να χάσει ο Καίσαρης.

Στη μουσική επιλογή, Gary Moore- The Sky is Crying:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ