Ο νέος προπονητής του ΠΑΟ πιο κομβικός από ποτέ

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟ πιο κομβικός από ποτέ

Μετά τον Ουζουνίδη που κράτησε όρθιο το «τριφύλλι», ο νέος τεχνικός θα παίξει εξίσου καθοριστικό ρόλο με τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Η χημεία και η ταύτιση απόψεων με τον νέο τεχνικό διευθυντή.

Θέμα ημερών είναι να μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού αν θα καταλήξει ή όχι η ΠΑΕ στα χέρια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Σε περίπτωση που υπάρξει ναυάγιο, τότε ο Αλαφούζος μένει μέχρι να δούμε αν και πότε θα προχωρήσει το πρότζεκτ «Athens Alive» και η είσοδος στο ποδόσφαιρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ή αν θα προκύψει άλλος ενδιαφερόμενος.

Τίποτα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Το να μείνει ο Αλαφούζος, βέβαια, είναι ένα θέμα. Ο ίδιος επιθυμεί όσο τίποτα άλλο ν’ απεμπλακεί, αλλά αν δεν υπάρχει άτομο να αναλάβει τι θα κάνει; Θα παραδώσει τις μετοχές του σε συμβολαιογράφο και θα πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου ή θα συνεχίσει με τους ανθρώπους που έχει, να τρέχει την ΠΑΕ με χαμηλό κόστος και με τη μιζέρια να περιστρέφεται διαρκώς γύρω από τον σύλλογο;

Όποια κι αν είναι η κατάληξη στο διοικητικό, η επιλογή του νέου προπονητή και του τεχνικού διευθυντή θα είναι ίσως η πιο σημαντική. Αν υποθέσουμε ότι η «Pan Asia» αναλαμβάνει το «τριφύλλι», αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα (πολλά βέβαια μπορούν να αλλάξουν στην πορεία με τον περιορισμό στις μεταγραφές και την έλλειψη δυνατότητας να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα) είναι ότι ρόλο τεχνικού διευθυντή ή διευθυντή ποδοσφαίρου θα έχει ο Αβραάμ Γκραντ.

Μαρίνος και Δώνης…

Με τους Ασιάτες στην ηγεσία, θα γίνει πρόταση παραμονής στον Μαρίνο Ουζουνίδη; Υπάρχει τέτοια πρόθεση; Ο 50χρονος τεχνικός κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και δεν μένει με αυτή τη διοίκηση, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να παραμείνει ακόμα κι αν αναλάβει ο Ταϊλανδός. Το πράγμα, βέβαια, για τον Ουζουνίδη αλλάζει αν έρθει ο Γιαννακόπουλος ή κάποιος άλλος επενδυτής.

Με τον Πιεμπονγκσάντ στο τιμόνι, ωστόσο και τους Ζαχάβι, Γκράντ στο… παιχνίδι, ποιος θα είναι ο προπονητής που θα κληθεί να βγάλει μία ακόμα δύσκολη σεζόν; Θα οδηγηθούν στο εξωτερικό; Θα είναι εύκολο με αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες στην ομάδα, λόγω του περιορισμού, να έρθει ένας ξένος και να τους εμπνεύσει;

Με τον Ουζουνίδη θα ήταν σαφώς διαφορετικά τα πράγματα. Όπως θα είναι για παράδειγμα με τον Γιώργο Δώνη. Που μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση για τον νέο προπονητή, όποια κι αν είναι η διοίκηση, πάντα θα αποτελεί μία σοβαρή πιθανότητα και θα βρίσκεται στο κάδρο.

Δεν θα είναι ούτε για τον Δώνη το πιο εύκολο να στηρίξει ένα πρότζεκτ με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων. Αλλά είναι μεγάλη η επιθυμία του να εργαστεί στον Παναθηναϊκό. Αγαπάει την ομάδα, ξέρει τη νοοτροπία της και είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να συσπειρώσει και τον κόσμο γύρω από την ομάδα.

Ο Ουζουνίδης το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό και ο επόμενος θα έχει σαφώς δύσκολο έργο για να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου. Απλώς για τον Δώνη ο δρόμος θα είναι πιο σύντομος συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλον.

Για να μην μπλέξουμε τον κόσμο με σενάρια και υποθέσεις και αν ταιριάζει ο Γκραντ ή όποιος είναι τεχνικός διευθυντής με αυτόν τον προπονητή, με τον άλλον, με τον Δώνη ή τον Ουζουνίδη, τα πράγματα είναι απλά.

Ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει άριστη συνεργασία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή. Να υπάρχει χημεία και ενότητα μπροστά στον σκοπό που θα κληθούν όλοι να υπηρετήσουν. Γνωρίζουν ότι το έργο, εξαιτίας του περιορισμού μεταγραφών, θα είναι δύσκολο.

Δεν χρειάζεται να αρχίζουν να ψάχνουν δικαιολογίες στο ρόστερ, εφόσον στην πορεία της νέας περιόδου κάτι δεν πάει καλά. Αν λείπει παίκτης σε αυτή τη θέση ή σε άλλη.
Δουλειά τους θα είναι να κινηθούν σαν μία γροθιά, να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη στις επιλογές παικτών και ο νέος τεχνικός μετά να δημιουργήσει έναν αξιοπρεπή –στο μέτρο του εφικτού- Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής θα είναι ίσως η πιο σημαντική επιλογή που πρέπει να γίνει για τη νέα περίοδο. Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία να μην ήταν τόσο κομβικό το ποιος θα είναι προπονητής.

Εννοείται φυσικά ότι κομβικό για τον σύλλογο ήταν και το γεγονός πως ο Ουζουνίδης δεν τα βρόντηξε τον περασμένο Γενάρη, όταν άρχισαν να φεύγουν σημαντικοί παίκτες. Διότι τώρα μπορεί να μην μιλούσαμε για την ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ