Οι παίκτες έχουν καταλάβει τι ζητά;

Οι παίκτες έχουν καταλάβει τι ζητά;

Λένε πως ηγεσία είναι η τέχνη να βάζεις κάποιον να κάνει αυτό που θέλεις να γίνει και να νιώθει ότι θέλει να το κάνει. Για να τα καταφέρει κανείς, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνουν οι άλλοι κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αλήθεια πως μας έχει μπερδέψει. Και καλά εμάς, δεν […]

Λένε πως ηγεσία είναι η τέχνη να βάζεις κάποιον να κάνει αυτό που θέλεις να γίνει και να νιώθει ότι θέλει να το κάνει. Για να τα καταφέρει κανείς, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνουν οι άλλοι κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αλήθεια πως μας έχει μπερδέψει. Και καλά εμάς, δεν βαριέσαι αδερφέ. Οι παίκτες έχουν καταλάβει τι ζητά;

Μετά το… νυχτοπερπάτημα στη Μόσχα, ο ίδιος είχε υποστηρίξει -μέσω της σελίδας του στο instagram- ότι ζητούμενο δεν είναι οι νίκες, αλλά η εικόνα της ομάδας. Είχε καταστήσει σαφές πως αυτό που τον ενοχλούσε περισσότερο ήταν η εξωγηπεδική συμπεριφορά των παικτών και όχι τόσο η αγωνιστική τους παρουσία. Είμαι μαζί του 100%.

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα και την τραγική εμφάνιση των παικτών, ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, αναρωτήθηκε (με ειρωνική διάθεση) αν είναι «όλα καλά», προ(σ)καλώντας τους παίκτες με τη φράση «πάμε για κανένα ποτάκι»… Μα, κανείς δεν ξενύχτησε στη Βαρκελώνη. Δεν υπήρξε κρούσμα νυχτοπερπατήματος και παραβίασης του ωραρίου, άρα η εικόνα της ομάδας εκτός παρκέ δεν… τσαλακώθηκε.

Είναι πρόδηλο ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δεν θέλει μόνο παίκτες που θα κοιμούνται νωρίς, αλλά και που θα αποδίδουν τα μέγιστα στο γήπεδο. Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί «γιατί μας νοιάζει αν βγαίνουν τα βράδια, ενήλικες είναι, από τη στιγμή που δίνουν το 100% στον αγώνα;», και θα ήταν ισχυρό το επιχείρημα που εμπεριέχεται στην ερώτηση.

Για να κάνει κάποιος αυτό που ο ηγέτης θέλει, πρέπει να καταστήσει (ο ηγέτης) σαφές το ζητούμενο. Κι ας μην γελιόμαστε, ζητούμενο είναι οι νίκες. Γι’ αυτό κι υπήρξε επέκταση στο συμβόλαιο του Τζέιμς Γκιστ, παρότι είναι γνωστό ότι θέλει -ανθρώπινο είναι- να βγει να ξεσκάσει. Γι’ αυτό και απέρριψε η διοίκηση του Παναθηναϊκού τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που δέχθηκε για τον Κρις Σίνγκλεντον, επειδή ήταν εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν.

Στο επαγγελματικό μπάσκετ η νίκη κι η αθλητική επίδοση καθορίζουν τα πάντα. Ακόμα και μοναστηριακού επιπέδου παίκτες, που κοιμούνται με τις… κότες, αν δεν βάλουν την μπάλα στο καλάθι, αν δεν νικήσουν, δεν έχουν θέση στον ανταγωνιστικό κόσμο. Τα «καλά παιδιά» δεν κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων, τις κάνουν αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κουβέντα περί ξενυχτιών, ποτών κι όλων των άλλων παραστρατημάτων, μπορεί να κλείσει μέσα στα όρια ενός εσωτερικού κανονισμού και δεν συντρέχουν λόγοι να την παρακολουθήσουμε. Δεν προσφέρεται, ούτε για κατανάλωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ