Η Euroleague αποφάσισε να πορευτεί χωρίς τον Παναθηναϊκό

Η Euroleague αποφάσισε να πορευτεί χωρίς τον Παναθηναϊκό

Η απόφαση της Euroleague να βγάλει σήμερα την ανακοίνωση εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δείχνει πολλά σε ότι αφορά την αγωνία της να προλάβει τις εξελίξεις.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, που υπογράφουν οι υπόλοιπες δέκα ομάδες του συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, γίνεται σαφές ότι οι πράσινοι πολύ δύσκολα θα είναι την επόμενη αγωνιστική σεζόν στην Euroleague. Την ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε εύκολα όποτε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς γράφει. Αξίζει όμως να γίνει μια προσπάθεια να εξαχθούν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν αλλά και εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Από την ανακοίνωση λοιπόν προκύπτουν ξεκάθαρα οι προθέσεις των ομάδων με τα λεγόμενα κλειστά συμβόλαια. Οι δέκα ομάδες αυτές τονίζουν με έμφαση ότι αποτελούν το βασικό πυρήνα της διοργάνωσης και ότι το μέτωπο τους είναι απόλυτα (;) αρραγές. Τονίζουν ότι η συμμαχία τους βρίσκεται ενιαία και σύσσωμη απέναντι στον «κοινό» εχθρό τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Προσέξτε όχι στον Παναθηναϊκό ως ομάδα ή ως σύλλογο, αλλά στον μεγαλομέτοχο και ισχυρό άνδρα της πράσινης Κ.Α.Ε. Λες και οι πράσινοι είναι κάτι ανεξάρτητο από την οικογένεια Γιαννακόπουλου που βρίσκεται στο τιμόνι της για τόσες δεκαετίες. Τονίζουν επίσης πως θα κινηθούν νομικά έναντι του Έλληνα παράγοντα για τις ενέργειες και τις δηλώσεις του θεωρώντας ότι προσβάλλουν τη Λίγκα και τους ίδιους. Την ίδια ώρα βέβαια ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να σκέφτονται την αποχώρηση των πρασίνων από το πρωτάθλημα προσπαθώντας να βάλουν τους φιλάθλους σε ένα άλλου είδους δίλημμα, Euroleague ή Γιαννακόπουλος.

Ένα δίλημμα αστείο και ουσιαστικά ανήθικο στη βάση του. Τι λένε δηλαδή στον κόσμο; Ότι προτιμήστε την φυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την διοίκηση από την παραμονή σε μια διοργάνωση. Να υποθέσω πως στην περίπτωση που τους «κάνουν» τη χάρη οι υποστηρικτές της ελληνικής ομάδας θα γίνει έρανος μεταξύ των υπολοίπων δέκα για να παραμείνει ο Σύλλογος ανταγωνιστικός. Δεν νομίζω πως στην ULEB θέλουν έναν μικρό και ανίσχυρο Παναθηναϊκό που θα αποτελεί σάκο του μποξ για τους άλλους.

Η βιασύνη να βγει η ανακοίνωση σήμερα, λίγο πριν την έναρξη στην έδρα των πρασίνων του finalfour της ανταγωνιστικής FIBA, δείχνει φόβο από την πλευρά της Euroleague και αγωνία να προλάβει τις όποιες εξελίξεις που ενδεχομένως να προκύψουν από το επερχόμενο ραντεβού του διοικητικού ηγέτη του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης με τα στελέχη της FIBA. Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο μόνος από τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα club που μπορεί να πάρει στις τάξεις του Champions League η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Από την άλλη όμως αν η ελληνική ομάδα αλλάξει στρατόπεδο και επομένως διοργάνωση πιθανόν να την ακολουθήσουν ομάδες, που μέχρι τώρα ίσως θα προτιμούσαν την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ULEB, δυναμώνοντας έτσι το εγχείρημα της FIBA.
Ομάδες, που μπορεί να μην έχουν το μέγεθος των δέκα του Μπερτομέου, είναι όμως καλές, ανταγωνιστικές και αυτό που λέμε επιπέδου Euroleague. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Η Χίμκι, η Ούνιξ Καζάν, η Μπάμπεργκ, ο Ερυθρός Αστέρας και άλλες. Υπάρχουν επίσης ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία στο άθλημα και τίτλους που εξαιτίας του καθεστώτος που υπάρχει μένουν διαρκώς εκτός νυμφώνος. Μπολόνια, Παρτίζαν είναι μερικά από τα παραδείγματα. Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός κάνει το άλμα τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.
Ίσως όχι από την πρώτη σεζόν αλλά γρηγορότερα από ότι πιθανότατα μερικοί πιστεύουν. Αν μάλιστα έχουν βάση και οι φήμες περί αύξησης των οικονομικών κερδών όσων συμμετέχουν στο Champions League μην αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να αυτομολήσουν και κάποιοι άλλοι από το » ισχυρό μέτωπο’ του υπαλλήλου Προέδρου Μπερτομέου. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα αργύρια πρόδωσαν το Χριστό δεν θα το κάνουν για τον Ισπανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ