Τα κύπελλα είναι για τους Πανιώνιους και τις Λάρισες

Τα κύπελλα είναι για τους Πανιώνιους και τις Λάρισες

Ο Κώστας Καίσαρης περιμένει να δει το Σάββατο τη φιέστα στην Τούμπα για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, καταθέτει μία επαναστατική πρόταση για τον τελικό του Κυπέλλου.

ΚΑΙ γιατί, το Σάββατο το βράδυ, στην κατάμεστη Τούμπα, να μην κάνουν τον γύρο του θριάμβου; Να φορέσουν μετά το τέλος του ματς με τον Πλατανιά, τα επετειακά μπλουζάκια που θα έχουν τυπώσει: ΠΑΟΚ πρωταθλητής 2018 στα γήπεδα. Να ανοίξουνε σαμπάνιες στα αποδυτήρια. Παρόντος του Ιβάν. Η τιμωρία του προέδρου ισχύει, μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μετά τα παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να μπει στο γήπεδο. Και να παραλάβει μαζί με τον αρχηγό τον Βιεϊρίνια το κύπελλο πρωταθλητή. Να φωνάξουν τον δικό τους, τον Γραμμένο να κάνει την απονομή. Κι όλοι μαζί μετά, στα μπουζούκια. Και να καλέσουνε και τους βουλευτές, που έδωσαν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα για να κατακτηθεί αυτό το πρωτάθλημα. Τον Ζουράρι, τον Φωκά που φώναζε «να καεί να καεί το μπουρδέλ@ η Βουλή» και τους λοιπούς Μακεδονομάχους. Να καλέσουνε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. Που λέγοντας ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο 100%. Όπως είχε δικαιωθεί στο δημοψήφισμα κι όπως θα δικαιωθεί το καλοκαίρι με την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Εξ ίσου καθαρό είναι και το πρωτάθλημα που παίρνει ο ΠΑΟΚ στα γήπεδα. Φιέστα λοιπόν στην Τούμπα, να σκάσουνε τα ΑΕΚάκια που δεν μπορούν να κάνουνε απονομή, λόγω της εκκρεμότητας στο Διαιτητικό.

ΕΤΣΙ πάει. Αφού πουλάνε τρέλα, να την πουλήσουνε μέχρι τέλους. Να το τραβήξουνε το σκοινί μέχρι τέρμα: «Εμείς οι αληθινοί πρωταθλητές, εσείς οι ψεύτικοι. Εμείς οι πραγματικοί πρωταθλητές, εσείς οι χάρτινοι». Το ότι βγαίνει ο Λουτσέσκου, όλη την ώρα και μετράει τους πόντους που πήρε μέσα στο γήπεδο, δεν αρκεί. Υπολογίζοντας, συν τρεις με την ΑΕΚ στην Τούμπα, χωρίς να τελειώσει το ματς και το γκολ του Βαρέλα, μέσα στο γήπεδο, να έχει ακυρωθεί. Κι ο Χιμένεθ εύλογα να επιμένει, ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει στο γήπεδο αυτό το πρωτάθλημα. Οι Παοκτζήδες να μην σταματάνε να γκρινιάζουνε, ότι δεν έπαιξαν στην Τούμπα με κανέναν από τους δύο συνδιεκδικητές. Λες και φταίει η καταραμένη η Αθήνα γι’ αυτό. Οι ΑΕΚτζήδες , από την άλλη, μιλάνε για γκολ που κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια. Για «χάρτινο» μιλάνε οι δημοσιογράφοι του βορρά, ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα ίδια ακριβώς θα γράφουν και οι απέναντι, αν ο Ιβάν κάνει φλος και το Διαιτητικό γυρίσει την απόφαση τούμπα.  Και μέσα σ’ όλα, η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να κάνει τη φιέστα της με τον Απόλλωνα, γιατί η Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να κάνει απονομή όσο υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

ΕΙΝΑΙ δεδομένο λοιπόν, ότι για τη σεζόν 2017-18 οι πρωταθλητές θα είναι δύο. Το να πεις να το παίξουνε οι δύο Πόντιοι, που θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο, επειδή το αγαπάνε, στο τάβλι είναι παρωχημένο και παλιομοδίτικο. Αυτά τα έγραφε η ταπεινότητά μου, τη δεκαετία του ’80 για Νταϊφά και Βαρδινογιάννη. Άσε που θα προέκυπτε και πρόβλημα επί της διαδικασίας. Με τι ζάρια θα παίζανε; Ποιος θα εγγυόταν για το αδιάβλητο. Ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής; Δεν θεωρείται αξιόπιστο πρόσωπο ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Για να εγγυηθεί ότι τα ζάρια θα είναι κανονικά κι όχι καραγκιόζηδες. Για νταραβερτζή τον ξεφωνίζουνε τον Ζακυνθινό τα καρντάσια. Όπως και τον έτερο γενειοφόρο, τον επί του Αθλητισμού Βασιλειάδη.

ΣΤΟ ποδόσφαιρο, όμως, όπως και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει τρόπος λοιπόν να λυθεί το θέμα. Δίκαιος και επαναστατικός. Να παιχτεί το πρωτάθλημα, μαζί με τον τελικό του κυπέλλου, το άλλο Σάββατο. Ο νικητής παίρνει το νταμπλ με τη μία κι επιτόπου γίνονται κι οι δύο απονομές. Και δεν θα είναι «ηθικός πρωταθλητής», αλλά κανονικός: Σύμφωνα με το άρθρο 12 του κανονισμού του Διαιτητικού της ΕΠΟ, «ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, μέχρι και την έναρξη της συζήτησης της υποθέσεως (της ακροαματικής διαδικασίας), μπορεί οποτεδήποτε να αναζητήσει την επίλυση της διαφοράς μέσω συμβιβασμού. Οποιαδήποτε συμβιβαστική διευθέτηση μπορεί να ενσωματωθεί σε μία διαιτητική απόφαση η οποία εκδίδεται με την συγκατάθεση των διαδίκων».

ΑΡΚΕΙ να το προτείνει, ο ένας από τους δύο Πόντιους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και να το δεχτεί ο άλλος. Ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να πάρει ένα πρωτάθλημα μες στην Αθήνα. Χωρίς κανείς να μπορεί να του πει ότι δε θα είναι πανάξιος πρωταθλητής. Η ΑΕΚ  απ’ την άλλη, θα παίξει τον τελικό του πρωταθλήματος στην έδρα της κι αν κερδίσει, κανείς δε θα μπορεί να τον πει χάρτινο. Πέρυσι, δεν ήτανε, με το γκολ οφσάιντ, στον Τελικό που είχε πει ο Ιβάν να τον ξαναπαίξουνε; Ας το κάνουνε λοιπόν εφέτος. Να δούμε και ποιος πρόεδρος πραγματικά πιστεύει στην ομάδα του στην πράξη. Κι όχι στα λόγια, που όλοι λένε ότι είναι καλύτεροι. Και στο φινάλε, ποιος το γ@μεί το Κύπελλο;  Τα κύπελλα είναι για τη Λάρισα και τον Πανιώνιο. Για τις μικρές ομάδες. Αφού θα γίνει που θα γίνει όλη αυτή η φασαρία του τελικού, να γίνει για έναν τίτλο που αξίζει.

Στη μουσική επιλογή, Eria Lyytinen – Steamy Windows.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ