Ολυμπιακός : Θέλει προσωπικότητες, θέλει ηγέτες

Ολυμπιακός : Θέλει προσωπικότητες, θέλει ηγέτες

Το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού πρέπει να περιλαμβάνει και τα νέα παιδιά όπως ο Βρουσάι, είναι απαραίτητο όμως το νέο ρόστερ να «γεμίσει» με παίκτες που θα «σηκώσουν» ψηλά όλη την ομάδα.

Ένα ματς και έλαβε τέλος μια δύσκολη και αναμφίβολα ασυνήθιστη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Και όταν στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει στο τέλος της σεζόν φιέστα για το πρωτάθλημα, υπάρχει και γκρίνια, δεν πάει να έχει πάρει 19 πρωταθλήματα σε 22 χρόνια.

Καλώς ή κακώς, αυτό είναι στην λογική του καθενός. Προφανώς και πειράζει που φέτος ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει τον μεγάλο στόχο του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Βεβαίως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως κάποια στιγμή θα βρισκόταν κάποια άλλη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Πόσο δε μάλιστα με τις συνθήκες που παίχτηκε το φετινό πρωτάθλημα με όλες τις παραμέτρους που έχουμε αναφέρει όλη την σεζόν και με όσα τραγελαφικά βιώσαμε (και συνεχίζουμε να βιώνουμε…).

Είναι κατανοητή επίσης και η επιθυμία των οπαδών να βλέπουν έναν καλύτερο Ολυμπιακό από αυτόν που είδαν, άσχετα με την πολύ σημαντική παράμετρο της… εξυγίανσης. Καλό είναι πάντα ο πήχης να είναι ψηλά.

Κάτι άλλωστε που ισχύει και από την πλευρά της διοίκησης. Ο Μαρινάκης ήταν αυτός που πήγε στο Ρέντη και είπε στους παίκτες ότι θα έρθει «σάρωμα» και θα «χτίσει» από την αρχή μια ομάδα με παίκτες που θα γουστάρουν να τα δίνουν όλα για τον Ολυμπιακό. Γιατί προφανώς και στην διοίκηση του Ολυμπιακού ονειρεύονται αλλιώς την ομάδα, και όχι όπως εμφανίστηκε φέτος στο καθαρά δικό της κομμάτι, το αγωνιστικό.

Για αυτό και από τις αρχές Απριλίου έχει ήδη ξεκινήσει η νέα σεζόν με τον Πέδρο Μαρτίνς να πιάνει δουλειά για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Και από σήμερα, μετά την χθεσινή επικράτηση επί του Παναιτωλικού με καλό ποδόσφαιρο, με ξεκάθαρο πλάνο και γύρω από τα βασικά του καλοκαιριού. Πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία, πότε θα μπει στην «μάχη» των προκριματικών για το Γιουρόπα Λιγκ και βεβαίως να επικεντρωθεί πλήρως στην κατάρτιση του νέου ρόστερ, τις προσθήκες, τις αποχωρήσεις και την αξιολόγηση όλων των παικτών που ανήκουν στον σύλλογο του Πειραιά.

Σαφέστατα ήταν ωραία η εικόνα του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο εξαιρετικός και πάλι Φορτούνης, ο ανεβασμένος Μιραλάς, η εμφατική παρουσία του Βρουσάι, η αψεγάδιαστη εμφάνιση του Χουτετσιώτη και βεβαίως το ελκυστικό παιχνίδι του Ανδρούτσου. Τέσσερα ωραία γκολ από τον Ολυμπιακό και εικόνα από το μέλλον από παιδιά που έχουν και παρόν και μέλλον.

Παιδιά που αξίζουν καλής διαχείρισης από τον Πέδρο Μαρτίνς στην επόμενη μέρα της ομάδας. Για να φτιάξει όμως το ισχυρό σύνολο που θα επιστρέψει στην φυσική του θέση ο Μαρτίνς είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διαθέτει εκτός από το ταλέντο και την φρεσκάδα των νιάτων και την εμπειρία και την προσωπικότητα.

Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται ηγέτες, χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα που θα τον ανεβάσουν επίπεδο αγωνιστικά. Χρειάζεται να «χτυπήσει» ότι καλύτερο παρουσιαστεί διαθέσιμο από την ελληνική αγορά. Υπάρχουν περιπτώσεις άλλωστε που παρακολουθεί, όπως συνάμα κινείται και στην ξένη αγορά.

Το βασικό είναι πως έχει μπει σε σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις το πράγμα με την έλευση του νέου προπονητή. Και βεβαίως έτσι πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσει, βήμα-βήμα, και με υπομονή να «χτίσει» τον νέο Ολυμπιακό από την αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ