Παναθηναϊκός : Μπορεί το break αν…

Παναθηναϊκός : Μπορεί το break αν…

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό! Πρέπει να κάνει το break στον «τελικό» της Μαδρίτης, να ισοφαρίσει σε 2-2 και να φέρει τη σειρά στα μέτρα του και στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

Τέταρτη πράξη σήμερα το βράδυ στη Μαδρίτη στη σειρά μεταξύ της Βασίλισσας Ρεάλ και του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού. Παιχνίδι, που αν το πάρει η Ισπανική ομάδα βάζει τέλος και παίρνει αυτή την πρόκριση για το final- four του Βελιγραδίου. Αν όμως οι πράσινοι κάνουν το break και ισοφαρίσουν σε 2-2 η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ και πλέον όλα αλλάζουν.

Μπορούν όμως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να κερδίσουν σήμερα στη Wizink Arena και να φέρουν το σκηνικό στα ίσια; Θεωρητικά όλα γίνονται. Από την άλλη τα έχουμε πει τόσες φορές. Πως να είσαι αισιόδοξος για το ματς με βάση τα πεπραγμένα της ομάδας στις εκτός έδρας υποχρεώσεις της; Πως να είσαι αισιόδοξος όταν δεν έχει πάρει, πέρα από το ΣΕΦ σε Ελλάδα και Ευρώπη, καμία νίκη από αυτές που αποκαλούμε μεγάλες; Πως να είσαι αισιόδοξος όταν εδώ και τρία χρόνια, αν και βρίσκεται στη συγκεκριμένη φάση των νοκ-άουτ αγώνων, δεν έχει κάνει ούτε μία νίκη μακριά από την έδρα της; Τα παραπάνω ερωτήματα και άλλα πολλά απασχολούν τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους των πρασίνων.

Οι υπόλοιποι αρκούνται να ρίχνουν το ανάθεμα στη κακή Euroleague, στον υπάλληλο Μπερτομέου και στο σχέδιο εξόντωσης που υφαίνει η εκάστοτε διαιτητική τριάδα που σφυρίζει τον Σύλλογο. Το μόνο που κάνουν οι δεύτεροι, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο μιας στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και του Παναθηναϊκού που κακό κάνει και στους δύο. Και αν για την ULEB ποσώς με ενδιαφέρει για την ομάδα μου είναι που ανησυχώ. Ανησυχώ γιατί αν τελικά στο τέλος της σεζόν ο διοικητικός ηγέτης πάρει την ολέθρια απόφαση αποχώρησης από το κορυφαίο πρωτάθλημα θα έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και οι κορώνες συμπαράστασης των οπαδών για το κυνηγητό που δέχεται η ομάδα.

Αγωνιστικά τώρα δεν έχω να προσθέσω τίποτα διαφορετικό από αυτά που είπαμε πριν το τρίτο παιχνίδι. Για την ακρίβεια το σύνολο του Ισπανού προπονητή δεν πρέπει να κάνει κάτι άλλο από αυτά που έπραξε πριν από δύο μέρες και ας έχασε το ματς. Η ήττα της περασμένης Τετάρτης ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης συγκέντρωσης των τελευταίων δύο λεπτών. Εκεί όπου οι πράσινοι ασχολήθηκαν περισσότερο με τη διαιτησία και τη φάση με το πόδι του Γιουλ και λιγότερο με το πως θα αντιμετωπίσουν τον Κάρολ, που τους πλήγωσε τελικά  και τους συμπαίκτες του. Αν ο Παναθηναϊκός εμφανίσει ανάλογο πρόσωπο και σήμερα στο παρκέ έχει τύχη να σπάσει την έδρα και να ξαναπάρει το πλεονέκτημα έδρας που του στέρησε η ήττα του στο δεύτερο ματς της Αθήνας. Πάμε να θυμηθούμε τι χρειάζονται οι πράσινοι. Πρώτον να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από τους 80 πόντους.

Αν η Ρεάλ μείνει χαμηλά τότε οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ. Δεύτερον έλεγχος των ριμπάουντ. Για να έχεις τύχη επιβάλλεται να μην τους επιτρέψεις ανάλογο πάρτι σαν αυτό που έστησαν στο δεύτερο ματς της σειράς. Τρίτον να ξαναμπούν τα μεγάλα σουτ που έβαλαν, κυρίως ο Καλάθης -και αυτή είναι η έκπληξη – που έδωσαν και το σύνθημα της αντεπίθεσης. Από την αρχή της σεζόν λέγαμε ότι δεν πρόκειται να έχει ελληνική εκπρόσωπο το φετινό ραντεβού στην πρωτεύουσα της γείτονος χώρας. Μένει να δούμε τι θα γίνει σήμερα σε λίγες ώρες. Με την ελπίδα να με διαψεύσουν ο Τσάβι και οι παίκτες του υπομονή λίγο ακόμα…

Υ.Γ.: Με Σάρας και Ζοτς ήδη στο Βελιγράδι, με Ιτούδη στο δρόμο για εκεί φανταστείτε να περάσει και ο Παναθηναϊκός. Θα μιλάμε για το απόλυτο πράσινο. Ίσως τότε συνειδητοποιήσουν μερικοί τι ζήσαμε όλοι μας στην περίοδο Ομπράντοβιτς όταν αυτοί ήταν στο ίδιο στρατόπεδο. Τι ομαδάρα ήταν αυτή Θεέ μου στο Βερολίνο τελικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ