Θα κάνουμε όλοι πως δεν καταλαβαίνουμε;

Θα κάνουμε όλοι πως δεν καταλαβαίνουμε;

Πού είναι η αυτονόητη καταδίκη του περιεχομένου της ανακοίνωσης που προτρέπει σε βία από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ; Γιατί σιωπά ο υφυπουργός Βασιλειάδης; Για τον αθλητικό Τύπο ας μην μιλήσουμε καλύτερα…

Όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί δεν είναι ίδιοι και δεν ενεργούν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί κανείς για να βεβαιωθεί, να διαβάσει την επιστολή που έστειλαν είκοσι ένας σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και την ανακοίνωση που έβγαλαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ (ορίτζιναλ 21) και θα καταλάβει την διαφορά.

Οι μεν πρώτοι σε ένα καλογραμμένο με επιχειρήματα κείμενο, καταλήγουν να ζητούν να επιτραπεί να κρατούν στις εξέδρες αναμμένους πυρσούς στις εξέδρες χωρίς να τους πετούν μέσα στο γήπεδο. Οι δε σε μια ανακοίνωσης μίσους αποκαλούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλόθρησκους και απειλούν να μην αφήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα. Οι πρώτοι κάνουν μια επίδειξη μετριοπάθειας και αγάπης προς τις ομάδες τους.

Οι δεύτεροι επίδειξη μίσους, προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Όπως σωστά σημειώνει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης η ανακοίνωση είναι στα όρια του ποινικού κολασμού. Ασφαλώς και της αξίζει να ασχοληθεί μαζί της ο εισαγγελέας. Πριν από τον τελικό, γιατί μετά θα είναι αργά. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι υπεύθυνοι των δυο ομάδων του τελικού ζητούν από την αστυνομία να τους δοθούν περισσότερα εισιτήρια για τον τελικό. Θεωρούν ότι είναι λίγα τα δεκατρείς χιλιάδες εισιτήρια που θα πάει η κάθε ομάδα. Λίγα είναι αλλά αναρωτιέμαι αν με τέτοιες ανακοινώσεις-προσκλητήρια «πολέμου» μπορεί κανείς να θεωρεί ότι πάμε σε έναν …αναίμακτο τελικό. Σπεύδω να σημειώσω ότι αν μπει κανείς σε οπαδικές σελίδες του ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει ότι το μίσος είναι αλληλοτροφοδοτούμενο.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη όχι μόνο για όσα έγιναν πέρσι στον ματωμένο τελικό του Βόλου αλλά και για όσα έγιναν φέτος και είχαν ως κατάληξη να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Γνωστά είναι, μην τα επαναλαμβάνουμε. Εδώ έρχεται η ευθύνη των ΠΑΕ. Που είναι η αυτονόητη καταδίκη του περιεχομένου της ανακοίνωσης που προτρέπει σε βία από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ που θεωρεί ότι κομίζει διαφορετικό ήθος. Γιατί σιωπά ο υφυπουργός Βασιλειάδης και δεν στέλνει ο ίδιος την ανακοίνωση στον εισαγγελέα; Αφήνω κατά μέρος τον αθλητικό Τύπο ακόμα κι αυτόν που θεωρείται «αντικειμενικός».

Άκρα του τάφου σιωπή με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις. Η κολακεία των πιο φανατικών οπαδικών αισθημάτων προς άγραν περισσότερων «κλικ» και «like». Κι όταν συμβεί το απευκταίο τότε στοιχιζόμαστε πίσω από την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ για να μην υπάρξει τιμωρία. Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της original είναι πρόσκληση για έκτροπα. Θα κάνουμε όλοι πως δεν καταλαβαίνουμε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ