Το χάρτινο ντάμπλ, μια Μέρκελ στο όρθιο και οι κλωνοποιήσεις του ΟΑΚΑ

Το χάρτινο ντάμπλ, μια Μέρκελ στο όρθιο και οι κλωνοποιήσεις του ΟΑΚΑ

Μόνο ο λαός του «ο Άρης» που μπόρεσε να χωρέσει σούμα 85 χιλ κόσμο σε γήπεδο 65 χιλ,θεατών, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα...

Από 13.000 εισιτήρια πρότεινε η αστυνομία σε κάθε έναν από τους φιναλίστ του τελικού και ξεπερνώντας εντελώς την αριθμητική πλευρά του θέματος, ομολογώ την αδυναμία μου να κατανοήσω τους λόγους που γίνονται συσκέψεις για τέτοια ζητήματα.

Κάθε πλευρά έχει το δικό της τομέα ευθύνης, απορώ λοιπόν γιατί κάθονται στο ίδιο τραπέζι ο Γκαγκάτσης π.χ. με τον Αστυνομικό διευθυντή, μήπως για να εγκρίνει ο πρώτος ή να γνωμοδοτήσει έστω για τα μέτρα ασφάλειας;

Στην Ελλάδα αρκούμαστε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που στην περίπτωσή μας είναι οι συσκέψεις επί συσκέψεων, οι προτάσεις, η απόρριψή τους και καπάκι οι αντιπροτάσεις, μέχρι να βρεθεί τελικά μια λύση, που ήταν τόσο απλή εξ΄αρχής. Πρέπει όμως με κάποιον τρόπο να δικαιολογηθεί το μεροκάματο και ο θεσμικός ρόλος του καθενός, εννοείται πως η κατάσταση βολεύει και τα ΜΜΕ, το «αυτό θα γίνει», θα προσφέρει έναν συγκεκριμένο αριθμό κλικ.

Το «ο ένας πρότεινε αυτό, ο άλλος διαφώνησε και ο πρώτος επανήλθε, μέχρι που παρενέβη ο τάδε ως Πόντιος Πιλάτος και η κάθε πλευρά δεσμεύτηκε να μελετήσει την εισήγηση του Πόντιου», πολλαπλασιάζει τα κλικ με τον αριθμό των σεναρίων, που μπορεί να είναι απροσδιόριστος. Ο κάθε ένας πρέπει έχει το δικό του διακριτό ρόλο, διοργανώτρια είναι η ΕΠΟ, εκείνη αποφασίζει τα της διοργάνωσης, από την ώρα έναρξης, μέχρι τον αριθμό των εισιτηρίων.

Όπως ακριβώς δε μπορεί να παρέμβει στις αρμοδιότητες της αστυνομίας και να συναποφασίσει για το που θα παρκάρουν τα πούλμαν των οπαδών της μιας ομάδας και πως θα μετακινηθούν προς στο γήπεδο οι αντίστοιχοι της άλλης, έτσι δε γίνεται να έχει άποψη η αστυνομία για τα εισιτήρια που θα διατεθούν. Όσα κι αν διατεθούν, δουλειά της είναι να καταστρώσει σχέδιο για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, αυτός είναι ο ρόλος της, γι αυτό πληρώνεται από όλους μας, ας κόψει το λαιμό της να βρει τρόπους. Είναι προφανές πως αν ήταν στο χέρι της θα αποφάσιζε να μη γίνει όχι μόνο ο τελικός αλλά να καταργηθεί γενικώς το ποδόσφαιρο, γίνεται λοιπόν να ανοίγεις σοβαρό διάλογο με την πλευρά της;

Αυτή η χώρα, η πόλη και το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός, φιλοξένησε απείρως σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα, και με πολλαπλάσιο βαθμό επικινδυνότητας, όταν πχ αναλάβαμε την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, ουδείς ρώτησε την αστυνομία αν μπορεί ν΄ αντεπεξέλθει, τους πήραμε και βρέθηκαν προ τετελεσμένων.

Αν γινόταν συσκέψεις όπου θα γνωμοδοτούσε επί της διοργάνωσης, θα ακούγαμε πως «εισηγούμαστε να καταργηθούν οι τελικοί του επί κοντώ, η σκυταλοδρομία 4 Χ 100 και ο ακοντισμός, διότι δε μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφαλή παραμονή των θεατών στο ΟΑΚΑ» και το χαβιάρι Osetra με κρέμα από κουνουπίδι μαζί με το ζελέ από σπαράγγια, θα καθόταν στο λαιμό της κυρα Γιάννας…

Την Αθήνα έχουν επισκεφτεί προσωπικότητες όπως ο Ομπάμα και η Μέρκελ, δεν ρωτήθηκε η αστυνομία αν μπορεί, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρότεινε να πιουν στο όρθιο έναν καφέ με τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο και να πάρουν το… με την επόμενη πτήση.

Στο ΟΑΚΑ επίσης διοργανώθηκε ο τελικός του κυπέλλου πρωταθλητριών και το γήπεδο ήταν κατάμεστο, εκεί άραγε γιατί δεν εισηγήθηκε η αστυνομία να υπάρχουν νεκρές ζώνες και κάθε φιναλίστ να πάρει λιγότερα εισιτήρια;

Γιατί απλά δε ρωτήθηκε, δεν αφορούσε κανέναν η άποψή της κι αν παρ΄ελπίδα μπορούσε να την εκφράσει, θα την έπαιρνε και θα τη σήκωνε!

Μεταξύ μας τώρα, ούτε που θα το σκεφτόταν να εισηγηθεί κάτι παρόμοιο, με το σεις και με το σας θα μιλούσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ε, λοιπόν τέτοιοι αξιωματούχοι κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ, η οποία εδώ και μια διετία περίπου βρίσκεται υπό την κηδεμονία των διεθνών ομοσπονδιών, οπότε το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι δύο φιναλίστ ήταν να χαράξουν κοινό μέτωπο,λέγοντας στην Ουέφα «είναι αδύνατον να βρούμε άκρη με αυτούς που θέλουν άδεια περίπου τα 2/3 του γηπέδου, βγάλτε εσείς το φίδι από την τρύπα, εμείς δε συμμετέχουμε στο πανηγύρι».

Θα υπήρχε ο κίνδυνος βέβαια, να πάει από την πίσω πόρτα η χάρτινη, λέγοντας στην Ουέφα το μεσημέρι του Σαββάτου «αποφασίσαμε να κατέβουμε τελικά, δώστε μας τα εισιτήρια που δικαιούνται ο ΠΑΟΚ κι ελάτε για την απονομή»,κατακτώντας έτσι χάρτινο νταμπλ!

Αν καλομάθεις στο χάρτινο, γλυκαίνεσαι επικίνδυνα…

ΥΓ. Υπάρχει λύση πάντως, αρκεί να μελετήσει κάποιος την πρόσφατη και μνημειώδη ανακοίνωση των οπαδών του «ο Άρης» που επαίρονται για την κάθοδο 30χιλ όπως λένε, αφού κατάφεραν λοιπόν να χωρέσουν 30χιλ κόσμο, με άλλους τόσους απέναντι σύνολο 60 χιλ, συν τις 5χιλ των προσκλήσεων της ΕΠΟ και 20χιλ καθίσματα ως νεκρές ζώνες, σούμα 85χιλ κόσμο δηλαδή σε γήπεδο χωρητικότητας 65 χιλ, υπάρχει τρόπος!…

Να κλωνοποιηθούν, τα καρεκλάκια του σταδίου, οι θεατές, τα εισιτήρια και να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Να μας πει το μυστικό ο λαός του «ο Άρης», να ζήσουμε κι εμείς στον κόσμο του Malrlboro…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ