Μπανανία VS Μάο Μάο

Μπανανία VS Μάο Μάο

Ο Κώστας Καίσαρης, με αφορμή το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, γράφει για τη μπανανία που ακούει στο όνομα Ελλάδα. Και τα εκατομμύρια, των Ελλήνων Μάο Μάο που ζουν σε συνθήκες Αφρικής.

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν είναι ποδοσφαιρική. Είναι πολιτική. Είναι καθαρά ιδεολογικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ είχε τοποθετηθεί πρώτος, δια του υιού Σαββίδη: «Δική σας είναι αυτή η μπανανία». Για να απαντήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, «δεν είμαστε Μάου-Μάου». Εννοεί, προφανώς, ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα.
Στο ότι ζούμε στην Ευρώπη προφανώς συμφωνούν και οι 50.141 αεκτζήδες που πήγαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. Έχοντας προφανώς απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τον εφέτη Σκουτέρη. Αυτόν που βγάζει αποφάσεις στη μία το πρωί. Παρότι έγκριτοι ρεπόρτερ προειδοποιούσαν γράφοντας ότι «η ΑΕΚ ετοιμάζεται για γιορτή αλλά δεν… εφησυχάζει», ότι «ένας δικαστής που έχει ανατρέψει μια ιστορία, δεν θα διστάσει να το κάνει και με δεύτερη».

Η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ λαοθάλασσα, όμως έπνιξε το ΟΑΚΑ. Βέβαια, γνώμη για το αν ζούμε σε μπανανία ή όχι, έχει και ο κάθε Έλληνας πολίτης. Το βιώνει αυτό στην καθημερινότητά του. Όταν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες του χρωστάνε στην εφορία και πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν υποστεί κατασχέσεις. Όταν  στην Ελλάδα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα. Σε καθαρά αφρικανικά επίπεδα εισοδήματος δηλαδή.

ΓΙΑ το αν ζούμε σε μπανανία, γνώμη έχει και ο Έλληνας φίλαθλος. Αυτός που παρακολούθησε το λαμπρό τελικό του Βόλου. Αυτός που βλέπει ποδοσφαιρικούς παράγοντες σαν τον κοκκαλιάρη να κινούν και πάλι τα νήματα εικοσιπέντε χρόνια μετά την εμφάνισή τους στα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Αυτόν που διαβάζει κάθε εβδομάδα για βόμβες και εκρήξεις σε εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο μας.

ΟΜΩΣ, η απόφαση Σκουτέρη επανέφερε οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα στη Γηραιά Ήπειρο.  Ευτυχώς. Συνεπώς, οι αεκτζήδες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Γιατί βέβαια, μόνο αν ζούσαμε σε χώρα Μάου-Μάου, όπου οι δικαστές στήνονται, θα φρόντιζε ο δυνατός να κερδίσει στον τρίτο και τελευταίο βαθμό. Όταν ο αντίπαλος δε θα είχε καμία δυνατότητα αντίδρασης. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα όμως, οι δικαστές αποφασίζουν ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα. Γι αυτό δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν οι αεκτζήδες από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Ούτε εξάλλου έχουν πλέον τίποτε να φοβούνται οι Έλληνες πολίτες, που έχουν την ευτυχία να ζουν σε μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Τριανταπέντε τοις εκατό των οποίων, να επαναλάβουμε, επιβράβευσαν δια της ψήφου τους τον Αλέξη Τσίπρα. Αφότου αυτός είχε πετάξει στα σκουπίδια, τις ψήφους 3,5 εκ. Ελλήνων στο δημοψήφισμα.
Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Eric Clapton & JJ Cale- After Midnight & Call me the Breeze

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ