ΑΕΚ : Το ύψος των περιστάσεων

ΑΕΚ : Το ύψος των περιστάσεων

Μετά το περσινό φιάσκο και το ακόμα μεγαλύτερο φετινό καραγκιοζιλίκι, η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ που επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται «ηθικός πρωταθλητής» σε μία ιστορική συγκυρία για τόσο για την Ένωση, όσο και για την αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χθες άνοιξε ένας μεγάλος δρόμος για την Ένωση. τα καλύτερα είναι μπροστά.

Μία χρονιά πλήρης για την ΑΕΚ και φασαριόζικη, από κάθε άποψη: Τρεις διοργανώσεις, δύο ρήξεις χιαστού, τραυματισμοί, παρατράγουδα. Μια ευρωπαϊκή πορεία άξια χειροκροτήματος. Μια πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα καθαρή και σπουδαία. Η αξιοπρέπεια απέναντι στο δικαστικό φιάσκο των ημερών. Τα γκολ που μας έστειλαν στον έβδομο ουρανό. Και στο τέλος, η (πρώτη) νίκη: Η ΑΕΚ είναι από εχθές η πρωταθλήτρια ομάδα.

24 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος, η ΑΕΚ απευθύνεται στους φιλάθλους της με δύο διαφορετικούς τρόπους: Από τη μία είναι εκείνοι που έζησαν το προηγούμενο και περίμεναν το τωρινό με μία συγκίνηση αδιαβάθμητη και τρομερή. Από την άλλη είμαστε εμείς, τα παιδιά που έγιναν ΑΕΚ, αγάπησαν την ΑΕΚ, έμειναν στην ομάδα χωρίς να έχουν ζήσει πανηγυρισμούς και μεγαλομανίες, μάλλον το αντίθετο συνέβη. Και χθες ήταν η πρώτη μας τέτοια βραδιά, σε ένα γήπεδο φισκαρισμένο, σε έναν πανηγυρισμό ατελείωτο.

Ωραία ήταν.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς -όπως και κάθε βραδιάς- ήταν κατά την γνώμη μου ο Μανόλο Χιμένεθ. Μιλάμε για τον προπονητή που κατάφερε πολλά περισσότερα από το να του χρεωθεί η τιμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Είναι ο άνθρωπος που πέτυχε να κάνει το ρόστερ… ομάδα. Που κράτησε μακριά από τα αποδυτήρια και τις προπονήσεις τις εντάσεις, που έδωσε ευκαιρίες στους παίκτες του και δικαιώθηκε, που πειραματίστηκε, προσπάθησε, δούλεψε και στο τέλος έχτισε την ΑΕΚ που χθες έγινε πρωταθλήτρια.

Τώρα το βλέμμα στρέφεται στον Τελικό Κυπέλλου. Μετά το περσινό φιάσκο και το ακόμα μεγαλύτερο φετινό καραγκιοζιλίκι, η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ που επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται «ηθικός πρωταθλητής» σε μία ιστορική συγκυρία για τόσο για την Ένωση, όσο και για την αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χθες άνοιξε ένας μεγάλος δρόμος για την Ένωση. τα καλύτερα είναι μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ