Μάο Μάο θα λέτε και θα κλαίτε!

Μάο Μάο θα λέτε και θα κλαίτε!

Η ΑΕΚ είναι πανάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδος και ο Σταμάτης Βούλγαρης θυμάται και σχολιάζει...

Όλος ο πλανήτης γράφει ότι Πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι η ΑΕΚ. Με βαθμούς που πήρε μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά! Με γκολ που μέτρησαν χωρίς την απειλή όπλων και κυνηγητό μέσα στα αποδυτήρια. Κάποιοι μπορεί να δυσκολευτούν να το καταπιούν. Διαλέξτε αλοιφή ή… σως παιδιά. Πείτε το όπως γουστάρετε. Κάποιοι άλλοι θα ζοριστούν να το χωνέψουν. Σουρωτή…

Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 24 χρόνια στο θρόνο της. Αυτά δεν ήταν πέτρινα χρόνια, όπως το ’89, αλλά χειρότερα στην πλειοψηφία τους. Η ομάδα βίωσε καταστάσεις που θα μπορούσαν να την κάνουν να… τινάξει πέταλα. Και όμως… Άντεξε. Μάζεψε τα συντρίμμια της και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Όπως έκαναν όλοι αυτοί οι Μικρασιάτες μετά τον ξεριζωμό – αφανισμό από τους Τούρκους. Όπως επιτάσσει η σφραγίδα στο καταστατικό του συλλόγου με τον φοίνικα.

Η ΑΕΚ βίωσε ανεπανάληπτες κλοπές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Απίστευτα «βρώμικα» παιχνίδια στην πλάτη της, στις αρχές αλλά και στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000. Ακόμα χειρότερα τη χρονιά της πτώσης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το μαύρο βράδυ με τον Πανθρακικό, το οποίο το έζησα μέσα στα αποδυτήρια (μη ρωτήστε πως, εκείνες τις ώρες τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο στο ΟΑΚΑ) και το βράδυ της τελικής πτώσης στο Περιστέρι… Το καυτό απόγευμα στο πρώτο φιλικό στο Διμήνι. Μιλάμε για… πολιτισμικό σοκ! Την ήττα στο Κύπελλο της… Γ’ Εθνικής στο «Καυτανζόγλειο» από τον Αγροτικό Αστέρα και αυτή από τη Θύελλα Ραφήνας στο πρωτάθλημα, ή ακόμα την τσόχα – αγωνιστικό χώρο του Περάματος… Στάχτες…

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι αυτή η ομάδα κατάφερε να αναπνεύσει και να σταθεί στα πόδια της επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος που είχε όραμα και ταυτόχρονα ήξερε τον τρόπο να την ξανακάνει μεγάλη. Το ξέρω «πονάει» πολύ, αλλά αυτή η ομάδα χτίστηκε σε τόσο στέρεες βάσεις και όχι σε πήλινα πόδια. Λιθαράκι, λιθαράκι. Με τον τρόπο που ξέρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτός έφαγε τα μπινελίκια. Θέλετε να σας απαριθμήσω τι του έσουρναν και του σούρνουν;

Αυτός λοιπόν, φτιάχνει το γήπεδο. Γυρνάει την ομάδα στις ρίζες της. Εκεί που κάποιοι έλεγαν ότι δεν γίνεται γήπεδο. Αλλά τι τα σκαλίζω τώρα… Η ομάδα που δημιούργησε πήρε το Κύπελλο την πρώτη χρονιά της επιστροφής της στη Super League. Πέρσι πήγε στον τελικό του Κυπέλλου και πήρε την πρώτη θέση στα play off. Και φέτος πήρε το πρωτάθλημα αποκαθηλώνοντας τον Ολυμπιακό με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς. Κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ παίζοντας με παίκτη λιγότερο και χωρίς μπούκες στον αγωνιστικό χώρο με όπλα. Έκανε αξιοζήλευτη πορεία στην Ευρώπη και είναι ένα βήμα πριν το νταμπλ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια!

Αναγέννηση. Εκτόξευση. Κατάκτηση. Απλά ΑΕΚ!

Το καλοκαίρι στο ξεκίνημα της σεζόν διαβάζαμε του κόσμου τις σαχλαμάρες για τον Εμενίκε των 2 εκατομμυρίων (για παράδειγμα) τον οποίο οι ειδικοί αποθέωναν εις βάρος του Μάρκο Λιβάια. Ο πρώτος έφυγε, πήγε στη Λας Πάλμας και οι Ισπανοί χτυπάνε το κεφάλι τους που τον απέκτησαν, ενώ ο δεύτερος ήταν ένας από τους MVP της φετινής χρονιάς και οι κύριοι από τα Κανάρια Νησιά συνεχίζουν να προσπαθούν με το κούτελο να ρίξουν ντουβάρια. Ο Χάσι ήταν ο… νέος Πεπ Γκουαρντιόλα. Μόνο που στο δρόμο μας προέκυψε Τάκης Λεμονής. Την ίδια ώρα στην Τούμπα, κάποιος Στανόγεβιτς αποθεωνόταν για την υπέροχη και τρομερή δουλειά που έκανε και πληρωνόταν ως Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά τελικά αποδείχθηκε μία μεγάλη φούσκα και έφυγε κακήν κακώς. Με τον Ιβάν Σαββίδη να πληρώνει υπεραξίες μια ζωή θα αναρωτιέστε το πώς και το γιατί…

Αυτό το πρωτάθλημα είναι ΜΑΓΚΙΚΟ. Είναι ΚΑΘΑΡΟ. Είναι ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ! Είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσα μπορείς να καταφέρεις όταν έχεις ανθρώπους που δουλεύουν σεμνά και ταπεινά. Χωρίς φανφάρες και λόγια μεγάλα και παχιά. Χορτάσαμε παπάτζες όλη τη χρονιά. Φάτε παπάτζες τώρα. Μπορείτε να πάτε όλοι εσείς που πουλούσατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες να δώστε εξηγήσεις.

Από το καλοκαίρι ήμασταν λίγοι, ελάχιστοι για την ακρίβεια αυτοί που υποστηρίζαμε ότι αυτή η ΑΕΚ είναι ικανή να πάρει το πρωτάθλημα. Κάποιοι μας λοιδορούσαν. Τώρα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Όμως δεν πείθουν. Γιατί μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο καιρό. Λίγους για πολύ καιρό. Ελάχιστους για ακόμα περισσότερο. Κανέναν όμως για πάντα! Και το μόνο που προσπαθούν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να δικαιολογήσουν το μέγεθος της τεράστιας αποτυχίας τους και της ανικανότητάς τους.

Ενοχλήθηκαν οι απανταχού σανοδότες διότι διαπίστωσαν ότι τα κουκιά δε βγαίνουν. Και έχουν αρχίσει το κλάμα για νίκες που δεν πέτυχαν ποτέ και για ματς λιγότερα. Έχει πολύ γέλιο να ακούς τον ΠΑΟΚ να κουνάει το δάχτυλο στην ΑΕΚ τονίζοντας ότι η απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι από Αρεοπαγίτες, όταν οι ίδιοι έχουν αποφασίσει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί εις βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ειλικρινά… Παραδεχτείτε το για να πάμε παρακάτω. Θεωρείτε ότι απευθύνεστε σε διανοητικά καθυστερημένους. Δεν εξηγείτε διαφορετικά. Απλά το κακό είναι ότι μέχρι και αυτοί σας έχουν καταλάβει!

Μετράτε για νίκη ένα γκολ που στο γήπεδο δε μέτρησε ποτέ και ακυρώθηκε όντας offside! Αλλά κατακυρώθηκε χάρη στο όπλο του ιδιοκτήτη στα αποδυτήρια όπως εσείς λέτε σε… κουρελόχαρτο! Έτσι αποκαλείτε το φύλλο αγώνα, το οποίο το επικαλείστε όποτε σας συμφέρει. Έχετε κάνει οίκο ανοχής ένα πρωτάθλημα με τα καμώματά σας σε Γιάννινα, Τρίπολη και Τούμπα και έχετε το θράσος να κουνάτε και το δάχτυλο. Ε, λοιπόν θα σκούζετε κάθε μέρα και όλοι οι υπόλοιποι θα το απολαμβάνουν! Διότι καταφέρατε μέσα σε ένα χρόνο, από πέρσι και τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα να σας σιχαθεί όλη η Ελλάδα. Ακόμα και οι ίδιοι οι δικοί σας σας βαρέθηκαν. Ούτε 4.000 δεν ήσασταν στο συλλαλητήριο.

Ε, λοιπόν ξέρετε κάτι…

Θα απολαμβάνουμε τον κ. Λουτσέσκου να λέει σε κάθε συνέντευξη Τύπου το γνωστό ποίημα το οποίο παίζει σε κασέτα. Απλά ας τον ενημερώσει κάποιος ότι και ο Ίβιτς κασέτα έπαιζε και όλοι ξέρουν ποιο ήταν το τέλος του στον ΠΑΟΚ.

Θα απολαμβάνουμε τον κ. Τουρσουνίδη να λέει ότι θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο (και στα τρία και στα τέσσερα) και τους υπόλοιπους ανιστόρητους βετεράνους του ΠΑΟΚ να υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ ιδρύθηκε από τον ΠΑΟΚ!

Θα απολαμβάνουμε τον κ. Κούγια να αποθεώνει το έμψυχο δυναμικό της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να δίνει συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρόκριση και ταυτόχρονα να βγάζει ανακοινώσεις για τη διαιτησία σε ένα ματς που δεν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση!

Θα απολαμβάνουμε την καθυστέρηση του κ. Σκουτέρη από εδώ και στο εξής. Του δικαστή που εσείς εμπιστεύεστε -όπως είπατε όταν ρώτησε μόνο εσάς στην εκδίκαση της υπόθεσης- διότι πλέον έχουν γνώση οι πάντες.

Θα απολαμβάνουμε τα ποσταρίσματα στα social media με παραμύθια, αναλήθειες, ατελείωτο κλάμα και τόνους μιζέριας!

Αλλά θα απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο την κούπα της πρωταθλήτριας και σύντομα και αυτή της Κυπελλούχου. Μάο Μάο θα λέτε και θα κλαίτε!

ΥΓ: Το πάρτι της κατάκτησης του πρωταθλήματος τελείωσε. Το απόλαυσαν όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν πρέπει να δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα μέχρι τη λήξη της σεζόν. Η ΑΕΚ δεν είναι ΠΑΟΚ να μείνει στο μεθύσι της κατάκτησης ενός τροπαίου και να αποσυντονιστεί. Ο χαρακτήρας της μεγάλης ομάδας φαίνεται στη διαχείριση. Υπάρχουν λοιπόν τρία ματς ακόμα για να πέσει η αυλαία της χρονιάς. Απόλυτη σοβαρότητα λοιπόν, τρεις νίκες και μετά… σπάστε τα όλα!

ΥΓ 2: Κρατήστε μία πισινή για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Όλα συνηγορούν πως είναι απίθανο να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Όλα δείχνουν ότι πιάνει λιμάνι. Αλλά κρατήστε 1% στην άκρη γιατί κάποιες φορές οι ανατροπές έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Και φέτος ήδη εκεί στον Πειραιά ζήσατε δύο με δυσάρεστη κατάληξη…

ΥΓ 3: Προβλήματα που έχει ο κόσμος… Αν είναι Μάο Μάο ή Μάου Μάου. Το «υ» θα κάνει τη διαφορά; Ρε το νόημα το πιάσατε; Εκεί είναι η ουσία. Οι μουγγοί δε μιλάνε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ