Των φρονίμων τα παιδιά…

Των φρονίμων τα παιδιά…

Η… εξυγίανση «πέθανε», ζήτω η εξυγίανση! Μπροστά στον κοινό εχθρό όλα ξεχνιούνται. Και αφού ο Ολυμπιακός επιχειρεί αγωνιστικό restart οι… εξυγιαντές φροντίζουν να του στέλνουν το μήνυμα για αυτά που τον περιμένουν και του χρόνου. Ο Κατσικογιάννης ήταν από τα «προσεχώς» καθώς τώρα όχι μόνο θα αδικούν τον Ολυμπιακό αλλά θα τσαμπουκαλεύονται, άμα λάχει!

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο λαός και ο Ολυμπιακός μετά από την πρώτη του χρονιά χωρίς πρωτάθλημα στην εποχή Μαρινάκη φρόντισε από Απρίλιο μήνα να ξεκινήσει την δουλειά για την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα τον φέρει και πάλι, τέτοια εποχή του χρόνου, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Kινήσεις που έχουν ήδη γίνει είναι γνωστές, ακολουθούν σύντομα και άλλες και μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο το πράγμα θα «τρέξει» για τα καλά ώστε ο Ολυμπιακός να είναι σε καλό σημείο εκκίνησης όταν πρέπει.

Αυτό όμως που κάνει ο Ολυμπιακός, κάνει με ευλάβεια και η… εξυγίανση! Πριν πεινάσει, μαγειρεύει, και στην Ριζούπολη με τον «καμικάζι» Κατσικογιάννη φρόντισε να στείλει το μήνυμα για τα «προσεχώς».

Τα φετινά της… εξυγίανσης τα έζησε για τα καλά, αλλά δεν τους φτάνει που έχασε το πρωτάθλημα (και με δικά του λάθη βεβαίως, γιατί το αγωνιστικό του πρόβλημα δεν είναι θέμα εξυγίανσης) έπρεπε από την μια να «εξασφαλιστεί» πως δεν θα έχει ελπίδες για την 2η θέση και από την άλλη (κυρίως) να πάρει μια γεύση και για αυτά που τον περιμένουν την επόμενη χρονιά.

Ετοιμάζεις ομάδα από την αρχή με στόχο να διορθώσεις τα αγωνιστικά σου λάθη, Ολυμπιακέ; Πάρε έναν εξυγιαντικό Κατσικογιάννη για να μην ξεχάσεις την εξυγίανση και αυτά που σε περιμένουν και την νέα σεζόν! Όχι παίζουμε!

Μπορεί ο Ιβάν μετά το ντου στην Τούμπα και την δήλωση που έκανε να «σφύριξε» την λήξη της… εξυγίανσης όμως αυτή δεν τελείωσε όσον αφορά τον Ολυμπιακό.

Μπροστά στον κοινό εχθρό όλα ξεχνιούνται. Ναι, η ΑΕΚ με την ΠΑΟΚ ξεκατινιάζονται, οι Μάο-Μάο έχουν την τιμητική τους στην πιο βόρεια Αφρικανική χώρα του πλανήτη, όμως άλλο τι κάνουν οι δύο δικέφαλοι και άλλο ο Ολυμπιακός και τα μηνύματα που «οφείλει» να του στέλνει η εξυγίανση και του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου που παρεπιπτόντως για να μην δυσαρεστήσει τους φίλους του οδηγεί το ποδόσφαιρο σε Grexit.

Ο Κατσικογιάννης μάλιστα πήγε την… εξυγίανση για τον Ολυμπιακό ένα βήμα παρακάτω. Πλέον οι διαιτητές δεν θα κάνουν… ανθρώπινα λάθη κατά του Ολυμπιακού και μόνο, θα τσαμπουκαλεύονται κιόλας!

Δεν ισχύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο της εξυγίανσης τα κουτοφράγκικα με τις κάρτες. Δεν πρέπει δηλαδή ο διαιτητής σε διαμαρτυρίες ερυθρολεύκων για ένα πέναλτι που θα το έδινε και ο… Παράσχος, να βγάλει κάρτες αν του την «πέφτουν». Απλά θα απλώνει τα χέρια του και θα ρίχνει όποιον γουστάρει κάτω, όπως έκανε στον Μάριν. Απλά πράγματα! Γιατί είναι μάγκας, είναι «macho».

Ο Κατσικογιάννης λοιπόν στην Ριζούπολη ήταν αυτό που λέμε «κοίτα τι σου έχω και για μετά» ώστε στον Ολυμπιακό να ξέρουν τι τους περιμένει και μετά την πρώτη απολαυστική χρονιά της εξυγίανσης.

Της χρονιάς των δύο αγώνων που δεν έγιναν ή ολοκληρώθηκαν, της χρονιάς που δύο ομάδες έπαιρναν ότι ήθελαν από τα «κοράκια» την ώρα που η τρίτη που διεκδικούσε τον τίτλο έπρεπε να «περπατήσει σε πρόκες», της χρονιάς που ο Ιβάν μπούκαρε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, της χρονιάς που ο Σκουτέρης έβγαλε απόφαση ξημερώματα, της χρονιάς που η ΑΕΚ έκανε φιέστα έχοντας πάρει και μαθηματικά τον τίτλο αλλά ξημέρωσε Δευτέρα και ακόμη ο Σκουτέρης δεν έχει βγάλει απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, άρα δεν έχει ανακηρύξει και αυτός τον πρωταθλητή! Της χρονιάς που τα δικαστήρια είναι οι αγωνιστικοί χώροι…

Αυτές ήταν προφανώς οι Κυριακές που ήθελαν να πάρουν πίσω οι εξυγιαντές και τα παπαγαλάκια τους. Οι μισοί βεβαίως έχουν τοποθετήσει προ πολλού στο πάνθεον της ιστορίας την εξυγίανση, τις Κυριακές και το καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας, καθώς την πάτησαν.
Για τον Ολυμπιακό όμως είτε με 100% εξυγίανση (και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), είτε με 50% εξυγίανση (μόνο ΑΕΚ) δεν αλλάζει κάτι.

Και ο Κατσικογιάννης με τα πέναλτι που δεν έδωσε (του Κούτρη και του Κοντοέ βεβαίως τα έδινε και ο Ιβάν άμα λάχει) ήρθε να το επικυρώσει για να βάλει υποψηφιότητα προφανώς και αυτός για διεθνής την επόμενη χρονιά.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσε να χάσει ο Ολυμπιακός στην Ριζούπολη, όπως έχασε, και να συζητάγαμε πρωτίστως για τα βαριά αγωνιστικά προβλήματα που γνωρίζουμε άλλωστε προ πολλού ότι δεν διορθώνονται φέτος και τα δύο ματς που απομένουν για φύγει αυτή η χρονιά επιτέλους. Ο Ολυμπιακός που κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να δεχθεί γκολ με την σέντρα. Από την άλλη όμως είναι ξεκάθαρο πως τα προβλήματα που έχει δεν λύνονται τώρα, ούτε λύθηκαν επειδή την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε εύκολα την Κέρκυρα.

Σε ένα ματς που στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, έκανε συνολικά 20 τελικές, δικαιούταν τουλάχιστον δύο πέναλτι, ο Ολυμπιακός έχασε από τον Απόλλων και μαζί τις όποιες ελπίδες είχε για την 2η θέση.

Και αντί να συζητάμε για μπάλα, για τα προβλήματα, την γκίνια, την αστοχία και ότι άλλο καθαρά ποδοσφαιρικό, ο γίγαντας ο Κατσικογιάννης με τον τίτλο του «καλύτερου αμυντικού» του Απόλλωνα για χάρη της εξυγίανσης τραβάει όλο το ενδιαφέρον.

Και καταδεικνύει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο θα είναι το έργο του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν που δεν πρέπει απλά να φτιάξει μια ισχυρή ομάδα που θα κερδίζει τους αντιπάλους του, αλλά μια ομάδα που θα κερδίζει και τους Κατσικογιάννηδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ