Γιατί; Γιατί, έτσι!

Γιατί; Γιατί, έτσι!

Προφανώς και θα υπάρχει πάντα κάποιος να φέρνει πιο κοντά τους δύο αφεντάδες και τους υπηρέτες τους σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, και η εξόντωση του.

Η σεζόν; Ουσιαστικά ολοκληρωμένη. Ο Ολυμπιακός; Αποδεχόμενος (και) τα δικά του λάθη, σε διαδικασία επανεκκίνησης. Η εικόνα στο χορτάρι; Αν μη τι άλλο γεμάτη, ως δείγμα διάθεσης. Απόγευμα με 20 τελικές προσπάθειες. Και εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες, η κουβέντα θα πήγαινε οπουδήποτε αλλού πλην της Ριζούπολης; Ξαφνικά ένας (ακόμη) διαιτητής πρόθυμος να χωρέσει τους Ερυθρόλευκους στο κάδρο. Γιατί; Εδώ δεν χωρά εξήγηση. Απλό, λιτό και κατανοητό το μήνυμα: Γιατί, ΕΤΣΙ.

Διότι εκείνοι που ήρθαν για να αλλάξουν τις Κυριακές μας, παριστάνοντας τους υπηρέτες δύο αφεντάδων, αν μη τι άλλο συμφωνούν εξ αρχής σε κάτι συγκεκριμένο. Στην εξόντωση του Ολυμπιακού. Την ηθική, ψυχολογική, αγωνιστική εξόντωση. Ακόμη και τώρα που το διακύβευμα είναι μικρό (η 2η θέση) σε σχέση με τους πραγματικούς στόχους. Ακόμη και τώρα, που επί της ουσίας στο μεγάλο λιμάνι προσπαθούν ήδη για τα… επόμενα. Η φάση του 90+1 με τον Κοντοέ να παριστάνει τον τερματοφύλακα προκειμένου να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, είναι επιπέδου… Ρομπέρτο Κάρλος στο Μπερναμπέου. Δεν το είδε ο ρέφερι Κατσικογιάννης, που όντως μπορεί και να γίνει διεθνής, όπως προέβλεψε ο Κώστας Καραπαπάς. Γιατί να μην γίνει άλλωστε; Δεν πληροί τις προϋποθέσεις;

https://youtu.be/OvEJsQaakJQ

Και δεν βλέπει, όπως απέδειξε (στο 91΄ σε δύο διαφορετικές εκδοχές, αλλά και στο 9΄στον τραυματισμό του Κούτρη από την ανατροπή του Χουάντερσον, και στο 32΄στο χέρι του Σιατραβάνη) και αν χρειαστεί να υπερασπιστεί αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα του, ρίχνει και καμία… ψιλή! «Απώθηση» που γράφουν και στο φύλλο αγώνα. Μια κίνηση που θα έχει την διηγείται για χρόνια ο Μάρκο Μάριν.

Έκανε φιέστα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Θέλει να κάνει φιέστα και ο ΠΑΟΚ που κατά τον Λουτσέσκου έχει «64 βαθμούς και ματς λιγότερο». Έχουν ανάμεσα τους, τον εφέτη Σκουτέρη που τελικά εκείνος αποφασίζει τον πρωταθλητή μιας και η Εξυγίανση ήρθε να φέρει τους… τίτλους να κρίνονται στα γήπεδα. Έχουν και έναν τελικό στο ΟΑΚΑ, που όπως εξήγησε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου «φυσικά θα γίνει με κόσμο», εκτός αν ο σύντροφος Βασιλειάδης το πάρει πάνω του (που… δεν όπως αποδείχθηκε πέρσι στον Βόλο). Πολύ δύσκολη η διαχείριση όλης αυτής της ιστορίας, για τον πρόεδρο Γραμμένο, τον Αλέξη και τα… άλλα παιδιά. Δύσκολη και επικίνδυνη. Μείγμα εκρηκτικό.

Πως θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά; Να θυμηθούν τον αρχικό τους στόχο. Τον Ολυμπιακό. Να ρίξουν τους τόνους, να κρατήσουν τη… μπάλα στο χορτάρι και να συνεκτιμήσουν πως προσεχώς οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν με μια νέα αγωνιστική εκδοχή. Η σημερινή διαιτησία στην Ριζούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εναρμονισμένη με αυτό το πνεύμα. Γεμάτη από νοήματα. Γιατί; Γιατί, έτσι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

https://youtu.be/nRMUSE6bsHY

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ