Οι… γιαουρτωμένοι «προπονητές»

Οι… γιαουρτωμένοι «προπονητές»

Ζήστε την έξαψη και το πάθος κι αφήστε τους να μετρούν like στις ασυνάρτητες αναρτήσεις τους.

Πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας γράφαμε ότι… «έχουν τη δική του ανάγνωση» και πως «η μαγική λέξη είναι: υπομονή». Την Τρίτη δεν παρασυρθήκαμε να αναδείξουμε πρωταθλητή Ευρώπης τον Παναθηναϊκό, ούτε την Τετάρτη αποδομήσαμε τον Ολυμπιακό. Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής ήρθαν όχι να μας δικαιώσουν (σιγά τα ωά), αλλά να εκθέσουν όσους έσπευσαν να πάρουν ακραίες θέσεις.

Ακόμα και στα άλλα δύο ζευγάρια, που υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί (ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε, αμφότερες με 2-0 νίκες), οι διαφορές ήταν μικρές. Συνολικά 8 πόντοι (+3, +5, αντίστοιχα) και 16 (+9, +7, αντίστοιχα) για Ρώσους και Τούρκους. Ως εκ τούτου, μιλάμε για αναμετρήσεις που -με εξαίρεση την πρώτη στο «Νίκος Γκάλης»- είναι εύκολο η νίκη να πάει στη μια, ή στην άλλη πλευρά.

Αυτά που γράφουμε μπορεί να μοιάζουν αυτονόητα, αλλά πολλές φορές δύσκολα γίνονται αντιληπτά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βάσει δυναμικότητας των αντιπάλων, ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά από τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Κι όμως, μετά την πρώτη αγωνιστική τα πράγματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα και μπορεί το ίδιο να συμβεί μετά την τρίτη αγωνιστική. Όποιος βιάζεται μπορεί εύκολα να εκτεθεί.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Τίποτα δεν θα τελειώσει, είτε κάποια από τις δύο ελληνικές ομάδες ηττηθεί στην τρίτη αναμέτρηση, είτε κερδίσει. Όσο δύσκολο είναι να χάσουν οι πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρωλίγκα δύο ματς στη σειρά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πάρουν δύο σερί. Άρα χρειάζεται υπομονή και κυρίως ένα πράγμα: Σεβασμός!

Όταν αναφερόμαστε σε αθλητές, προπονητές (ακόμα και παράγοντες) αυτού του διαμετρήματος, που στην ουσία βρίσκονται στην ελίτ του αθλήματος, οφείλουμε να σεβόμαστε. Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν σε πολλούς να κρίνουν, έχοντας άποψη αλλά όχι γνώση, γιατί δεν διαθέτουν μηχανισμό εκτόξευσης γιαουρτιού.

Αν τα ίδια που γράφουν διάφοροι σε στάτους, τα έλεγαν σε καφενεία και καφετέριες, μπορεί να έφευγαν με ένα γιαουρτάκι δώρο. Όχι σε σακούλα (πλαστική ή μη), αλλά στο πρόσωπο, για να μην ξαναπούν τέτοιες αηδίες. Στο internet δεν έχει προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο και καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποκαλέσει «γέρο» τον Σπανούλη, «ανύπαρκτο» τον Καλάθη και πάει λέγοντας.

Αφήστε που όλοι γνωρίζουν ότι ο Μιλάκνις πέρασε από «back screen» κι ο Ολυμπιακός δέχθηκε το ίδιο καλάθι που είχε δεχθεί από την Μπάμπεργκ, αλλά ελάχιστοι εξ αυτών που το αναπαρήγαγαν γνωρίζουν πως σπάει ένας αμυντικός το screen και ποιος έπρεπε να καλύπτει ποιον στις περιστροφές.

Ας αφήσουμε τους επίδοξους προπονητές να ζουν τον μύθο τους και να μετράνε like. Εμείς, που αγαπάμε το μπάσκετ, εμείς που αντιλαμβανόμαστε πως στη λανθασμένη τοποθέτηση του Νίκου Παππά υπήρχαν αλήθειες, άρα γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε βαθυγνώστες του αθλήματος και πως ολόκληρα τεχνικά επιτελεία δεν απλώνουν τραχανά, ας ζήσουμε την έξαψη του απρόβλεπτου, το πάθος για τη νίκη και τη διάκριση, τα στοιχεία που κάνουν το άθλημά μας ξεχωριστό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ