Όταν ψάχνεις το λογικό, μην σκεφτείς τον Ολυμπιακό

Όταν ψάχνεις το λογικό, μην σκεφτείς τον Ολυμπιακό

Όταν αναζητάει κανείς την λογική, θα πρέπει να απομακρύνει τον Ολυμπιακό από το μυαλό του.

Σκληροί καρ#%@δες… Έτσι ναι, ΠΑΜΕ Βελιγράδι… Έτσι ναι, πιστεύουν άπαντες ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε θιγμένος από τον ίδιο του τον εαυτό για την πρώτη ήττα από την Ζαλγκίρις. Το βίντεο την επομένη της ήττας ήταν η καλύτερη γιατρειά για τους «ερυθρόλευκους». Κατάλαβαν όλοι τι έφταιγε και αυτό διορθώθηκε αμέσως.

Παρά την κακή αρχή, ο Ολυμπιακός χτύπησε τις αδυναμίες της Ζαλγκίρις. Της χάλασε το ομαδικό παιχνίδι, την ανάγκασε σε αντίστοιχο ενστίκτου, έβγαλε εκτός ματς τον Πάνγκος, έδωσε και πάνω από όλα έβγαλε καρδιά!

Πριν το παιχνίδι είχα γράψει ένας για όλους και όλοι για έναν. Έτσι μπήκαν. Με τον Παπανικολάου να μην δείχνει ότι έχει τενοντίτιδα στο γόνατό του, με τον Μπόγρη να έχει ρήξη μηνίσκου και να πραγματοποιεί την κορυφαία του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Με τεράστια προβλήματα, με την έντονη κριτική προς το πρόσωπό τους. Επέμενα ότι πρέπει να τα αφήσουν όλα πίσω. Να ξεκινήσουν το ματς λες και είναι στο 0-0 η σειρά.

Όταν αναζητάει κανείς την λογική, θα πρέπει να απομακρύνει τον Ολυμπιακό από το μυαλό του.

Αυτοί είναι θεόμουρλοι! Δεν τους πιάνεις πουθενά.

Από την άλλη θέλω να γίνω και λίγο κακός. Και το λέω σε σένα που δεν αντέχεις να περιμένεις, υποβαθμίζεις, κρίνεις από τον καναπέ σου (άντε και καμιά φορά από το γήπεδο) και θυμίζεις την περίπτωση που έχεις την γυναικάρα δίπλα σου αλλά πάντα θες του διπλανού.

Το πρωί της Παρασκευής συγκινήθηκα. Η ρήξη μηνίσκου (έχω πάθει και τρεις στο δεξί μου πόδι) δεν σε αφήνει σε ηρεμία με τίποτα και το πόδι πονάει διαρκώς. Πόσες φορές έχει μπει στο… κόλπο να ειρωνευτείς τον Μπόγρη; Ο παλίκαρος αυτός όμως μπήκε μέσα, «έφαγε» την ενεσούλα του και έπαιξε! Ξέρεις τι ψυχολογία πήραν από αυτό οι συμπαίκτες του;

Ο Παπανικολάου έχει ακούσει τα εξ αμάξης. Βέβαια το γεγονός πως θα έπρεπε να είναι στην αποθεραπεία του και αυτός πάτησε παρκέ, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. «Αστείο και πάλι το ιατρικό τιμ», «χειρότερα θα είναι αν παίξει» ήταν η πλειοψηφία των σχολίων για την τρέλα του «Παπ». Μην ξεχνάς όμως κάτι, εάν ο παίκτης θέλει να παίξει, πως θα του πεις εσύ όχι; Το ιατρικό τιμ δεν είναι ότι «νίπτει τας χείρας του», αλλά η αυταπάρνηση ενός αθλητή ξεπερνάει ακόμα και μία γνωμάτευση.

Και κλείνω με ένα παιδί που φέτος ειλικρινά (και με δική του ευθύνη) έχει ακούσει τα χειρότερα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πέρασε όντως μία απίστευτα άσχημη αγωνιστική περίοδο. Το σημαντικό είναι ένα. Όρθωσε ανάστημα, δεν τα παράτησε, έγινε ο «Μάντζα» που ξέρουμε όλοι και ήταν εκ των κορυφαίων το βράδυ της Παρασκευής στο Φάληρο. Στα μεγάλα ματς θα τον δεις εκεί. Από τους παίκτες που δεν κρύβεται και βγαίνει μπροστά. Για άλλη μία φορά απέδειξε γιατί αξίζει να είναι εδώ.

Το 1-1 έγινε και οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τους «δαίμονές» τους και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να αποφορτιστούν για να μπουν την Δευτέρα το απόγευμα στην πτήση για τη Λιθουανία. Η νίκη αυτή όχι απλά δεν θα τους αποπροσανατολίσει, πιστεύω ότι θα τους πορώσει ακόμα περισσότερο. Τους συσπειρώνει η πίεση, νιώθουν ακόμα καλύτερα όταν παίζουν εκτός έδρας και με την πλάτη στον τοίχο.

ΥΓ1 Μόλις 2 επιθετικά ριμπάουντ η Ζαλγκίρις! Δύο παιδιά! Μόλις δύο.. Φοβερή δουλειά σε αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός και το «κλειδί» για να γίνει το 1-1.

ΥΓ2 Όταν ο ΜακΛίν νιώθει σημαντικός είναι πάντα… μαγικός. Από την επίθεση βρίσκει ρυθμό και στην άμυνα. Τα έβαζε μπροστά, τα… έκοβε και πίσω.

ΥΓ3 ΦΟΒΕΡΟΣ ο κόσμος. Έσπρωξε την ομάδα στη νίκη και το θετικό αποτέλεσμα..

ΥΓ4 Όταν βλέπεις τον Σπανούλη να παίζει τέτοια άμυνα, δεν γίνεται να μην τον «δαγκώσεις» και εσύ τον αντίπαλο ρε αδερφέ. Τι σειρά κάνει ο Βασίλης. Παντού και στα πάντα.

ΥΓ5 Το καλοκαίρι ληγει το συμβόλαιο των Παπ. Πρέπει να μείνουν για πάντα οι δύο τους στον Ολυμπιακό. Το δέσιμο είναι απίστευτο, αποτελούν το μέλλον των «ερυθρόλευκων» στο «3» και βοηθούν παντού σε άμυνα και επίθεση.

ΥΓ6 Τέλος.. Τα λέμε στο Κάουνας. Το 10.gr (η αφεντομουτσουνάρα μου) θα είναι εκεί και θα σας παρουσιάσει ότι θα λάβει χώρα στην Λιθουανία. Από το πιο… ασήμαντο έως και το πιο σημαντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ