Ματ με «πύργους»

Ματ με «πύργους»

Η αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο παιχνίδι ήταν αναμενόμενη. Οι Ισπανοί με πλάνο και μεθοδικότητα κατάφεραν πήραν τη νίκη και έφεραν τη σειρά στα μέτρα τους, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του στη Μαδρίτη...

Η Ρεάλ είναι πολύ ποιοτική ομάδα και όλοι περίμεναν πως θα αντιδράσει. Και το έκανε. Με πλάνο, μέθοδο, προσωπικότητα και κατάφερε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν μέσα στο ΟΑΚΑ για να φέρει στα χέρια της την κατάσταση.

Μετά την «κατάρρευση» του πρώτου ματς οι παίκτες της βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να σταθούν όρθιοι, αλλά και το τεχνικό της τιμ να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Με τον Ρέγιες να κάνει το ματς μέσα στις ρακέτες «λασπομαχία», ένα στυλ στο οποίο είναι εξπέρ. Παιχνίδι με το κορμί δηλαδή, επαφές, επιθετικά ριμπάουντ και φθορά του αντιπάλου.

Την ίδια στιγμή ο Κάρολ βρήκε το δρόμο για το καλάθι και έδωσε σημαντικές «ανάσες» ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η πιο μεγάλη αλλαγή όμως ήταν για τους Ισπανούς η αντιμετώπιση της πίεσης του Παναθηναϊκού στον Ντόντσιτς.

Ο Λάσο πέρασε δεύτερο γκαρντ δίπλα του (Κοζέρ, Ραντλ, Ρούντι) και του έδωσε τη δυνατότητα να «αναπνεύσει», ενώ παράλληλα η επίθεση έγινε πιο ευκίνητη.

Στο μεταξύ έκανε μια ακόμα βασική αλλαγή στο παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός άλλαζε σε όλα τα σκριν που γίνονταν με συνέπεια να υπάρχουν μις ματς. Εκεί η Ρεάλ «χτύπησε» στη διαφορά των ψηλών του με των κοντών του αντιπάλου. Μόνο που οι ψηλοί του δεν βιάζονταν να τελειώσουν τις φάσεις.

Με υπομονή έψαχναν την έξτρα πάσα και γίνονταν αυτοί πλέι μέικερ. Ετσι τροφοδοτούσαν τους κοντούς που έκαναν κάθετα κοψίματα ή τον Τόμπκινς στην αδύνατη πλευρά που ευστοχούσε σε τρίποντα.

Επίσης η καθολική υπεροχή των Ισπανών στα ριμπάουντ ήταν καθοριστική για να επιβάλουν απόλυτα το ρυθμό τους στο ματς, αλλά και να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, «συλλαμβάνοντας» την άμυνα του Παναθηναϊκού ανοργάνωτη.

Ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό πρόβλημα με το μαρκάρισμα του Τέϊλορ στον Καλάθη με συνέπεια να μην έχει τον οργανωτή του σε καλή βραδιά. Μάλιστα ο Πασκουάλ λανθασμένα, είχε αποκλείσει από την δωδεκάδα τον Λεκαβίτσιους, τον μοναδικό «καθαρόαιμο» αναπληρωματικό ποϊντ γκαρντ που διέθετε με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Τζέιμς να υποδύεται τον οργανωτή χωρίς επιτυχία.

Ο Ρίβερς μπορεί να ήθελε να παίξει, αλλά είναι εμφανές πως δεν μπορούσε και εδώ ο Καταλανός έχει κάνει λάθος.

Παρόλα αυτά με τον Πέιν να είναι αποκάλυψη ο Παναθηναϊκός πλησίασε, αλλά δεν είχε το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να πάρει τη νίκη.

Τα πράγματα ασφαλώς έχουν δυσκολέψει για τον Πασκουάλ και τους παίκτες του, που μέσα στη σεζόν δεν έχουν πείσει πως μπορούν να κάνουν μια μεγάλη νίκη σε μια δυνατή έδρα.

Τα πλέι όφ όμως είναι μια πνευματική διαδικασία, όπου ο καθένας ξεπερνά πρώτα τον εαυτό του και μετά τον αντίπαλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ