Πρέπει να τελειώσει τη Βασίλισσα

Πρέπει να τελειώσει τη Βασίλισσα

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ καλούνται απόψε να δείξουν στην αντίπαλο τους ότι είναι το αφεντικό του ζευγαριού.

Παναθηναϊκός εναντίον Ρεάλ πράξη δεύτερη. Απόψε στις 21.15, ίδια ώρα με την Τρίτη δηλαδή, οι πράσινοι υποδέχονται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την ισπανική ομάδα με σκοπό να διπλασιάσουν τις νίκες τους στη σειρά και ουσιαστικά να βάλουν πολύ γερά θεμέλια για την πρόκριση τους σε final- four μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Με νωπές ακόμα τις εικόνες από την ισοπεδωτική τους εμφάνιση στο πρώτο ματς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ καλούνται απόψε να δείξουν στην αντίπαλο τους ότι είναι το αφεντικό του ζευγαριού.

Ότι δηλαδή η εμφατική επικράτηση της Τρίτης δεν ήταν μια φωτοβολίδα, αλλά ο κανόνας των μεταξύ τους αναμετρήσεων στη παρούσα φάση. Μπορούν άραγε οι γηπεδούχοι να επαναλάβουν ένα τέτοιο θρίαμβο κόντρα στο σύνολο του Πάμπλο Λάσο σε λιγότερο από 48 ώρες; Μα δεν τους χρειάζεται να κάνουν το ίδιο. Τους αρκεί να είναι σοβαροί, να διαχειριστούν τον ενθουσιασμό και τα συναισθήματα που τους γέννησε ο προηγούμενος αγώνας, να μπουν αποφασισμένοι για τη νίκη, να την πάρουν και να πάνε έτσι στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα καβάλα στ’ άλογο. Ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι το φυσιολογικό να διαλυθούν οι Ισπανοί ξανά απόψε.

Δεν λέω πως είναι απίθανο, αλλά δεν θα είναι λογικό. Πρώτον διότι μιλάμε για μια ομάδα με ταλέντο, παίκτες προσωπικότητες, εμπειρία από τέτοια ματς και προπονητή που γνωρίζει πως να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Δεύτερον το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, που εν πολλοίς έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Αν επομένως οι φίλαθλοι, όσοι πάνε το βράδυ στο ΟΑΚΑ, πάνε στο γήπεδο με την αίσθηση ή την πεποίθηση ότι η Βασίλισσα ήρθε εδώ για να παίξει το ρόλο του σάκου του μποξ θα είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Το παιχνίδι χρειάζεται υπομονή και αντοχές γιατί μπορεί να κριθεί στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Αγωνιστικά τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει από το πρώτο τους ραντεβού. Ούτε η συνταγή που θα οδηγήσει το τριφύλλι στο 2-0 διαφοροποιείται. Τα προβλήματα των φιλοξενούμενων παραμένουν, αυτά που πρέπει να πράξουν οι γηπεδούχοι το ίδιο όποτε τι είναι αυτό που προστίθεται; Η διαχείριση των συναισθημάτων κυρίως. Ο ενθουσιασμός από τη μία, η αδημονία ομάδας, διοίκησης και φιλάθλων για πρόκριση από την άλλη για την ελληνική ομάδα και ο θυμός, τα νεύρα, διάθεση για αποδείξεις για τους Ισπανούς. Επί της ουσίας δηλαδή οι δύο προπονητές πιο πολύ ως ψυχολόγοι θα ενεργήσουν παρά ως κόουτς. Βέβαια τα παραπάνω αφορούν την προετοιμασία πριν το τζάμπολ για να πάνε οι παίκτες πνευματικά έτοιμοι στο γήπεδο. Πάμε να θυμηθούμε τι πρέπει να κάνει ο Καταλανός και οι αθλητές πάλι σήμερα.

Αρχικά να μην επιτρέψουν στη Ρεάλ να θεωρήσει ότι μπορεί να κερδίσει. Σκυλίσια άμυνα, στα όρια του φάουλ, έλεγχο των ριμπάουντ και πολύ τρέξιμο. Ο γρήγορος ρυθμός πέρα από το σκοράρισμα που φέρνει με ευκολότερο τρόπο απ’ ότι στο λεγόμενο σετ παιχνίδι, θα βγάλει ξανά εκτός εξίσωσης του παιχνιδιού τον Ταβάρες. Ο δεινόσαυρος των φιλοξενούμενων δεν έχει ταίρι στο πράσινο ρόστερ , οπότε όσο λιγότερο μείνει στο παρκέ τόσο καλύτερα. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο μυαλό τους και άλλους τρόπους να απειλήσουν το καλάθι πέρα από τα μακρινά σουτ.

Την Τρίτη μπήκαν σήμερα μπορεί όχι. Αν λοιπόν δουν ότι δεν τους πάει από μακριά ας μεταφέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα και τις προσωπικές επαφές. Παίκτες για να το κάνουν αυτό έχουν και μάλιστα επίπεδου. Ο Καλάθης θα είναι και πάλι το βαρόμετρο, αφού παίκτης από την αντίπαλη ομάδα να τον πιέσει δεν υπάρχει. Σήμερα όμως πρέπει να είναι έτοιμοι και άλλοι για να γίνει το 2-0. Σίνγκλετον και Γκιστ επιβάλλεται να πάρουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν περισσότερο στο σκορ σήμερα.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα. Σε πρώτη φάση πόσο κρίσιμο είναι το αποψινό. Νίκη ίσον πρόκριση. Από 2-0 δύσκολα επιστρέφει ομάδα πολύ δε περισσότερο με την εικόνα που παρουσιάζει η Ρεάλ. Μετά οι φίλαθλοι. Σταματήστε τις γραφικότητες εναντίον της διοργανώτριας αρχής. Όπως είδατε και στο πρώτο ματς κανείς δεν σας κυνηγά να σας αποκλείσει. Απολαύστε τις στιγμές και το θέαμα που σας προσφέρει η ομάδα σας και αφήστε τα άλλα κατά μέρος για άλλους πιο αρμόδιους από εσάς. Τα λέμε πάλι μετά το τέλος του ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ