Που θα διαφωνήσει με τον Μπέντο;

Που θα διαφωνήσει με τον Μπέντο;

Τι θα κάνει ο Μαρτίνς με Φορτούνη και Καρίμ; Και πως θα προσεγγίσει το εγχείρημα της Ακαδημίας;

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη σχολή των Πορτογάλων προπονητών, τότε αναπόφευκτα η σύγκριση του Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει με τους προκατόχους συμπατριώτες του. Ούτε με τον Χάσι μπορεί να πάει στην… κόντρα, ούτε και με τον Γκαρθία.

Και το αμέσως προηγούμενο «δείγμα» αποτελεί ο Πάουλο Μπέντο. Ο… τελευταίος Πορτογάλος λοιπόν ήρθε στο Ρέντη ενώ «έφευγε» το καλοκαίρι, αλλά παρά ταύτα πέτυχε να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα, αν και τον βρήκε σε κατάσταση «σοκ», λόγω του αποκλεισμού του από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν την τάση να διώξουν αρκετούς παίκτες ,όμως με την έλευση του νέου κόουτς περιορίστηκε ο αριθμός των «εξοδούχων».

Ο Μπέντο λοιπόν είχε αφήσει τον Φορτούνη στο ρόλο του οργανωτή και με την πάροδο του χρόνου είχε βγάλει έξω από το κόλπο τον Μάριν, ο οποίος επανήλθε στα πράγματα όταν άλλαξε η κατάσταση, κυρίως όταν ανέλαβε ο Λεμονής, άσχετα αν στο δεύτερο ραντεβού τους ο Γερμανός δεν ανταπέδωσε την καλή διάθεση του Τάκη…

Βεβαίως, ο Μπέντο έμεινε στην… ιστορία επειδή όχι μόνον προώθησε αλλά σχεδόν καθιέρωσε στην επαγγελματική ομάδα τους βασικούς εκπροσώπους της Ακαδημίας του Ρέντη. Με πρώτον από όλους τον Παναγιώτη Ρέτσο, τον οποίο έβαζε κυρίως στα άκρα της άμυνας αν και η θέση του ήταν στόπερ και όπως όλοι ξέρουμε η συνέχεια του πειράματος έφτασε στα… 22 εκατομμύρια ευρώ.

Κι από κοντά ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου με τον Μανθάτη. Έχοντας εξασφαλίσει σχεδόν από τον πρώτο γύρο την κατάκτηση του τίτλου, ο Μπέντο επέδειξε άγνοια κινδύνου, ίσως και λόγω χαρακτήρα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει στην ενδεκάδα την κόκκινη νεολαία.  Ο Πάουλο όμως δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ και προτιμούσε κυρίως τον Καρντόσο και σε αυτό συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι και ο Μπέσνικ Χάσι, αφού όπως γνωρίζουμε είχε ειδοποιήσει τον Ιρανό να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Καρίμ έμεινε τελικά στο Ρέντη μάλλον λόγω συγκυρίας και τώρα είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ, μαζί με τον Πρίγιοβιτς αν και του έχουν «κλέψει» άλλο ένα τέρμα.  Με αυτά τα δεδομένα αποκτά ενδιαφέρον η προσέγγιση του Πέδρο Μαρτίνς σε Φορτούνη και Ανσαριφάρντ, δύο παίκτες που «έλαμψαν» στο ματς που παρακολούθησε με την Κέρκυρα, όπως και η άποψή του για το εγχείρημα των νέων, αφού και ο Βρουσάι πρόλαβε να στείλει κι αυτός το δικό του «αίτημα».

Οι αμέσως προηγούμενοι Πορτογάλοι, ο Ζαρντίμ, ο Περέιρα και ο Μάρκο Σίλβα ήθελαν το πρωτάθλημα για αυτό δεν τους έμεινε καιρός για άλλες σκέψεις. Το ίδιο συνέβη και με τους Ισπανούς, τον Βαλβέρδε και τον Μίτσελ και όπου νάναι θα μάθουμε για το σκεπτικό του Πέδρο Μαρτίνς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ