Σάρας, ας μιλήσουμε για σεβασμό από την διαιτησία…

Σάρας, ας μιλήσουμε για σεβασμό από την διαιτησία…

Λάτρης της «παλιάς σχολής» την οποία γνώρισε από «πρώτο χέρι», ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Λιθουανός προπονητής ζήτησε 50%-50% για τα ματς με τον Ολυμπιακό που κέρδισε και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Ίσως να θέλει να ξαναζήσει τον «σεβασμό» που έδειχναν οι διαιτητές στον Ολυμπιακό όταν δεν ήταν στην Ζαλγκίρις…

Πως το είπε ακριβώς ο Σάρας Γιασικεβίτσιους; «Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50». Μάλιστα. Οι διαιτητές της Ευρωλίγκας λοιπόν θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50 εν όψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν σφυρίζουν 50-50; Στο ΣΕΦ για παράδειγμα που η Ζαλγκίρις κέρδισε σφύριξαν υπέρ του Ολυμπιακού; Στο Κάουνας που η Ζαλγκίρις κέρδισε σφύριξαν υπέρ του Ολυμπιακού;

Αν όντως σφύριξαν υπέρ του Ολυμπιακού τότε μαγκιά της Ζαλγκίρις που κέρδισε και τα γκρι κοράκια. Και αφού η Ζαλγκίρις του Σαρούνας κερδίζει και τα κοράκια γιατί να μην το κάνει και τώρα; Τι φοβάται ο Σαρούνας και θυμάται τώρα τα κοράκια;

Επειδή όμως τα κοράκια δεν σφύριξαν Ολυμπιακό στα ματς με την Ζαλγκίρις ο Σαρούνας πηγαίνει ως καλός «στρατιώτης» της παλιάς σχολής που λέει πως «μίλα για την διαιτησία πριν από τα ματς για να επηρεάζεις τα κοράκια και όλο και κάτι θα πάρεις».

Σχολή που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά ο Σαρούνας (που παρεμπιπτόντως εξελίσσεται σε εξαιρετικό κατά τα άλλα προπονητή) έχοντας θητεύσει ως παίκτης στις κατάλληλες ομάδες και έχοντας μεγάλα και τρανταχτά παραδείγματα να ακολουθήσει. Πόσες φορές άλλωστε ο σπουδαίος Ομπράντοβιτς αλλά και ο «μαθητής» του Ιτούδης δεν ακολούθησαν το δρόμο που ακολουθεί τώρα ο Σάρας;

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως το 50-50 το είδε να χάνεται ο Σαρούνας, για τα καλά μάλιστα, σε ματς που έγινε στην Ελλάδα. Μόνο που δεν ήταν με τον Ολυμπιακό αλλά με τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου τα κακά παιδιά της Ευρωλίγκας που σύμφωνα με τους πράσινους τους «κυνηγάνε», τον πήγαν «πριονοκορδέλα» χάνοντας τελικά το ματς.

Πιθανό λοιπόν ο Σαρούνας να μπέρδεψε τα ματς αλλά ποιος ασχολείται; Η ατάκα είναι αυτή που πάντα μένει και έχει την σημασία της.

Το βράδυ λοιπόν στο ΣΕΦ στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις θα δούμε αν η διαιτησία θα ικανοποιήσει ή όχι τον Σαρούνας. Ο Σφαιρόπουλος πάντως του έκανε το… 1-0 πριν το πρώτο τζάμπολ. «Παλιά κόλπα» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού για τα περί διαιτησίας του Σαρούνας που είναι λογικό να γλυκάθηκε από τις δύο νίκες επί των ερυθρολεύκων στην κανονική περίοδο και με βάση την καλή ομάδα που έχει να ονειρεύεται Βελιγράδι.

Και να ελπίζει πως εκεί θα βρει τους φίλους του, του Παναθηναϊκού που χθες έκαναν «μια χόρτα» την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Ίσως μάλιστα ο Σάρας να είδε πως η τακτική του Παναθηναϊκού, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίζει τα τελευταία του ματς στην Ευρωλίγκα, να κράζει για την διαιτησία και να πηγαίνει κόντρα σε όλους (μια και είναι μόνος του απέναντι στον συνεταιρισμό) αποδίδει καρπούς και σκέφτηκε να την κοπιάρει.
Βεβαίως άλλο Παναθηναϊκός και άλλο Ζαλγκίρις αλλά δεν χάνει και τίποτα ο Σαρούνας να δοκιμάσει.

Όπως και να έχει όμως, ότι κόλπα και να βάλει στο «τραπέζι» ο Σαρούνας τα πάντα, κατά την γνώμη μου, για το ποιος θα βρεθεί στο Βελιγράδι θα κριθούν από τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που και τώρα έχει προβλήματα με την απουσία του Παπανικολάου αλλά μπορεί να βρει τις λύσεις. Τον Ολυμπιακό που αν είναι ο κανονικός θα την περάσει την Ζαλγκίρις. Αν όμως είναι ο Ολυμπιακός που έκανε «τραμπάλα» στην απόδοση του, αν επαναλάβει εμφανίσεις σαν και αυτή με την ΑΕΚ στο Κύπελλο (τι το θυμήθηκα πάλι εκείνο το απόγευμα…) τότε το Βελιγράδι θα μείνει ως όνειρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ