ΠΑΟΚ : ώρα για το πρώτο «back to back» Κύπελλο

ΠΑΟΚ : ώρα για το πρώτο «back to back» Κύπελλο

Ο δικέφαλος του Βορρά είναι έτοιμος να διεκδικήσει την κατάκτηση και του φετινού Κυπέλλου και αν τα καταφέρει θα είναι η πρώη φορά στην ιστορία του που θα πανηγυρίσει back to back Κύπελλο.

Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ο ΠΑΟΚ για 2η συνεχόμενη σεζόν σε τελικό Κυπέλλου. Ναι, είναι πολλά. Πάρα πολλά για το μέγεθος και την ιστορία του Δικέφαλου. Το 1978 είχε παίξει σε δεύτερο σερί τελικό και είχε χάσει από την ΑΕΚ, ενώ τον προηγούμενο χρόνο (1977) είχε χάσει και από τον Παναθηναϊκό.

Τώρα, πέρυσι κέρδισε την ΑΕΚ στον Βόλο με 2-1 και κατέκτησε το 5ο του Κύπελλο και φέτος θα παίξει ξανά τελικό (με ΑΕΚ ή Λάρισα) διεκδικώντας το 6ο τρόπαιο στον θεσμό. Στις 12 Μαΐου ο ΠΑΟΚ θα παίξει τον 19ο τελικό της ιστορίας του και φυσικά ευελπιστεί να κάνει για πρώτη φορά το «back to back».

Αν στον τελικό περάσει η ΑΕΚ (η οποία είναι το φαβορί του άλλου ημιτελικού) τότε θα έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού, μόνο που ο φετινός θα γίνει στην έδρα της Ένωσης, στο ΟΑΚΑ (και αυτό θα είναι ένα σημαντικό αβαντάζ γι’ αυτήν). Αν περάσει η Λάρισα (παρότι κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα της με 2-1 θεωρώ ότι έχει λιγότερες ελπίδες), τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του 1985 (στο ίδιο γήπεδο μάλιστα) και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τη ρεβάνς για την απώλεια εκείνου του τίτλου.

Όπως και να έχει ο Δικέφαλος θα κληθεί στις 12 Μαΐου να σπάσει την κατάρα του ΟΑΚΑ, όπου έχει χάσει τρεις τελικούς (1983, 1985 και 2014) και μετράει ελάχιστες νίκες απέναντι σε όποιον αντίπαλο έχει παίξει…

Σε κάθε τελικό όμως δε μετράνε ούτε οι παραδόσεις, ούτε οι κατάρες, ούτε οι προϊστορίες. Ένα ματς είναι και στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοιχτά. Μην ξεχνάτε ότι μέσα στο 2017 η ΑΕΚ κέρδισε τέσσερις φορές σε πέντε ματς τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε τον τελικό του Βόλου και πήρε το Κύπελλο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ