Όταν ο Μάκης Μινασίδης ξόρκισε το γήρας 

Όταν ο Μάκης Μινασίδης ξόρκισε το γήρας 

Τον λένε Μάκη Μινασίδη και είναι εβδομήντα τριών ετών. Έπαιξε πρόσφατα ποδόσφαιρο μετέχοντας σε επίσημο ματς τοπικής κατηγορίας με την ομάδα του Μικροχωρίου Δράμας.

Αδιαφορώ αν ο Μηνάς μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες παίζοντας σε αγώνα πρωταθλήματος σε ηλικία εβδομήντα τριών ετών! Αδιαφορώ επίσης αν ήταν ανταγωνιστικός σε σχέση με τους -κατά δεκάδες χρόνια- νεώτερους συμπαίκτες και αντιπάλους. Ο κ. Μάκης προφανώς δεν μπήκε στο γήπεδο παρά την θέλησή του. Ούτε μπήκε για να κατατροπώσει τους αντιπάλους του και «να γνωρίσει την αποθέωση».

Μπήκε γιατί το έλεγε η καρδούλα και το λαχταρούσε η ψυχούλα του. Μπήκε γιατί η ζωή του είναι συνδεδεμένη με τα γήπεδα. Γιατί η μυρωδιά των αποδυτηρίων τον ζαλίζει ακόμα. Ξέρω ότι γιατροί και άλλοι «εχέφρονες» θα τον συμβούλεψαν για το αντίθετο.

Θα του είπαν να καθίσει στα αυγά του ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι για την ηλικία του ότι θα τον σπρώξουν και πέφτοντας θα χτυπήσει, ότι οι εξέδρες είναι ο μόνος χώρος κατάλληλος στα γήπεδα για αυτόν. Μπορεί οι θιασώτες του ορθού λόγου να έχουν δίκιο.

Ποιος όμως από όλους αυτούς μπορεί να νοιώσει την χαρά και την έκσταση του κ. Μάκη που έβαλε σώβρακο και φανέλα για να μπει στο γήπεδο και να παίξει με την ομάδα του; Ποιος μπορεί να αντιληφθεί την κόκκινη γραμμή που συνδέει τα ποδοσφαιρικά νιάτα του κ. Μάκη με το παρόν που βιώνει.

Γιατί να παραδεχτεί ότι είναι ένας ηλικιωμένος που θα πρέπει στο εξής να περνάει τα απογεύματα στο καφενείο του χωριού του αντί να τρέχει μέσα στα γήπεδα. Γιατί να μην δώσει ο κ. Μάκης ένα χτύπημα στον χρόνο, να του βάλει ένα γκολ, να πεταρίσει η καρδιά του.

Τι να το κάνει ο κ. Μάκης ένα μέλλον που προοιωνίζεται σήμερα στην καρέκλα, αύριο στον καναπέ και μεθαύριο στο κρεβάτι. Γιατί -σώνει και καλά- να παραδεχτεί μια ήττα που επιχειρεί να του επιβάλει όχι μόνο ο χρόνος αλλά και ένας περίγυρος «εχέφρονων» που πιθανώς να μην πάτησε ποτέ το χώμα και τον ασβέστη των γηπέδων μιας άλλης εποχής ;

Έγραφε ο κορυφαίος ποιητής μας Μανόλης Αναγνωστάκης την εποχή που ο σπουδαίος άσσος της ΑΕΚ μεσουρανούσε: «Θρηνώ όταν αναλογίζομαι το γήρας στα αλογίσια πόδια του Χρήστου Αρδίζογλου…». Αυτό το γήρας ξόρκισε ο Μάκης Μινασίδης…

Υ.Γ Γράφω επηρεασμένος βαθύτητα από το οξύ έμφραγμα που υπέστη το Σάββατο, μετά τον αγώνα του Σπορ Fm για το πρωτάθλημα Τύπου, ο κορυφαίος αθλητικός συντάκτης Νίκος Κατσαρός. Ο κ. Νίκος (εβδομήντα οχτώ ετών) μπήκε στο ματς για δεκαπέντε λεπτά. Λίγο μετά αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ευσυνείδητοι και ικανοί γιατροί έκαναν όσα έπρεπε για να του σώσουν τη ζωή. Τους είμαστε ευγνώμονες. Περιμένουμε τον κ. Νίκο απαλλαγμένο από το πρόβλημα, να έρθει και πάλι εκεί που ήταν σε όλη του τη ζωή όχι σαν αθλητικός συντάκτης μόνο αλλά σαν άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ του να παίζει μπάλα. Στα γήπεδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ