ΠΑΟΚ – Πανιώνιος : Εμείς θα πάμε τελικό, η επίδοξη χάρτινη θα έρθει;

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος : Εμείς θα πάμε τελικό, η επίδοξη χάρτινη θα έρθει;

Ζώντας σε κατάσταση πλήρους ευθυμίας λοιπόν, ένας ένδοξος αποκλεισμός θα περνούσε στο ντούκου, γιατί στον τελικό μόνο χασούρα μπορεί να έχει η επίδοξη χάρτινη.

Σε θεωρητική βάση ίσως θα ήταν κουραστικό να εκθειάζεις τον φετινό ΠΑΟΚ που είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και με διαφορά, αξίζει τον κόπο όμως, ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικό επίπεδο όπως το ελληνικό, που οι πραγματικά καλές ομάδες ήταν ανέκαθεν δακτυλοδεικτούμενες.

Έγραψα πρόσφατα πως αν γινόταν δημοσκόπηση μεταξύ τυχαίου δείγματος φιλάθλων για το ποια ομάδα θα ήθελαν να παρακολουθήσουν πέρα από το δική τους, η συντριπτική πλειοψηφία θα ψήφιζε ΠΑΟΚ, με την απαραίτητη προϋπόθεση πως η ψήφος θα ήταν μυστική.

Δεν είναι πως ο ΠΑΟΚ παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, είναι ο ορισμός της ομάδας, που όλοι θα ήθελαν να έχουν.

Γι’ αυτό και οι άμεσοι ανταγωνιστές του, φρόντισαν να τον αποφύγουν με διάφορες κουτοπονηριές.

Ακόμα και σε παιχνίδια σαν το σημερινό όπου δύσκολα βρίσκεις κίνητρο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να απολαμβάνουν το παιγνίδι, κάτι που αποτελεί το βασικό συστατικό της ομάδας, που ανέφερα προηγουμένως.

Σημαντικό να έχεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, σημαντικό επίσης να διαθέτεις χρήμα για να φέρνεις εκείνους που θέλεις, παρέχοντας τους όσα χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένοι ποδοσφαιρικά, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ωστόσο που οι ακριβοί παικταράδες, πάτωσαν.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ των πρώτων ετών του Σαββίδη, δε μπορεί να υπάρξει.

Πάνω απ΄όλα λοιπόν, είναι να φέρεις τους παίκτες σε κατάσταση ώστε να απολαμβάνουν το παιγνίδι, κι αυτό συμβαίνει στο φετινό ΠΑΟΚ, από τότε που βρήκε τα αγωνιστικά του πατήματα.

Κάτι που με την ευκαιρία, πιστώνεται 100% στον προπονητή, που δείχνει όχι μόνο πως είναι καλός, αλλά εμπνέει κιόλας.

Όπως και να ΄χει, ακόμα κι αν μιλούσαμε για παλιότερο ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη, το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια συζητήσεων περί της μιας ομάδας του τελικού, το ερωτηματικό αφορά αποκλειστικά τον έτερο διεκδικητή.

Το έγραψα και πολύ πρόσφατα πως θα ήταν εξαιρετικά έξυπνη κίνηση από πλευράς της χάρτινης διεκδικήτριας του πρωταθλήματος να αποσυρθεί διακριτικά, μέσω… αναπάντεχου αποκλεισμού από τη Λάρισα.

Θα ξεπεραστεί εύκολα, ειδικά με το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο σε κατάσταση νιρβάνα, τον Αραούχο να δηλώνει ότι αισθάνεται πρωταθλητής, την ΠΑΕ ΑΕΚ να ανεβάζει βίντεο με τίτλο «ένα βήμα πριν τη στέψη» και την ίδια στιγμή να κατηγορεί την ΕΡΤ που δε σέβεται το γεγονός πως εκκρεμεί δικαστική απόφαση, τον Μανόλο να δηλώνει ότι δεν τους χαρίστηκε τίποτα και κερδίζουν πάντα μέσα στο γήπεδο και κάτι στρουμπουλούς δημοσιογράφους με επίθετο σαν κέτσαπ, να επιμένουν πως η ομάδα τους έχει 63 βαθμούς! Να μας πει σε ποιους αγώνες τους μάζεψε και ποιοι ήταν οι σκόρερ…

Ζώντας σε κατάσταση πλήρους ευθυμίας λοιπόν, ένας ένδοξος αποκλεισμός θα περνούσε στο ντούκου, γιατί στον τελικό μόνο χασούρα μπορεί να έχει η επίδοξη χάρτινη. Τον ΠΑΟΚ δε μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια, μπορεί μόνο εξ΄αποστάσεως όντας αυτοεξόριστη στα αποδυτήρια κι επικαλούμενη τρόμο. Αυτά όμως συμβαίνουν μια φορά, δεύτερη δεν έχει, στον τελικό παίζεις αναγκαστικά μπάλα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ποντάριζα πρόκριση του Κούγια αύριο, πέρα όμως από την κουτοπονηριά και την υποκρισία, διακρίνω στην επίδοξη χάρτινη έλλειψη αυτογνωσίας που προσεγγίζει τα επίπεδα διπολικής διαταραχής.

Τη μέρα που έγινε η έφεση έκαναν ένσταση κόντρα στην ένσταση για να μην προβληθεί το βίντεο, χθες έβγαλαν ανακοίνωση πως θέλουν να ληφθεί υπόψιν.

Μέχρι πρόσφατα σφύριζαν αδιάφορα στο αίτημα του ΠΑΟΚ να κληθεί για να καταθέσει ο Κομίνης, χθες θυμήθηκαν ξαφνικά πως είναι υπέρ της κλήσης του διαιτητή, οπότε με όσα γράφουν και περιέγραψα παραπάνω, ίσως ψήσουν εαυτούς κι αλλήλους πως αξίζουν πραγματικά το πρωτάθλημα και την δούνε ξαφνικά επίδοξοι νταμπλούχοι!

Εμείς πάντως, αυτό θέλουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ