ΟΑΚΑ, ερχόμαστε αποφασισμένοι και τρελαμένοι

ΟΑΚΑ, ερχόμαστε αποφασισμένοι και τρελαμένοι

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω και τώρα περιμένει το ματς του Κυπέλλου για να σφραγίσει τη... μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει σε κάθε του παιχνίδι γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με  αποτέλεσμα το μυαλό όλων να πηγαίνει στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όσο ο δικέφαλος συνεχίζει να είναι απολαυστικός τόσο πιο πολύ θα τρελαίνονται ο Λουτσέσκου, οι παίκτες, η διοίκηση και φυσικά ο κόσμος του. Τόσο πιο πολύ θα ακούγονται δηλώσεις για τα δύο παιχνίδια που στιγμάτισαν την ομάδα, αλλά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός άλλωστε το δήλωσε πως: «Είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα να τις κλέβουν πράγματα με τέτοιο τρόπο. Μας έκλεψαν, ήρθαν εδώ μας πήραν πράγματα και μας έκλεψαν. Έχουμε 61 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό, θα το λέω για να το ακούνε, να ξέρουν πως είναι τα πράγματα, θα το θυμίζω συνέχεια και από εδώ και πέρα, σε κάθε ευκαιρία μου».

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε λοιπόν ένα αρκετά ελκυστικό ποδόσφαιρο, πέτυχε τρία γκολ, έχασε σωρεία ευκαιριών και πέτυχε μία άνετη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε επίσης να τον δικαιώνουν όσοι παίκτες κλήθηκαν να αγωνιστούν στην αρχική 11αδα με την ομάδα του να παραμένει στα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το βασικότερο όλων είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σε θέση ισχύος για το ένα από τα δύο εισιτήρια του Champions League και έδειξε ότι μπορεί στο τέλος των επίσημων υποχρεώσεων να σηκώσει τουλάχιστον έναν τίτλο.

Ο 49χρονος προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και κάποια πράγματα, όπως η χρησιμοποίηση του Κάνιας ως κεντρικό αμυντικό. Στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο. Η απόφασή του να βγάλει τον Κρέσπο, του έδωσε το δικαίωμα και λόγω του σκορ να γυρίσει τον Κάνιας σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Ο Ισπανός δεν τα πήγε άσχημα δείχνοντας πως μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα, όποτε κι αν χρειαστεί.

Πάμε τώρα στο κομμάτι που μας άρεσε περισσότερο. Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τον Ρόμπερτ Μακ να είναι τόσο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Ο Σλοβάκος στο πρώτο ημίχρονο είχε τρεις τελικές πάσες εκ των οποίων η μία έγινε ασίστ στο γκολ Ελ Καντουρί ενώ και στο β΄ μέρος έδωσε ασίστ στον Πρίγιοβιτς. Ήταν συνεχώς τόσο από αριστερά όσο και από τον άξονα μια μόνιμη απειλή για την εστία του Πανιωνίου.

Οι απουσίες των Πέλκα και Μαουρίσιο έδωσαν την ευκαιρία στους Σάκχοφ και Ελ Καντουρί να πάρουν θέση στην 11αδα. Ο Ουκρανός απέδειξε την ευχέρειά του στο σκοράρισμα και ήταν καλός και στον δημιουργικό τομέα. Ο Μαροκινός, παρότι είχε πάρει πολλές ευκαιρίες από την αρχή της σεζόν δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοσή του. Χθες όμως έδειξε το καλό του πρόσωπο πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν σε δύο μέρες να ξανά αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο αυτή την φορά για τον θεσμό του κυπέλλου. Μπορεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να μην αφήνει και πολλά περιθώρια στους Πάνθηρες, όμως χρειάζεται προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην επαναπαυτούν οι ασπρόμαυροι στο σκορ του πρώτου αγώνα.

Πάμε τώρα στο κομμάτι συλλαλητήριο. Ο κόσμος του δικεφάλου απέδειξε για μια ακόμα φορά πως όταν θέλει κάτι το κάνει με τον καλύτερο τρόπο και μαζικά. Θα σταθούμε όμως λίγο σε κάποιες τοποθετήσεις από ανθρώπους που υπηρέτησαν το σωματείο. Στα δικά μου αυτάκια δεν  ακούστηκε καλό το να διαχωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο γιατί θα χαθεί ένα πρωτάθλημα. Ξέρω ότι έγιναν εν βρασμώ ψυχής. Ναι, είναι άδικο αυτό που έγινε στον ΠΑΟΚ. Ναι, ο δικέφαλος πρέπει να είναι ο φετινός πρωταθλητής γιατί έπαιξε και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.  Αυτό που θα ζητούσα εγώ αν ανέβαινα στην εξέδρα και μιλούσα στον κόσμο θα ήταν να προτρέψω τον Ιβάν Σαββίδη να συνεχίσει να επενδύει στην ομάδα με ποδοσφαιριστές επιπέδου  του Champions League δημιουργώντας μια ομάδα που θα κέρδιζε ακόμα και τους διαιτητές και τους δικαστές.

Μια μεγάλη εκδρομή έρχεται. Ένας ακόμα τελικός πλησιάζει. Ο φετινός τελικός του κυπέλλου θα γίνει στο ΟΑΚΑ με την σφραγίδα και της UEFA. Από την Τετάρτη (18/4) καλό θα είναι όλοι να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινηθούμε στην Αθήνα για να δούμε την ΠΑΟΚαρα να σηκώνει στον Αττικό ουρανό το δεύτερο συνεχόμενα κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ