Εξτρέμ είσαι Λάζαρε και μάλιστα ο καλύτερος!

Εξτρέμ είσαι Λάζαρε και μάλιστα ο καλύτερος!

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε θεαματική επιστροφή. Φέτος, στα ελληνικά γήπεδα δεν εμφανίστηκε άλλος σολίστ πέραν αυτού.

Γράφω σήμερα για τον ποδοσφαιριστή που κατά τη γνώμη μου έχει την μεγαλύτερη συνεισφορά στην διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ. Τον παίκτη με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, αυτόν που η άμυνα αισθάνθηκε περισσότερο από κάθε άλλον. Αυτόν που σκόραρε κόντρα στον Πλατανιά και διασώθηκε από την κακή εμφάνιση της ομάδας του στα Χανιά.

Πιθανολογώ ότι αν βρισκόμαστε δέκα-δεκαπέντε χρόνια πίσω και με αυτή την απόδοσή ο Λάζαρος δεν θα ήταν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το πρωτάθλημά μας. Αλλά τα ποιοτικά μεγέθη τότε άλλα –πολύ χαμηλότερα τώρα. Σπεύδω να πω όμως πως άλλος ο Λάζαρος στο ξεκίνημα και στην πορεία της καριέρας του κι άλλος τώρα που έφυγε και από τα τριάντα. Άργησε για κακό δικό του και των ομάδων στις οποίες έπαιξε. Άργησε να ωριμάσει και να συνειδητοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Διότι αυτό είναι ο αδικημένος από τον εαυτό του Χριστοδουλόπουλος.

Πριν από τέσσερα χρόνια όταν τον είχαμε ρωτήσει στην Βραζιλία επέμενε πως η θέση του είναι εσωτερικός χαφ κι όχι εξτρέμ όπως τον χρησιμοποιούσε στην Εθνική Ομάδα ο Σάντος. Τέτοια αντινομία ανάμεσα στο τι πίστευε ο ίδιος για τον εαυτό του και τι πίστευαν οι άλλοι και μάλιστα οι προπονητές του για τον ίδιο. Ο μόνος καθαρόαιμος εξτρέμ που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια είχε-ίσως εξακολουθεί να έχει-άλλη γνώμη για τον εαυτό του. Όλοι εκτίμησαν τις ικανότητές του κανένας την συνέπεια και την προσήλωσή του. Περιπλανήθηκε σε καλές ομάδες στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ωριμότερος από ποτέ.

Να το διατυπώσω σαφέστερα: Στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ώριμος. Τόσο ώριμος που δεν κακοκαρδιζόταν όταν ο Χιμένεθ τον άφηνε εκτός εντεκάδας ή τον άλλαζε ενώ έπαιρνε αμπάριζα τους αντιπάλους του. Προσηλωμένος στην δουλειά του ο Λάζαρος κάνει μια εκπληκτική χρονιά. Εγκατέλειψε τις εξεζητημένες επιλογές, έγινε πιο ομαδικός και έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο για τα δίχτυα. Αν τα βάλουμε κάτω είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις συνολικά. Επέστρεψε στην Εθνική γιατί ο Σκίμπε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Τρόπος για να δικαιολογήσει την απουσία του Λάζαρου δεν υπήρχε. Λόγοι υπήρχαν που δεν αφορούσαν βέβαια αγωνιστικά θέματα.

Ο Λάζαρος ήρθε στην ΑΕΚ με χαμηλό συμβόλαιο για να σώσει την καριέρα του. Αντί απλά να την σώσει την ανέστησε παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και προσθέτοντας στο ρεπερτόριό του νέες κινήσεις που τον έφερναν συχνά ως δεύτερο φορ μέσα στην περιοχή. Για την πρόσθεση αυτή να επισημάνουμε την συμβολή του Χιμένεθ.

Ο Λάζαρος έκανε θεαματική επιστροφή. Φέτος, στα ελληνικά γήπεδα δεν εμφανίστηκε άλλος σολίστ πέραν αυτού. Μπορεί ακόμα και τώρα να μην πέφτουν πάνω του τα φώτα όσο το αξίζει αλλά αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τον ίδιο. Τώρα έχει την ευκαιρία να μετατρέψει την αναγνώριση σε ένα συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές. Τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ