Την αξιοπρέπειά τους να είχε και η διοίκηση…

Την αξιοπρέπειά τους να είχε και η διοίκηση…

Στη Λεωφόρο έσκυψε το κεφάλι και ο Ατρόμητος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν ότι ακόμα έχουν αντοχές να παλέψουν για την πέμπτη θέση, αλλά μάλλον η τρικλοποδιά θα μπει από τη διοίκηση.

Η πέμπτη Ξάνθη έχει 39 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι έχει 37. Και την υποδέχεται τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Κάτω από τον χειρότερο Παναθηναϊκό της ιστορίας με έναν βαθμό διαφορά, σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή στον αγωνιστικό χώρο, είναι και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος φέτος κατά γενική ομολογία κάνει μία καλή πορεία με τον Παντελίδη στον πάγκο. Αν μη τι άλλο, είναι μαγκιά για τον Ουζουνίδη και τα παιδιά που απέμειναν. Να έχουν τον σύλλογο σχετικά ζωντανό για την πεντάδα.

Τυπικά, βέβαια, το «τριφύλλι» τώρα είναι στο -7 από την Ξάνθη, διότι έχει το -2 από την αρχή της σεζόν και ακόμα -3 από την υπόθεση του Βέμερ. Για τον Γερμανό είναι γνωστό ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμα για να πληρώσει ο Παναθηναϊκός και να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς. Θα πληρώσει, όμως; Το αργότερο έως την Τρίτη θ’ απαντήσει η ΕΠΟ πόσα χρήματα είναι υποχρεωμένος να δώσει ο Παναθηναϊκός στον Βέμερ. Μία ληξιπρόθεσμη δόση των 50.000 ευρώ ή το σύνολο της οφειλής που είναι 500.000 ευρώ;

Αν είναι το δεύτερο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι θα πληρώσει τελικά το «τριφύλλι» έως τις 20 Απριλίου που τελειώνει η προθεσμία. Γι’ αυτό και είναι πιθανό μία ακόμα τρικλοποδιά στην ίδια την ομάδα, για τον τελευταίο στόχο που απέμεινε, δηλαδή την πέμπτη θέση για να μπορέσει να εκτίσει την ποινή αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ, να μπει από τη διοίκηση.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ζωντανός για πεντάδα μόνο αν πάρει πίσω τους τρεις του Βέμερ. Και πάλι θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Να πάρει μίνιμουμ επτά βαθμούς στα ματς με Πανιώνιο εκτός και ΠΑΟΚ, Ξάνθη εντός (οι Ακρίτες που έχουν 39 παίζουν εκτός από τη Λεωφόρο, στην Τούμπα και υποδέχονται την ΑΕΛ). Είναι πιθανό δηλαδή να φτάσουν μάξιμουμ τους 42 βαθμούς. Οσους και ο Παναθηναϊκός αν πάρει επτά βαθμούς, που είναι μία λογική συγκομιδή. Αν δεν χάσουν στη Νέα Σμύρνη θα βγάλουν τον Πανιώνιο εκτός μάχης, ενώ στο κόλπο υπάρχει και η Τρίπολη που έχει σαφώς ευνοϊκότερο πρόγραμμα απ’ όλους (Κέρκυρα εκτός, Απόλλων εντός, Παναιτωλικό εκτός).

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ξέρει πριν το ματς με τον Πανιώνιο αν έχει ελπίδες για την πεντάδα, αφού αναφέραμε ότι η προθεσμία εξόφλησης του Βέμερ λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε οι «πράσινοι» θα παίξουν τα ρέστα τους κόντρα στη μοναδική ομάδα που νίκησε στη Λεωφόρο…

Στο ματς με τον Ατρόμητο, πάντως, φάνηκε ότι οι παίκτες και ο Ουζουνίδης έχουν ακόμα ψυχικά αποθέματα. Όπως γράψαμε πριν το ματς ήταν μία δοκιμασία για το αν υπάρχουν ακόμα αντοχές. Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά και είναι λογικό έπειτα από τη διακοπή, όπου είχαν κι έξι σερί μέρες εκτός προπονήσεων.  Ο Βλαχοδήμος κράτησε στην αρχή όρθιο το «τριφύλλι» και στη συνέχεια οι Κάτσε, Μουνιέ (κυρίως ο Γάλλος με την ποιότητα που διαθέτει, ενώ αποδεικνύεται σπεσιαλίστας στα πέναλτι) οδήγησαν την ομάδα σε μία νίκη που θα φανεί στη συνέχεια αν ήταν γοήτρου ή ουσίας.

Οι Περιστεριώτες που κάνουν την καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους έσκυψαν το κεφάλι στη Λεωφόρο. Το ίδιο ο Ολυμπιακός. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ γλίτωσε στις καθυστερήσεις… Η Τρίπολη προηγήθηκε, αλλά δεν χάρηκε στο τέλος. Κι ακολουθούν ο δεύτερος ΠΑΟΚ και η Ξάνθη που τώρα είναι σε τροχιά Γιουρόπα Λιγκ. Μία ήττα κι αυτή από ένα λάθος τάκλιν του Ρέις σημειώθηκε από τον Πανιώνιο. Στη χειρότερη χρονιά του συλλόγου ο Ουζουνίδης και οι παίκτες που απέμειναν (δεδομένη η έλλειψη ποιότητας) αντιμετωπίζουν τα ματς με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στο όνομα του Παναθηναϊκού. Λίγη από την αξιοπρέπειά τους να υπήρχε και στην ηγεσία…

ΥΓ.: Κορυφαίοι του αγώνα με τον Ατρόμητο Μουνιέ, Βλαχοδήμος, Κάτσε.

ΥΓ1.: Ο διεθνής Αλβανός χαφ έχει κολλήσει στην ομάδα και βγάζει ιδιαίτερο πάθος. Ο Μυστακίδης πάλι, ενώ έχει ποιότητα δείχνει να παίζει πρώτα για τον εαυτό του. Απαράδεκτο να εκβιάσει το πέναλτι σε μία φάση που κάλλιστα μπορούσε να περάσει τον αντίπαλό του.

ΥΓ2.: Οκτώ από τα 27 ματς έως τώρα τα ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός. Το χθεσινό ήταν το τρίτο στα τέσσερα τελευταία που έπαιξε με δέκα ποδοσφαιριστές. Εχει μία αποβολή με κάθε ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ