Η «επανάσταση» του Ενγκελς…

Η «επανάσταση» του Ενγκελς…

Τα «μηνύματα» του Βέλγου για τη σύνδεση του ονόματός του με τις περιπτώσεις Σεμπά, Οτζίτζα, η αντίδραση στις φήμες περί Αντερλεχτ, το «είμαι εδώ» και το μέλλον του.

Μπορεί να μην παίζει πολύ τον τελευταίο καιρό. Αλλά ο Μπιορν Ενγκελς έχει δει το όνομά του να «παίζει» διαρκώς σε σενάρια, αναφορικά με το μέλλον του το τελευταίο διάστημα. Σενάρια που τον θέλουν να μην υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, να «κόβεται» από την πρώτη ομάδα, να επιστρέφει στο Βέλγιο, να έχει προκαλέσει «θέματα» στα αποδυτήρια με τη συμπεριφορά του και γενικώς να είναι μία όχι ιδιαίτερα καλή παρουσία!

Ο ίδιος επέλεξε όλο αυτό το διάστημα να μην πει το παραμικρό. Ακόμη και τα βελγικά ΜΜΕ που τον «ενόχλησαν» για μια δήλωση, έφαγαν «άκυρο» από τον -πάντα χαμηλών τόνων- Βέλγο. Αλλά ο ίδιος αποφάσισε να κάνει την «επανάστασή» του. Βρήκε αφορμή να στείλει (έστω και έμμεσα) το μήνυμά του. Τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Επιλέγοντας τα social media και αρκετή δόση ειρωνείας. Ανέβασε, λοιπόν, μια φωτογραφία που του έδωσε ο Χρήστος Κόντης, από προπόνηση προηγούμενης ημέρας, στην οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Ενγκελς είχε άδικα διαμαρτυρηθεί ότι το γκολ που πέτυχε σε μία φάση του διπλού, δεν ήταν οφσάιντ.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, ήταν αλλού. Ο Βέλγος στόπερ συνόδευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία με ένα αιχμηρό σχόλιο. «Α ναι, προπονούμαι ακόμη με την ομάδα, παρεμπιπτόντως», έγραψε χαρακτηριστικά. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει έστω και έμμεσα σε όσους ανέφεραν ότι ο ίδιος θα είχε τη μοίρα των Οτζίτζα και Σεμπά, οι οποίοι προπονούνται μόνοι τους, μετά από απόφαση της διοίκησης. Ηταν ένα μήνυμα ότι «είμαι εδώ, σταματήστε να λέτε-γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν».

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρόεδρος της Αντερλεχτ, Μαρκ Κούκε, με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτήρισε «fake news» τα όσα κυκλοφόρησαν, αναφορικά με ενδιαφέρον της ομάδας του για τον παίκτη του Ολυμπιακού. Με τον Ενγκελς να κάνει «like» και… retweet την ανάρτηση του παράγοντα του βελγικού συλλόγου, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ενόχλησή του για τα σενάρια που ακολουθούν το όνομά του.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Βέλγος επέστρεψε στη δράση μετά από ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Κέρκυρα, σκόραρε και γενικώς έδειξε κομμάτι της ποιότητάς του. Αλλά δεν ξέχασε όσους τον είχαν στείλει… διακοπές! Ετσι, με το τρίτο… επαναστατικό του ποστάρισμα στα social media, έδειξε ότι κάτι αλλάζει. Οτι, όσοι τον έχουν ξεγράψει για τον Ολυμπιακό, λαθεύουν ή βιάζονται. «Γύρισα από τις διακοπές νωρίτερα, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

https://twitter.com/BjornEngels/status/986146198665998336

Αντιδράσεις ασυνήθιστες από έναν ποδοσφαιριστή χαμηλών τόνων όπως ο Ενγκελς. Αντιδράσεις που εξωτερικεύουν τη βαθιά ενόχλησή του. Όχι γιατί το όνομά του συνδέεται με άλλες ομάδες, αλλά διότι πολλοί των θεωρούν «τελειωμένο» για την ομάδα του και «τσουβαλιάζουν» την παρουσία του με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που δεν τον αφορούν και δεν τον αντιπροσωπεύουν.

Ο Ενγκελς δεν είναι ποδοσφαιριστής της σειράς για τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν είναι, πόσο μάλλον ένας παίκτης για τον οποίο ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια το περασμένο καλοκαίρι και ο οποίος είναι πασιφανές ότι το επίπεδό του, το ποδοσφαιρικό του ταβάνι είναι υψηλότερο από κάθε άλλον αμυντικό που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Τουλάχιστον από άποψη τεχνικής κατάρτισης και περιθωρίων εξέλιξης.

Ολα τα παραπάνω δεν σημαίνουν, βεβαίως, ότι ο Ενγκελς δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι. Εξάλλου, είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο ότι ο Βέλγος βρίσκεται στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων. Εάν κάποια από αυτές ή άλλος σύλλογος καλύψει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού (σ.σ. σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μικρότερες από το ποσό που δαπάνησε για τον αγοράσει), τότε θα πωληθεί. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο να τίθεται θέμα μείωσης της αξίας ενός εκ των σημαντικότερων περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου.

Τέλος, σαφώς και δεν γίνεται να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο Ενγκελς έχει μόλις 21 συμμετοχές τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επίδοση που δείχνει ότι και ο Βέλγος στόπερ ευθύνεται για ό,τι (του) συμβαίνει. Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι. Κάπου έχει βάλει και ο ίδιος το χεράκι του σε όλο αυτό. Ωστόσο, οι παραπάνω αντιδράσεις του δείχνουν ότι ενοχλείται. Οτι βγάζει εγωισμό και αφήνει στην άκρη τον χαλαρό, έως και.. οκνηρό εαυτό του.

Εάν, λοιπόν, συνεχίσει να το κάνει αυτό και εντός γηπέδου, φροντίσει να αλλάξει την εικόνα του και να αποδώσει βάσει των απεριόριστων ικανοτήτων του, τότε ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έναν πολύ υψηλού επιπέδου κεντρικό αμυντικό. Ή, τέλος, πάντων, θα έχει τη δυνατότητα να τον πουλήσει στην πραγματική του αξία και όχι σε αυτήν που έχει τώρα, μετά από μία χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα, προβλήματα και αστάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ