Ο στρατιωτικός δεν είναι ήρωας. Είναι επαγγελματίας

Ο στρατιωτικός δεν είναι ήρωας. Είναι επαγγελματίας

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για τους πραγματικούς ήρωες. Τους ήρωες της καθημερινότητας. Τον γιατρό που αρνείται το φακελάκι. Την 20χρονη, που επιλέγει το μεροκάματο κι αρνείται να ανοίξει τα πόδια.

Η ΒΟΥΛΗ αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα δύο ανήλικα παιδιά του πιλότου που έχασε τη ζωή του με την πτώση του Μιράζ. Χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του.

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ δεν είναι υποχρεωτικά ήρωας όταν πέφτει στο πεδίο της μάχης. Ο στρατιωτικός είναι επαγγελματίας. Έχει επιλέξει ο ίδιος αυτό το επάγγελμα. Αβίαστα. Έχει εκπαιδευτεί για να πολεμάει. Έχει εκπαιδευτεί για να σκοτώνει. Η δουλειά του είναι αυτή. Ο πιλότος του Μιράζ έχει εκπαιδευτεί να αναχαιτίζει. Κι έχει επίγνωση του κινδύνου. Έχει εκπαιδευτεί να εκτοξεύει πυραύλους. Βεβαίως, κι ένας επαγγελματίας εν καιρώ πολέμου και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να θεωρηθεί ήρωας. Αν δείξει αυτοθυσία. Εάν υπερβεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Όμως, ο σμηναγός δεν έπεσε στο πεδίο της μάχης. Ήταν άτυχος, όπως θα μπορούσε να είναι κι ένας πιλότος μιας αεροπορικής εταιρίας. Δεν ευθύνεται ευθέως η ελληνική πολιτεία για το θάνατό του. Τα παιδιά αυτών που αυτοκτόνησαν λόγω του μνημονίου που ψήφισε η Βουλή, ποιος θα τα υιοθετήσει; Τα παιδιά αυτών που έβαλαν όλες τις οικονομίες τους, σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου και τις έχασαν, (με αποκλειστική ευθύνη του κράτους) ποιος θα τα σπουδάσει;
-Ήρωας είναι αυτός που παίρνει το όπλο και κάνει επανάσταση.
-Ήρωας είναι ο εθελοντής.
-Ήρωας είναι αυτός που μπαίνει φυλακή για τις ιδέες του.
-Ήρωας είναι ο απεργός πείνας.
-Ήρωας είναι αυτός που κάνει και μεγαλώνει παιδιά στις σημερινές συνθήκες.
-Ήρωας είναι ο συνταξιούχος που έχει υποχρεωθεί να ζει αναξιοπρεπώς , επειδή το κράτος έβαλε χέρι στη σύνταξή του.
-Ήρωας είναι ο γιατρός, του δημοσίου νοσοκομείου, που αρνείται το φακελάκι.
-Ήρωας είναι αυτός που αρνείται συνειδητά να ενταχθεί στα κόμματα εξουσίας για να βρει την άκρη και να τακτοποιηθεί. Όπως ο Αρβανίτης στην ΕΡΤ…
-Ήρωας είναι αυτός που διατηρεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την αξιοπρέπειά του.
-Ήρωας είναι αυτός που έχει αρχές και πληρώνει το τίμημα.
-Ηρωίδα είναι η 20χρονη που δουλεύει γκαρσόνα και δεν ψάχνεται να βρει έναν με λεφτά για να τον αρμέγει.
-Ήρωας είναι ο άνεργος που επιβιώνει χωρίς επίδομα ανεργίας. Δεν είναι αυτός που πληρώνεται για να πολεμάει.

ΠΕΡΑ από τα παραπάνω, είναι τραγικό να έχεις χάσει τον άνθρωπό σου και να βλέπεις μπροστά σου, τον επαγγελματία πατριώτη, Καμμένο. Το δίδυμο της συμφοράς Άδωνι-Κικίλια και τον Λεβέντη. Για να επιτελέσουν με την παρουσία τους στην κηδεία το επαγγελματικό τους καθήκον. Ορμάς, σε πάνε στο δικαστήριο κι ο πρόεδρος λέει, «αθώος ο κατηγορούμενος».

Στη μουσική επιλογή, Sonny Boy Williamson.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ