Ο Ολυμπιακός φτιάχνει μεγάλες καριέρες

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει μεγάλες καριέρες

Πολλοί παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια κάνουν την διαφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με Μανωλά και Μήτρογλου να δίνουν το παρών σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα.

Το ρεπορτάζ που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η αγγλική εφημερίδα Sun, περί ενδιαφέροντος της Τότεναμ για την απόκτηση του Αρτούρ Μαζουάκου, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα για δύο λόγους. Από την μία πλευρά για το ποσό που φέρεται διατεθειμένη να δαπανήσει η ομάδα του Λονδίνου (23 εκατ. ευρώ) και από την άλλη για την τεράστια ευκαιρία που έχει στην καριέρα του, ένας ακόμα παίκτης που έχει αγωνιστεί σε νεαρή ηλικία στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει να βοηθήσουν πολλούς παίκτες να χτίσουν σημαντική καριέρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Όταν οι πειραιώτες προχωρούσαν στην απόκτηση του Μαζουάκου, κανείς δεν είχε…ακουστά τον νεαρό αμυντικό. Ο Γάλλος κατάφερε μέσα από τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό να πάρει μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ (Γουέστ Χαμ) και τώρα είναι έτοιμος να φορέσει την φανέλα μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Αγγλίας.

Δεν είναι όμως μόνο ο Μαζουάκου. Δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και μέλη της Εθνικής μας ομάδας θα δώσουν το παρών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα. Ο Κώστας Μανωλάς με την Ρόμα και ο Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ. Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναγιώτης Ρέτσος πήρε μεταγραφή στην Λεβερκούζεν και πέον το όνομα του 19χρονου αμυντικού ακούγεται για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά φυσικά τον Ανδρέα Σάμαρη ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα και πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τη Νιούκαστλ.

Τι να πει κάποιος για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έφυγε από την Άντερλεχτ σαν αποτυχημένη μεταγραφή και ο Ολυμπιακός αναγέννησε την καριέρα του. Τώρα ο Σέρβος είναι στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου και είναι πολύ πιθανό η Κρίσταλ Πάλας να δεχθεί πολλές προτάσεις για τον πρώην μέσο των πειραιωτών. Ο Βασίλης Τοροσίδης πήγε στην Ρόμα ενώ και ο Χοσέ Χολέμπας είναι μιαν ακόμα περίπτωση που χρήζει ιδιαίτερης μνείας καθώς ο διεθνής αμυντικός έπαιξε στους τζιαλορόσι και τώρα παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Γουότφορντ.

Αναφέραμε μερικά παραδείγματα παικτών που ο Ολυμπιακός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας τους. Οι ερυθρόλευκοι εμπιστεύτηκαν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και τους έδωσαν τις ευκαιρίες να κάνουν άλματα. Και δεν είναι φυσικά μόνο οι παίκτες αλλά και αρκετοί προπονητές. Τα όσα προαναφέραμε είναι και μια πολύ καλή απάντηση για τις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων από τους πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός πήρε εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα γιατί είχε τους καλύτερους παίκτες και αρκετοί εξ αυτών διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι παίκτες που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία επιλέγουν τον Ολυμπιακό για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και με ξένους. Όταν οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Μαζουάκου, η Μαρσέιγ είχε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάρει τον παίκτη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ίδιο ισχύει και με τον Πάπε Σισέ τον οποίο ήθελαν κι άλλες γαλλικές ομάδες, αλλά ο Σενεγαλέζος στόπερ επέλεξε τους ερυθρόλευκους. Καταλαβαίνει και ο ίδιος με αυτά που βλέπει ότι ο Ολυμπιακός θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για να έχει μια επιτυχημένη καριέρα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο και οι ερυθρόλευκοι μπορούν να υπερηφανεύονται για την εξέλιξη που είχαν οι καριέρες πολλών παικτών που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη δύναμη στην χώρα και φτιάχνει μεγάλες καριέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ