Ο Βαλβέρδε, ο Μέσι και τα χρόνια που περνούν…

Ο Βαλβέρδε, ο Μέσι και τα χρόνια που περνούν…

Οι εποχές που ο -τριαντάχρονος πια- Μέσι μπορούσε να ξεκινήσει μια προσπάθεια από τη σέντρα και να φτάσει σε θέση βολής περνούν σιγά-σιγά. 

Ο Γκουαρντιόλα τιμωρήθηκε από τον Κλοπ στο δεύτερο ματς γιατί γέμισε την ομάδα του με επιθετικούς και ξέχασε να βάλει μέσους για να μαρκάρουν τους τρεχαλατζήδες της Λίβερπουλ. Οκ, να το δεχτούμε.

Ο Βαλβέρδε που τους έβαλε συντηρητικά όπως τους βάζει όλη τη χρονιά φέτος πως έγινε και άρπαξε την τριάρα και τώρα βλέπει η Μπαρτσελόνα τα ραδίκια ανάποδα; Αν σκεφτεί κανείς πάνω σε όσα είδαμε αυτό το διήμερο της ποδοσφαιρικής πανδαισίας, θα καταλάβει πως δεν υπάρχουν συνταγές που κάνουν την ίδια δουλειά σε κάθε περίπτωση.

Αν ήταν έτσι η Σίτι θα είχε βάλει δυο-τρία γκολ στην Λίβερπουλ και η Μπαρτσελόνα θα είχε φύγει με την πρόκριση από το «Ολίμπικο». Η Σίτι όπως και η Παρί έχουν ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά για να κατακτήσουν το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου που λέγεται τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέτυχαν με την άνεσή τους και συνεχίζουν στα ημιτελικά η Λίβερπουλ που έχει από πολύ παλιά την τεχνογνωσία και η Ρόμα του Ντι Φραντσέσκο που έπιασε κορόιδο τον Βαλβέρδε.

Για πολλούς η επιτυχία των Ρωμαίων έγκειται στην τριάρα. Κατά τη γνώμη μου επιτυχία ήταν που έμεινε άσφαιρος ο Μέσι και οι ευκαιρίες που δημιούργησε η Μπαρτσελόνα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τέτοια εξαφάνιση του Μέσι από το γήπεδο είναι αξιοσημείωτη και έχει να κάνει με την προνοητικότητα του Ιταλού προπονητή να του κόψει την τροφοδοσία κοντά στην περιοχή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει τις περιπλανήσεις στα άκρα και τις προσωπικές ενέργειες σε χώρους που δεν του επιτρέπουν να βλέπει το τέρμα.

Τώρα, στα τριάντα τρία του χρόνια, έχει την προνοητικότητα να στέκει κοντά στο κουτί και να περιμένει. Οι εποχές που ο τριαντάχρονος πια Μέσι μπορούσε να ξεκινήσει μια προσπάθεια από τη σέντρα και να φτάσει σε θέση βολής περνούν σιγά-σιγά. Τώρα ζητά την μπάλα κοντά στο αντίπαλο τέρμα και επιχειρεί με μια ενέργεια να σουτάρει. Αν δεν πάρει την μπάλα με καλές προϋποθέσεις τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Βαλβέρδε.

Εδώ έχει τις ευθύνες του ο βάσκος κόουτς διότι δεν κατάφερε ακόμα να βάλει στο πλάνο της ομάδας τον Κουτίνιο και τον Ντεμπελέ. Ετσι, όταν ο Μέσι …στομώνει υπάρχει μέγα θέμα στην παραγωγή φάσεων. Κάπως έτσι η Ρόμα βρέθηκε στα ημιτελικά. Οσο για τον Μανωλά, η κεφαλιά που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του θα αργήσει πολύ να ξεχαστεί. Ωστόσο η αμυντική του παρουσία και οι αποτελεσματικές επεμβάσεις του είχαν τεράστια συνεισφορά για να κρατηθεί ανέπαφη η εστία των θριαμβευτών .

Ο Μπενατιά κάνει πέναλτι στον Λούκας. Με το δεξί του χέρι τον σπρώχνει από πίσω και με το αριστερό του πόδι από μπροστά, τον εμποδίζει να κατεβάσει την μπάλα. Συζητάμε την φάση κυρίως γιατί έτσι κρίνεται μια πρόκριση στο ενενήντα «φεύγα» και ακυρώνεται η θαυμαστή προσπάθεια της Γιουβέντους να πετύχει μια ιστορική ανατροπή. Εντάξει, αλλά η παράβαση είναι παράβαση. Να θολώνει ο Μπουφόν είναι κατανοητό και εξηγήσιμο. Να μην επιθυμούμε όλοι εμείς μια τέτοια εξέλιξη στο ματς είναι δικαιολογημένο. Να θολώνει την κρίση η επιθυμία μας είναι λάθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ